Reklama

Reklama

Skinwalker Ranch

Trailer

V roce 2010 si získal Skinwalker Ranch pozornost médií poté, co zažívá celou řadu nevysvětlitelných jevů. Zprávy od pozorování UFO, záhadně zmrzačeného dobytka jsou rutinou. Nicméně veřejné složky zaujme až zmizení farmářova osmiletého syna. O rok později přijíždí na farmu vyšetřovací tým a začíná rozkrývat tajemství. S jeho příjezdem začínají přibývat i paranormální jevy, které jsou ovšem daleko víc brutálnější než obvykle a nadále se stupňují. Vyšetřovací tým tak stojí před rozhodnutím, zda-li půjde dál a bude riskovat své životy. (Matthew01)

(více)

Recenze (80)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako dům z karet,který spadne na konci a opustí vás bez odpovědi pouze s rozčilujícím zklamáním. Působilo to na mě jako by režisér zařval "nasty aliens" poté si zívnul a opustil studio bez zájmu. I tenhle found footage dodržuje základní klišé všech FF a to padesátiminutová nuda,kde i škrábání na prdeli je zábavnější. Šedý,zapadnutý průměr,který rychle vyšumí z hlavy a ten kdo tvrdí,že Skinwalker ranch je zábavnější než Dark Skies by si měl dát facku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To jsou takový blbiny tyhle typy hororů, že se úplně při sledování za sebe stydím, že se na něco takovýho dívám!! Stokrát viděno, vykradeno, vykradené, předvídatelné, nudné, špatné ... Jedním slovem, pro nás, opravdové hororové gurmány a znalce: "HNUS" !! :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, tohle mě nechalo absolutně chladným. Stopáž to má sice kraťounkou (70 minut čistého času) a oproti příbuzným PA se tam alespoň něco děje, jenže forma FF je (opět) zbytečná a všechna ta světýlka v polích mě vůbec nevzrušovaly. Je však dobrý vědět, že na půdách farmářských stodol v Utahu se ukrývaj pavouci větší, než krysy domácí. Zkusim poprosit Slashera, aby mi tam nějakýho odchytnul... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že na paranormální farmě v Utahu tvůrci postupně utáhnou šrouby a oni si místo toho utahovali z diváka. Mizení osob v časoprostoru, fyzikální anomálie, indiánské mýty, mutace, telekineze a mimozemšťani se svými oblíbenými audiovizuálními efekty jako zajatci konceptuální nefunkčnosti a neschopnosti vnést do toho autentičnost alespoň chováním postav. U found footage zásadní problém. Kde stigmata, Bigfoot a Kodos s Kangem..? ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na skutočných udalostiach založený found footage sci-fi horor o tíme výskumníkov, čo sa snažia odhaliť záhadu zmiznutia farmárovho syna a podivných úkazov, ktoré sa dejú okolo. Zdá sa, že odhalenie nadprirodzenej / mimozemskej prezencie už majú na dosah, otázkou však je, či cena za takéto zistenie nebude privysoká... Hoci som dúfal, že to bude ešte o niečo pôsobivejšie, sklamaný nie som; bolo to vcelku zaujímavé, napínavé a myslím, že s mimozemskou tematikou si tento nenápadný film poradil lepšie než napr. tohtoročný, nevýrazný "Dark Skies". ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

I v dnešní době, kdy už tento typ hororů/sci-fi nemá příliš co nabídnout, mám pro "Found Footage" filmy slabost. Ještě jsem snad neviděla žádný, který by mě vyloženě zklamal. Skinwalker Ranch není výjimkou a nabídl mi téměř přesně to, co jsem od něj očekávala. Patřičnou dávku tajemna, napětí i akce, stejně jako žánrové klišé, které nemůže chybět. Film se může chlubit nálepkou "podle skutečné události", díky níž filmoví fandové často ihned zpozorní a začnou "googlovat" všemožné informace. A i když je většina z toho možná značně nadsazená a přehnaná, a pokud se dané události vůbec udály, udály se nejspíš zcela jinak, ta dávka tajemna a nevysvětlitelného tu bude vždycky. Lidé rádi věří na jiné světy, paranormální jevy, nadpřirozeno a ostatní věci mezi nebem a zemí. A i to, co by se dalo reálně vysvětlit různými vědeckými směry a teoriemi, si lidé budou raději prezentovat jako "záhadu." Na každém šprochu, pravdy trochu... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý sci-fi horor. Má dosť dobrý príbeh o skupine odborníkov, ktorí sa rozhodnú stráviť nejaký čas na ranči, kde sa majiteľovi bez stopy stratil syn a navyše tu už dlhšie dochádza k tajomným javom, ktoré majú mať údajne na svedomí mimozemšťania. Behom ich pobytu už ale čoskoro skutočne začne dochádzať k javom, ktoré ani veda nevie vysvetliť a pomaly sa začínajú obávať o svoju bezpečnosť. Spracovanie je celkom slušné, ešte úvodná zoznamovačka so všetkými postavami a prostredím ma vôbec nebavila, ale našťastie potom sa to už začne pomaly rozbiehať. Prekvapením je až mimoriadna rozmanitosť tajomných prvkov, tu ani zďaleka nejde len o svetlá, zvuky a mŕtve zvieratá, ale nechýba ani nový živočíšny druh, tajomná kazeta a podobne, dokonca sa tu nájde aj pár výrazných prvkov ducharín, takže skutočne rozsiahla zbierka. Síce nemôžem povedať, že by ma to skutočne nadchlo, ale aspoň tie jednotlivé výrazné prvky prichádzajú v ideálnych rozostupoch a takmer celý čas si to drží slušnú úroveň, takže sa na to dobre pozerá. Celkom spokojný som aj po hororovej stránke, síce o atmosféru tu vôbec nejde a napínavé mi to tiež moc neprišlo, ale to od hororov so sci-fi tématikou ani moc nečakám, hlavne, že jednotlivé hororové situácie sú dostatočne zaujímavé. Čo sa týka hereckého obsadenia, film si vystačí s pár postavami a síce aspoň trochu ma zaujali možno tak dve, ale ani nikto neprekáža. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, vizuálna stránka a efekty sú bez problémov, ani tento štýl ručnej kamery ma vôbec nerušil, tu nemám väčší problém. Dal by som aj lepšie hodnotenie, lenže celkový dojem zhoršuje fakt, že ma to neprinútilo brať, ako plnohodnotný film, v ktorom sa mám obávať o postavy a zaujímať sa o výsledok celého skúmania, ale len ako prehliadku rôznych zaujímavých prevažne sci-fi prvkov, no inak je to obstojná žánrová zábava, aj keď asi len na jedno pozretie. 66% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka rôznych odborníkov vo svojom zameraní prichádza na ranč Hoyta Millera aby vyšetrila nezvyčajné zmiznutie jeho syna Codyho. Nikto z nich ani len netuší s čím budú mať dočinenia. V tomto snímku sa divák stretne snáď so všetkým. Duchom, mýtickým zvieraťom či UFO. Aj keď sa snaha uprieť nedá, pomerne originálnemu found footage snímku chýba to najdôležitejšie. Výraznejšia atmosféra. V porovnaní s totálne nudným "Dark skies", bezpochyby lepšia voľba – 60%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Předně je tu solidní atmosféra, která si drží slušnou úroveň po celou dobu a příběh je taky fajn. Bohužel uvažování postav začlo být v průběhu dost zvláštní. Někteří byli překvapivě v klidu, když se před nimi najednou objeví projekce zmizelého dítěte, nebo jiné záhadné úkazy. Co mně začlo taky vadit bylo to, že když třeba někde uslyšeli nějaký šramot, tak se tam šli podívat a místo toho, aby se svými kamerami rozhlíželi po okolí, tak nejprve najížděli na ostatní členy party, pak se koukli po místosti a zase najížděli na postavy a takhle dokola. To by v reálu někdo kdo natáčí opravdu dělal? Já si myslím že by se se svou kamerou rozhlížel po okolí, aby něco zajimavého natočil, nikoho nezajímají v tu dobu hlavy kolemjdoucích. To je největší nešvar tohodle found footage snímku. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát tři z důvodu, že u dvou scén, u kterých jsem se měl bát jsme se spíše smál, ale nakonec jsem dal pčtyři, protože jsem se opravdu bavil. Plus pěknej závěr a bylo to na základě skutečných událostí. Takže supr, já jsem spokojen. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Další z řady Found Footage hororů, který se zařadí alespoň do toho pěkného průměru. Nápad dobrý, občas otravné věci, ale aspoň se po celou dobu něco děje. Ještě aby ne, když délka je pouhých 70 minut a o to je to vážně lepší. Proto Skinwalker Ranch nezačne ani nudit, protože než se divák rozkouká, je pomalu závěr. Vychvalovat to nijak zvlášť nebudu, ale určitě je to jeden z těch lepších FF .. 5/10 = 58% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně sympatické FFko o vyšetřování doslovného zmizení malého vidláckého chlapce, žijícího kdesi v prérijích Ameriky. Film je sice takový jako "obsahuju všecko (UFO, zvířata pozemská a podivná, indiány, lidi i nelidi) až sám blbej z toho jsem", ale atmosféru, efekty a napětí má velmi dobré, takže hodnotím v rámci žánru (FF) nadprůměrně, stejně jako například Evidenci, kterou mi to i připomnělo díky šavlozubýmu bizonovi a nášupu na konec až tak, že jsem po skončení dokonce prověřil, zda filmy nemají stejného režiséra. Nemaji! 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že v rámci takýchto "polodokumentov" a čo sa týka ich formálnej stránky a následného pocitového účinku na diváka, som už videl aj lepšie filmy, no nemôžem ani tvrdiť, že by išlo o niečo zlé, alebo za stratu času. Úvod bol trocha pomalší, pričom aj atmosféra bola taká ospalejšia, no postupne sa to rozbehlo a koniec vygradoval do celkom zaujímavej a "mrazivej" záležitosti. Na druhú stranu ale faktom zostáva, že nie každému táto forma sadne, a ja som medzi nimi. Časté roztrasence, trhance a zrnenie nie je nič pre mňa, aj keď v tomto prípade mi to až tak nevadilo. Priemer. 60/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle překvapilo. Čekal jsem další tuctovou kravinu která bude dělat jak je děsně cool když je natočená FF. Nicméně film mě mile potěšil, začátek sice poměrně odradil a vypadal docela divně, ale postupem času jsem se do filmu začuměl a bavil. Potěšily mě hodně kvalitní efekty vlka, potěšily mě světla v noci a celý film příjemně uběhnul. Sice konec jsem nějak nepobral ale za mě palec nahoru. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Not bad! Čekal jsem sice trochu víc děsu, ale zvládnuté je to pěkně. Intenzivnější alien found footage podívanou ale hledejte spíš zde Skinwalker Ranch se spíš než o instantní strašení snaží o navození jakési mytologie v polodokumentárním Paranormal Activity stylu, na což má ale příliš krátkou stopáž. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To snad ani nemá smysl hodnotit. Found footage, jakých jsme viděli tucty, se všemi logickými neduhy a s techniky, kteří dva dny přemýšlejí, než jim dojde, že videokazeta se dá přehrát do počítače, a kterážto videokazeta končí spáleným filmem (!). Podobných wtf momentů je zde více, a i když se to snaží být originální v prolínání hnedle tří záhadných jevů, je to prostě nuda k uzoufaní a děsí to jen tou nudou. Konec pak vlastně nic nevysvětlí, o což asi tvůrcům ani nějak moc nešlo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak máme tady další kousek, který se údajně opírá o skutečné události. S těmi filmy natočenými převážně ruční kamerou, nebo ala Paranormal Activity se poslední dobou doslova roztrhl pytel. Už mě to začíná pomalu ale jistě unavovat, ale tak dal jsem tomu šanci. Hned na úvod chci však říct, že společně se zombie, nemám v lásce ani zápletku, ve které figuruje UFO, takže jsem k tomu zpočátku přistupoval dost odměřeně. Kupodivu jsem se však ani moc nenudil a dodíval se bez jediné přestávky. Líbila se mi především vytvořená atmosféra, která se začala pěkně stupňovat hned od první noci. Po povinném seznámení s celým týmem „expertů“ se totiž rozjede skutečně zajímavý příběh, ve kterém nechybí napětí, ani vyhrocené situace. A s přibývajícím časem to bylo pořád lepší. Konec sice lehce zklamal, ale i tak jsem byl v rámci možností spokojený, přestože mi v hlavě doteď šrotuje několik otazníků...( více na: http://solo-solosworldofhorror.blogspot.cz/2014/01/skinwalker-ranch-2013.html ) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že tvorcovia Skinwalker Ranch si toho zobrali na ramená priveľa a natočili zmysel nedávajúci mix sci-fi, animal a duchárskeho hororu a to všetko navyše vo found footage štýle. Po dejovej stránke je Skinwalker Ranch popravde blbosť, no na druhej strane musím uznať, že na rozdiel od mnohých iných fount footage, prinášajúcich hodinu a pol zmäteného, chaotického pobehovania sem-tam a rozmazaný záber na bubáka v záverečnej minúte táto snímka šliape na plyn už prakticky od svojich prvých minút a určite nenudí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný a nudný "found footage" film. SPOILER: Zmizelý synek, světla, ultrazvuk, infrazvuk, zešílevší duchové mrtvých indiánských bojovníků, zmutovaná zvířata, všelijaké energie, tajné pokusy na lidech, ektoplasmatický duch, nějaký nahatý emzák či co, kosmická loď. To vše samozřejmě snímané kamerou přivázanou na gumičce, takže film nejen zbytečný a nudný, ale i nekoukatelný (pro mě). Ještě že ta hrůza trvala jen sedmdesát minut (deset minut jsou totiž p...o...m...a...l...é titulky, asi aby film dosáhl potřebné stopáže. Proč já si vlastně probůh tyhle fucking found footage filmy vždycky zvědavě pustím, abych pak u nich chcípal nudou, otráveně vzdychal a odvracel nadměrně a nepříjemně namáhaný zrak?? ()

Reklama

Reklama