Reklama

Reklama

The Stag

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Ruth a Fionnán se budou brát. Fionnán ale nenávidí oslavy typu rozluček se svobodou, a proto ani se žádnou nepočítá. Ruth ale přesvědčí jeho svědka Davina, aby pro něj nějakou uspořádal. Ten nakonec souhlasí a vymyslí neškodné putování po irské krajině. Ruth ale nezapomene pozvat i svého bratra, obávaného The Machine, který je známý pro svou bláznivou povahu. A právě díky němu se stane z obyčejného výletu nezapomenutelné dobrodružství pro všechny zúčastněné. (IvcaSammet)

(více)

Recenze (25)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná irská komedie, která perfektně a originálně vypráví jednu rozlučku se svobodou. Takticky jsem si tenhle film pustil den předtím, než jsem kamarádovi na jednu takovou rozlučku šel. Pouštěl jsem si ho hlavně proto, abych věděl, jak se taková akce třeba může posrat. Musím se ale přiznat, že se mi moc líbil ten nápad udělat tu rozlučku v irské přírodě. Kluci byli pošuci jak se patří a Mašina předváděl naprosto ultimátní rozlučkovej výkon. Bez něj by ten film vlastně ani nemusel bejt. Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo dokáže natočit komedii o rozlučce se svobodu tak, aby měla potřebný humor, spád, ale zároveň i jistou vážnost a neoplývala vulgárnostmi, tak právě UK. V tomto případě, přesněji řečeno Ireland:) Parta kámošů si vyrazí na rozlučkový hiking do krásných Irských hor a do party se jim vnutí i týpek, kterému všichni říkají Mašina. Nikdo ho tam nechce, ale kalibr jako je právě on, to rozhodně nerozhodí a sám se k partičce připojí. A právě s jeho příchodem začíná to pravé dobrodružství. A navíc, Mašina je i fešák:) Týpek jako on jsou sice možná dost často na ránu, ale slova pálí přímo od boku a přímo do ksichtu. Někdy zasáhne do špatného a bolavého místa, ale vždycky je to upřímné. Tam, kde je on, prostě nemůže být nuda. A i když se to z počátku nezdá, srdce má na pravém místě. Obsazení je úžasné, v čele s Andrew "Jim Moriarty, Hi!" Scottem. Snímek rychle uběhl a než se člověk nadál, už jim na svatbě zpíval Peter McDonald písničku od U2:) The Stag je přesným opakem toho, jak by tuto variaci na rozlučkové akce dokázal někdo zprznit u nás. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Mašina byl ze začátku na zabití a příšerně mi tam vadil. Pak jsem mu přišel na chuť a už to bylo fajn. Trochu jiná zábava, než bývá zvykem. A to dělá komedii malinko origální a lišící se od ostatních rozluček se svobodou. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Takový čistý průstřel o rozlučce se svobodou v irském stylu. Hlavním neduhem snímku je to, že se nemůže rozhodnout, zda je komedií či dramatem. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

No, na začiatku filmu som si hovorila, že také hovado ako je The Machine hádam ani neexistuje a ostatné osadenstvo som tiež tak trochu nechápala, čo je to za výkvet. Lenže potom si človek na nich zvykne, čo-to si medzi sebou ujasnia, trochu sa ukľudnia a v závere vás dokonca dokážu aj dojať. Celkom príjemná rozlúčka so slobodou. Apropo, Bonovi všetko naj k narodkám. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rozlučka se svobodou je učebnicový příklad akce, která se může s (ne)správnými lidmi zvrtnout a vydat naprosto šíleným směrem, o čemž svědčí právě tato komedie, v níž hlavní hrdinové zakusí nejednu (ne)chtěnou příhodu. Mašina byl vážně šílenec s velkým Š a na začátku filmu byl skutečně na pěst. Vedle vtipných sekvencí, kterým vévodila scéna s kupováním stanu a "nahá honička" v lese, se našlo místo i pro několik dramaticky laděných momentů ze života. Ve výsledku The Stag neohromí, ale ani neurazí. Plusový bod za One od U2. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Vo veľmi krátkej dobe druhý film, v ktorom odznela skladba od Johnyho Casha You are my Sunshine. Keď som ju započula v úvode tohto filmu hneď ma to pozitívne naladilo a teda kladné hodnotenie celého filmu bolo tým pádom úspešne odštartované. Milá komédia o rozlúčke so slobodou má hneď niekoľko dôvodov pre ktoré sa oplatí si ju pustiť. Naučíte sa ako správne vysloviť meno Fionan po Írsky, zistíte, že s človekom ktorého každý volá Maschine by ste sa v reálnom živote neradi stretli, tak ako hrdinovia tohto príbehu, prídete na to odkedy sa z Gavina stáva Davin (alebo opačne...), zistíte, ktoré momenty pôsobia už príliž “homo” a čo je hlavné dozviete sa prečo musíte milovať U2. A pokiaľ patríte k milovníkom ich hudby v závere bude odmenený jednou z ich skladieb, ktorá je peknou bodkou za týmto filmom. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak děsně děsně děsně děsně děsně gay. Možná je chyba ve mně, ale já tomuto humoru nerozumím. (Jedna hvězda spešl pro U2 a jejich dost možná nejhezčí písničku). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný překvapení; důkladně vystavěná a pěkně provázaná komedie, která neni skoupá na holý zadky ani silnější okamžiky. Decentně slzopudný scény sice byly velkou sázkou na jistotu, když se zpravidla odehrávaly pod taktovkou toho jedinýho high profile herce široko daleko (pokud teda budeme ignorovat tolik očividný gleesonovský geny, meh), to však v žádnym případě neznamená, že by nutně musely bejt lacinýho rázu. Ve skutečnosti je tomu spíš přesně naopak: Scottova zaláskovaná píseň zaskočí svou naléhavostí a podobně svěžim dojmem působí i vývoj zprvu navýsost pochybný postavy rapperskýho střihu, The Machine alias R... ah, přece nebudu spoilerovat! --- Zkrátka tak jako nakonec zraje jeho enfant terrible, postupem času zraje i The Stag jako celek; což lze pokládat za výsadu kvalitních snímků. (A možná přijdou i Jůtů...) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozlučka se svobodou je celkem vděčné téma, ale opravdu dobrých komedií na tohle téma je jako šafránu. Bachelor Weekend k nim ovšem určitě patří a to hned z několika důvodů. Tím prvním je určitě herecká sestava, která se povedla, ačkoliv ze známějších tváří tu účinkuje jen Andrew Scott. Tím dalším jsou výborně napsané postavy, kterým jednoznačně dominuje Fionan, jak nerozlučkový typ. Dobrá je i postava mašiny, která vám bude lézt ze začátku zaručeně na nervy, ale nakonec si jí oblíbíte. A pak je tu samozřejmě prostředí irského venkova. Co mi trošku vadilo, byl ten závěrečný, v pravdě americký, nápor na city. Ten mi do celkového konceptu příliš nezapadal. Ale když to srovnám s jinými slzopudnými ataky, dopadlo to nakonec ještě dobře. U mě spokojenost. 80% ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Veľa filmov týkajúcich sa rozlúčky so slobodou som asi nevidela, určite nie írskych a s nahým Andrewom takže tak a preto. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ten zvláštní humor mě bavil, třeba když si ta partička zhýčkaných městských padavek kupovala stan a pod., to jsem se párkrát i upřímně zasmála. Problém nebyl ani v Mašinovi, který se i přes poněkud svéráznou povahu ukázal být jako sympaťák, ale opravdu skřípat to začalo, když došlo na cituplné vylejvání si bolavých dušiček a ten svatební happy end na závěr si taky mohli nechat. Škoda, protože nebýt toho, mohla z toho být moc příjemná severská komedie, takhle to zůstalo jen na půl cesty. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* irsky patriotsky vlastenecká komedie, která sice na první pohled, aspoň podle námětu, zní tuctově a možná pubertálně, ale po shlédnutí je to chytrá, citlivá a temperamentní záležitost. Rozlučkový víkend před svatbou se zvrhne v jízdu, kde změkčilí a zpohodlnělí kamarádi pochopí, že svět není jen o internetu, autech a závislosti na civilizaci, a to hlavně zásluhou obávaného macha Mašiny. Nemá cenu něco prozrazovat a věřím, že podobně smýšlejícím divákům jako já, by se to mohlo líbit. Samozřejmě se nevyhne i zbytečným hloupostem, kvůli kterým dávám "jen" 4 hvězdičky, ale nekazí celkový dojem z filmu. A navíc není moc předvídatelný, i když k tomu celou dobu vybízí, což je velké plus. A ještě PS: není to gay film;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

No je tam toho. Ďalší zo ságy filmov o rozlúčke so slobodou, avšak tentokrát nie v žiadnych baroch a striptízových kluboch, ale v čarovnej írskej prírode. Len čo z toho, keď partia 6 mužov takmer celú dobu rozoberali úplné hlúposti a hádali sa? Očakával som niečo dobrodružnejšie, toto bolo naozaj úplne priemerné. Dokonca tomu chýbal aj nejaký poriadny dôvtip, takže na mňa to rozhodne ako komédia nepôsobilo. Záverečná tretina filmu už bola aj o kus dramatickejšia, teda aj lepšia, no aj tak to nepresiahlo hranice priemernosti. Malo to isto na viac.... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

díky zemi původu tak trošku jiná komedie,což je nakonec poměrně fajn.Nějakému tomu klišátku se sice nevyhne a některé momenty jsou snadno odhadnutelné,ale jinak ta hodinka a půl uteče jako nic.Osobně pro mě byl z kraje největší problém přijmout Andrew Scotta poté co ho mám spojeného s Moriartym v kladné a naívc komediální roli.Mašina je na druhou stranu tím příjemně rušivým prvkem podobně jako třeba Stiffler...70% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem čekal trochu té chlapské zábavy, ale dostal jen výlet ukňouraných intošů do přírody. Už samotný pobyt v lese měl být ten humor, takže pro mne jako člověka zvyklého spát venku je skok do jezírka či spaní ve stanu normálka. Neplakal jsem dojetím ve chvíli kdy si kluci udělali večer u ohýnku zazpívali si něco lidové tvorby. Tento film je pro městské lidi, kteří si moc přírody neužijí a považují ji za jakýsi magický prostor, který člověka očistí a spasí. Příroda je příroda, je v ní teplo nebo zima, zle anebo fajn. Očistit se v ní musí každý sám. I když o to šlo asi i v tomto snímku. Jen jsem čekal trochu "irštější" pohled na věc. Za ten závěr na svatbě srážím hvězdičku.55% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se bavil, i když se ukázalo, že se tahle ostrovní rozlučka se svobodou modeluje přesně podle ohrané "americké" šablony. Čili tu máme totálního maniaka do party "Mašinu", zpočátku nesnášené hovado bohorovně nad věcí (avšak se srdcem na správném místě), díky kterému roztají ledy, kamarádi si do očí vyříkají letité záště, ještě více se stmelí a prožijí bláznivou, ale nezapomenutelnou túru po irském venkově. To zabaleno do nakažlivé pohody; takže snad jen těch nahých chlapských zadků mohlo být méně. :-) 3,4* ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Celou dobu čekáte, kolik gayů se mezi osazenstvem nakonec vyvrbí, ale nebudu spoilerovat :). Máme tam i nějaká ta překvapení, skrývané lásky, trochu sladkého kýče, ale co už. Jinak opravdu romantická komedie v chlapském vydání. Někdy prostě musíte potkat Mašinu, abyste začali dělat normální věci normálním způsobem, mluvit, chápat, odpouštět. Fakt jsem se bavil. Krásná příroda. Geniální snímek na nedělní odpoledne po kávičce. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí The Stag mám pocit, že se musím o irské komedie začít zajímat víc ... Protože co irská komedie, to perla ... U The Stag jsem měla pouze dvě příležitosti na otření slz smíchu a na vydechnutí - a to při zpívání u ohně a pak na konci při proslovu na svatbě ... Jinak jsem ale umírala smíchy. Andrew Scott byl naprosto úžasný (a ne, nehodnotím pět hvězdičkama kvůli jeho zadku, já jsem se opravdu maximálně bavila), stejně jako zbytek jeho hereckých kolegů. Už z traileru mi bylo jasné, že půjde o výbornou komedii, ale že se budu bavit až tak, to jsem vážně nečekala. Jedna z nejlepších komedií, které jsem kdy viděla!!! ()

albionlady 

všechny recenze uživatele

W-T-F? Nečakala som, že ma The Stag bude až tak baviť. Bolo dosť zábavné sledovať partiu bláznivých chlapov v lesoch, v horách, v divočine, hoci miestami som mala pocit, že sa správajú ako baby, hlavne škriepkami a "bitkami" (a ja napríklad nehádžem vecami o nič horšie ako Simon :D). No inak jednoduchá, podarená a svižná komédia pre ľudí s takým trochu iným zmyslom pre humor. ()

Reklama

Reklama