Reklama

Reklama

Moje Colours

(TV film)

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů tohoto dokumentu začínají hned po skončení předchozího ročníku festivalu, k jejich propojení a rozuzlení dochází během čtyř letošních festivalových dnů v červenci 2013. Každý ze spolutvůrců festivalu se v průběhu dokumentu promění ze své civilní podoby do podoby festivalové. Jsou jimi ředitelka festivalu Zlata Holušová, která má na starosti dramaturgii; Josef Podstata, ředitel Moravského divadla Olomouc, který se v rámci festivalu stává průvodcem festivalových hudebních hvězd; Jan Světlík, majitel společnosti Vítkovice Machinary Group, hnací motor revitalizace Národní kulturní památky Dolní oblast Vítkovice a fanoušek festivalu; Daniel Krečmer, dovozce čajů, podle jehož návrhu se Světlíkův areál dolních Vítkovic promění v areál festivalu Colours of Ostrava; známý hudebník Václav Havelka z Please the Trees, který je manažerem nástrojového vybavení festivalu; Lukáš Král, šéf IT firmy a zdravotně znevýhodněný mladík, který má na starosti kompletní komunikaci s fanoušky prostřednictvím webu a sociálních sítí a zároveň pomáhá se sestavováním Colours bez bariér; Radek Michálek, stevard z Pendolina, který svlékne svůj stejnokroj, aby ho již po několikáté vyměnil za uniformu bezpečnostní služby; Jan Fojtík, majitel stánku s nejlepšími langoši, který na Colours jezdí od jeho počátků. A nakonec skupina Mama Marjas, jejíž vystoupení na Colours je její první velikou zahraniční zkušeností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

rekkky 

všechny recenze uživatele

Vcelku nepovedené přenesení uvolněné atmosféry festivalu. Na druhou stranu oceňuji pohled do zákulisí, kdy je možné vidět organizátorům prakticky pod ruky, jak se postupně vypořádávají s nepříjemnými nástrahami při přípravách. Dokument mě nevyvedl z přesvědčení, že Coloursy plní úlohu pro Ostravu funkci jedinečné kulturní události. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Kdyby tu nepracovala nostalgie, tak jdu s hodnocením ještě víc dolů. Dokument jako takový mi přijde dost nezvládnutý, vůbec neobsáhl to, co měl. 5/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama