Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedělní rodinný oběd završí paní domu (J. Synková) překvapením: namísto moučníku bude tentokrát kultura. Objednala totiž domů komorní smyčcové kvarteto (J. Přeučil, E. Jegorov, L. Gerendáš a T. Trapl). Aby byla zajištěna obhajoba umění i umělců, přizve žena souseda z domu – hudebního znalce (J. Hálek). Koncert začíná přednáškou a brzy si otec rodiny (V. Jandák) i dědeček (J. Sovák) začnou dělat z hudebníků legraci. Koncertování ruší mladou dvojici, syna (P. Anděl) a snachu (S. Prasková), v jejich manželských radovánkách. A nakonec se návštěva zvrhne zcela nekulturně… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Ale tady tomu nikdo nerozumí. Nám stačí, když budete fidlat..." - "Byl jsem taky takový individualista, hlavu plnou ideálů a srdce plné touhy i opravdové nenávisti. Všechno zkrátka opravdové... Ale teď už je všechno v prdeli..." ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Půvabná satirická drobnička kontrastující život obyčejných lidí a nájemných umělců, v níž se střetávají situace vysoké i nízké, krásná mluva i obyčejné žvanění. Nakonec všechny spojí hostina. Výborný Venclíkův text i herecký projev. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Patrně satirická a lehce alegorická odezva na začátek divokých devadesátek, kdy se jezdili umělci i "umělci" prodávat na různá otevírání obchodů, autosalonů nebo oslavy zbohatlíků. Pokud ne, tak je námět poněkud bizarní. Odehráno ale dobře, pomine li se určité přehrávání, hlavně proto, že herci v podstatě hrají sami sebe a tenkrát ještě mohli do věci režisérovi kecat. To je znát. Zejména Jandák se vyžívá! :-) Pokud se to trefí do neartové nálady, kdy chce divák vypnout, je to příjemná, i když (z pochopitelných důvodů) zapomenutá oddechovka. ()

petrkocou 

všechny recenze uživatele

scénář: Vlastimil Venclík Účinkují Jiří Sovák – dědeček Vítězslav Jandák – otec Jana Synková – matka Pavel Anděl – syn Simona Prasková – snacha Jiří Hálek – soused Jan Přeučil – první houslista Tomáš Trapl – druhý houslista Eugen Jegorov – violista Ladislav Gerendáš – violoncellista Josef Adlt Hana Čížková Václav Kotva ()

Ziral odpad!

všechny recenze uživatele

Věru tak to je síla, Sovák v podstatě dement, plivající pecky z melounu na hudebníky a hudebníci opět tragedie. Jegorov je muzikant, ale jak může markýrovat hru na housle tahy smyčcem v polovině hmatníku !!! No a Přeučil tou jeho gymnastikou při hře na violu, zoufalost sama ! Uplatnil by se jako klaun ve varieté. ()

Reklama

Reklama