Reklama

Reklama

Pán času - Série 1 (2005) (série)


Vánoční invaze (S01E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Christmas Invasion

Obsahy(1)

Přežije lidstvo svátky klidu a míru? Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor dokázal přelstít smrt a zregeneroval do zcela nové podoby. Tento proces ale není bez komplikací. Doktorovo tělo, přetížené energií z časového víru, upadá do bezvědomí. TARDIS přistává v Londýně o Vánocích 2006. Právě ve chvíli, kdy se má lidstvo opět tváří v tvář setkat s mimozemšťany. Ti ale nepřicházejí v míru. Stihne se Doktor postavit na nohy včas? A může mu Rose věřit, i když vypadá úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První ze speciálů a i první trpící častou to nemocí právě speciálů. Honí se tu totiž příliš zajíců na příliš omezeném prostoru. Je to kvůli tomu rozhárané a bezmála každý segment se nese v jiném duchu; a tak se na úvodní oživnutí vánočních propriet záhy zapomene (a působí tam násilně nacpané jen z důvodu vánočního uvedení) a jede se v jiném stylu, aby se to následně ještě několikrát proměnilo a končilo se zcela jinak než se začalo. Co se ovšem vydařilo na výtečnou je změna Doktora. Jakmile Tennant v pyžamu začne tváří v tvář šikům A+ krvelačných mimozemšťanů recitovat Lvího krále s tou svou specifickou směsicí dětinské potrhlosti a nesporného respektu, tak zřejmě nebude příliš diváků, kteří by „Desítce“ nesedli na lep hned v této jeho úvodní scéně po probuzení. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek kouzelného dějového období a nečekaná ochutnávka síly britských seriálových Vánoc. Daviesova předehra druhé sezóny mi ale kromě spícího Doctora nebo bojové ruky dala jednu neocenitelnou zkušenost. Právě tady jsem poprvé pochopil, zač je toho Tennant a že během vánoční invaze může začínat nezapomenutelná éra. A měl jsem pravdu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvyknout si na "ukřičeného", přidrzlého Tennanta bylo po klidném, někdy až flegmatickém Ecclestonovi těžké, ale povedlo se a lepší Doktor prostě neexistuje. Nicméně co se této epizody týče, nejedná se o žádný scénáristický zázrak, ba co víc, řekla bych, že se jedná o jednu z nejslabších epizod vůbec. Ale závěr s padajícím "sněhem" je krásný.:-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vánoční speciál Doctora Who, ve kterém je Londýn v ohrožení mimozemšťany (po několika podobných speciálech si i v seriálu dělali srandu, co hrozného Brity čeká letošní Vánoce). První plnohodnotný díl s kouzelným Davidem Tennantem coby desátým Doktorem. Většinu dílu sice prospí a děj tak stojí na Rose a její rodině, ale když se Desítka konečně probudí, aby zachránil den, stojí to za to. Plný energie, poskakující všude kolem, vtipný, optimistický a flirtující (!). Není divu, že Tennant si získal srdce diváků. Je neuvěřitelné, jak ho dobrodružství z pera Russella T. Daviese a spol. dokázala za několik let změnit na někoho zasmušilého, přemýšlivého, melodramatického, ale přesto někoho, kdo ještě nechce odejít. 75 % ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První zkušenost s novým Doktorem. Nijak dechberoucí. Ano, to, že je Doktor po regeneraci vzpamatovavájicí se mátoha, je podstatnou součástí příběhu, ale stejně jsem se nemohl ubránit jistému zklamání, že většinu speciálu Doktor proleží v pyžamu. Alespoň ke konci se konečně probral... 70% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, že existují nějaké spešl vánoční díly mimo série Doctor Who, jsem se dozvěděla, když jsem načala druhou sérii, takže jsem viděla první dvě "vánočky" pěkně zaráz a říkala si- to je zajímavé, že emzáci mají tak silné nutkání útočit na svět (tedy hlavně na Británii) vždy na svátky... a jsou stále tak nepoučitelní... Přestože doktor po své přeměně potřebuje lehce zregenerovat a tím pádem není moc aktivní, je to brilantní díl, který si pustím znovu pěkně na Vánoce :-). ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Vánoční speciál a poprvé se nám předvede nový Doktor. Já ještě pořád truchlím po Christopheru Ecclestonu, ale David Tennant udělal celkem dobrý první dojem. I když polovinu filmu jenom spí. Co se týče příběhové stránky, tak to bylo skvělé, dokonce jsem uvažoval, že bych dal i 5 hvězd, ale pokazil to ten závěrečný souboj, který se mi moc nelíbil, jak tam spolu šermovali, tak to bylo vidět, že to je nahraný a že se jim moc bojovat nechtělo. Takže za tohle strhávám 1 hvězdičku. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vánoční speciál, který jsem v Doktorově univerzu viděl a jelikož jsem (očividně neprozřetelně) první sérii novodobého Doktora (zatím) přeskočil, je právě Vánoční invaze moje úplně první seznámení s Pánem času, no a dopadlo to nad očekávání dobře (i když se tam Doktor půlku času pořád jen fláká a válí na posteli :-). A zabijáčtí Santa Clausové neměli chybu :-) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě, dovolit si, aby většinu poregenerační epizody Doktor spal, si mohli ještě tak v klasických sériích, kde na to bylo času dost. Tady je to zbytečně rušivý element celé části a celkově je tenhle vánoční díl celkem slabý. Naštěstí se jejich kvalita postupně začala zvyšovat. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představení Davida Tennant je úžasné (zlvášť výběr nové "uniformy"), sice je většinu dílu v bezvědomí, ale přesto ovládne obrazovku. A když se pak probudí! Ach...desátý doktor je na scéně a může se rozjet další vesmírná jízda! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl ve kterém se poprvé pořádně představuje David Tennant se mi líbil. Londýn v ohrožení a Doctor se musí teprve v posteli zotavit z náročné regenerace. Pro mě dobrý a jsem rád, že Doctorem byl právě Tennant. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

StarTreková blbinka s nepříliš přesvědčivě postavenou a zahranou hlavní postavou. Nejvíce zaujmou dílčí výtvarná řešení, chaotické poselství kontrastuje s vážně pojatou ♫ hudbou. 2-3* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se to tady objevilo! První příběh desátého Doctora a první vánoční speciál. Vánoční invaze sice je ze všech vánočních speciálů nejslabší, ale má švih, vtip a atmosféru. Příběh je fajn, nese se to na stylu první řady a už tady Tennant neskutečně válí, i když většinou jen polehává v posteli. Ano, méně než pět hvězd si to opravdu nezaslouží, i když postupem sérií jsou vánoční díly Doctora čím dál lepší. A pokud se tady objeví všechny, bude to jedině dobře. Ale ještě k Vánoční invazi: příběh je fajn a Doctor je.... no, zkuste hádat. Já dávám plný počet a 100%. Allons-y!!! ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představení nového Doktora by prospěla trocha scénáristické lehkosti, ale i tak tu je několik zajímavých momentů a super hlášky. Tennant je po závěrečném duelu ustanoven jako megasympaťák. ()

Reklama

Reklama