Reklama

Reklama

Jedinečné letiště v Dubaji

(seriál)
  • Velká Británie Ultimate Airport Dubai (více)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Před méně než 55 lety byla na místě Dubajského mezinárodního letiště rozsáhlá písečná poušť, ale dnes se jedná o Mekku mezinárodní letecké dopravy. Se svými 344 000 lety, 57 miliony pasažéry a 2 miliony tun nákladu každý rok se jedná o třetí nejvytíženější letiště na světě určené pro mezinárodní pasažéry. National Geographic Channel pronikne dovnitř a prozkoumá tři masivní terminály Dubajského letiště včetně terminálu 3, který je svou plochou největší stavbou na světě a měří 359 fotbalových hřišť! S nebývalým přístup do všech části tohoto zařízení bude série sledovat některé z 60 000 zaměstnanců, kteří se starají o spolehlivost, bezpečnost a plánování. Seznámíte se chodem letiště od řízení letového provozu zajišťujícím nouzová přistání přes zadržení podezřelých z pašování drog, techniky, kteří rozebírají multi-milion dolarů stojící trysky, aby vyřešili zpožděné lety a rozčílené pasažéry až po nákladní horečku či stavbu nového terminálu v hodnotě 3,2 bilionů dolarů. NGC vám tak nabídne komplexní pohled na toto jedinečné letiště. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Geronimo7 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička. Krásně se člověk dozví, jak to funguje na letišti v Arabských emirátech a jak lidé umí spolupracovat a řešit úkoly s chladnou hlavou. Je super, jak se starají o bezpečnost, aspoň si na ně jen tak někdo nedovolí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite sa človek dozvie veľa zaujímavostí, ale predsa len... 30 častí o jednom posranom letisku? To si snáď ten dokument platili samotní šejkovia. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Prvni dil se mi zdal fajn,ale druhy uz takovy umorny. Jak Hanks ve filmu Terminal - fobicka past na problemovem letisti. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

S01: Velice zajímavý dokument, člověk se určitě dozví hodně nových informací o fungování jednotlivých zaměstnanců a procesů na tak vytíženém místě. Škoda jen toho neustálého přeskakování a následného opakování, jakoby divák zapomněl co se tam před deseti minutami dělo. Taktéž mi vadila ta obrovská dramatičnost, kdy je poukazováno neustále na tu nejhorší variantu, která ve skutečnosti nastane jednou z deseti případů. Uvidíme, co druhá série. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne filmy o miestach, kam sa človek bežne nemá šancu dostať, a ich fungovaní "za oponou", majú vždy čo povedať, čím ohúriť a prekvapiť. Takým je práve aj dokumentárny počin z dielne National Geographic o supermodernom dubajskom letisku v Spojených arabských emirátoch. V rámci neho môže divák vidieť fungovanie tohto transportného uzla pasažierov a tovarov z prakticky celého sveta z rôznych uhlov, respektíve pracovných pozícií. Cez manažovanie pasažierov, letovú prevádzku, navádzanie lietadiel, colníkov, opravárov lietadiel, hasičov, ale tiež stavbárov a ďalších iných z desiatok tisíc zamestnancov letiska divák naprieč troma sériami vidí v podstate všetko. Tridsiatka epizód, ktoré sa z veľkej časti zameriavajú predovšetkým na leteckú spoločnosť Emirates, je však zároveň tým, čo dokumentárnemu seriálu v konečnom dôsledku najväčšmi ubližuje. Problémom je totiž fakt, že ak videl divák čo i len niekoľko epizód, prakticky ich videl všetky. Obzvlášť tretia séria je už až príliš repetitívna, pričom jednotlivé časti si všímajú dookola stále tie isté situácie. Zväčša buď niečo nejde podľa plánu alebo na niečo nie je dostatok času. A hoci je zasadenie na dubajské letisko zo začiatku zaujímavé, postupne sa opakovaním takmer identických situácií zunuje. Ultimate Airport Dubai je pozerateľným dokumentom v prípade ktorého ale stačí, ak si divák pozrie len niekoľko epizód, nie všetky. Vtedy totiž tento počin vyznie z celkového hľadiska oveľa lepšie, než akým v skutočnosti je. ()

Reklama

Reklama