Reklama

Reklama

V adaptaci celosvětově úspěšného komiksu se Batman dozvídá, že má s Taliou al Ghulovou syna. Ten je prý poháněn stejně ohnivou touhou po pomstě jako jeho otec, jenž neustále bojuje proti bezpráví. Damian, syn Batmana a Taliy, který byl jako malý chlapec tajně vycvičen Ligou stínů, žije v přesvědčení, že byl jeho dědeček Ra'S al Ghul zavražděn proradným Deathstrokem. Damian se v Robinově kostýmu vydává na cestu krvavé pomsty. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

savatage 

všechny recenze uživatele

Pěkně vykreslené postavy, a vlastně celé to bylo pěkně udělané. Batmanův syn, mi přišel takový až moc přehnaně arogantní, že by si místy spíš zasloužil pár výchovných naplácat na zadek. Proč byl po celou dobu Batman stále bručoun? Možná otrávený tím, že mu synek katanou rozsekal celou zahradu, nebo, že se po letech dozvěděl, že má syna, to už se nedozvíme... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Být mi dvanáct, tak to tvůrcům sežeru i s navijákem. Jenže tuto dobu mám již bohužel za sebou, a tak mi snímek kromě povedené akce nemá absolutně co nabídnout. Děj je až příliš jednoduchý, dialogy a rodinná moudra tahají za uši a Batmanův synáček je tak strašně nesympatický, že si budete přát jeho brzkou likvidaci. Rodinný Batman mi zkrátka nic neříká. Ještě, že té akce je zde docela dost. 50% ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Toto je prvni film z rady s Damianem, coz je opravdu vlastni Batmanuv syn. Je to jakasi alternativni verze Robina, a to se priznam prilis nemusim. Na Batmanovi je sympaticka jeho samotarskost, detektivni styl, temnota. Bohuzel DC uz odpradavna zavadi i "sidekickovskou" radu, aby se i detsti ctenari komiksu s Temnym rytirem meli s kym "ztotoznit". Damian je ale pro dospele publikum jeste o neco mene snesitelny :) Je to neskutecne namysleny fracek, kteremu byste nejradsi narezali. Napoprve se mi "SoB" proto prilis nelibil, ale pri zpetnem zhodnoceni cele trilogie musim uznat, ze to ma celkem smysluplny a navazujici pribeh, ve kterem hraje dulezitou roli jeho matka Talia a Liga stinu. Dokonce jsem si zvyknul i na trochu lajdackou, misty okate pocitacovou animaci. Ta je znat hlavne na dopravnich prostredcich (Batmobil, Batwing). Ale i zbytek scen je casto dost prazdny (napr. ulice bez chodcu). Kdyz prejdete ze "starsich" DC animaku k tomuhle, je znat, ze to uz neni poctiva rucni kresba, ale vsechno je dotvareno na pocitaci - textury jsou casto podivne hladke a monotonni. Ovsem vzhledem k tomu, ze to takto delaji poslednich par let, uz to tak nevnimam jako kdysi. Horsi je velka nerealisticnost tohoto snimku, i na pomery komiksu. Nejdriv se Ra's al Ghul s mecem vyhne tisicum kulek, pak zase prcek Damian premuze hromotluka, s kterym by mel co delat i Batman, a vrcholem je, kdyz hl. padouch Deathstroke Damiana div neukrizuje, ale to maly mrne se otrepe a bojuje jakoby nic. Taky je trochu s podivem napr. scena, kdy Damian zcela samozrejme nazve Sladea Deathstrokem, aniz by ho pod timto jmenem predtim znal. Aspon ze je tu par vtipnych hlasek a sympatak Nightwing (aka Dick Greyson - prvni Robin), jehoz souboj s Damianem je "vysvetlen" v zav. titulcich :) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

První díl trojdílné série byl docela dobrý, ale mnoho věcí by se tam dalo vylepšit. Samotný příběh byl zajímavý, doteď jsem vůbec nevěděl, že Batman má nějakého syna (komiksy moc nečtu). Líbí se mi, že už i ty animované filmy nejsou zaměřované pouze na mladší publikum, ale že si na své přijdou i ti starší. Krví a brutalitou se zde opravdu nešetří. Některé pasáže mi přišly nudné, celkově Batmanův syn nenabídne moc akčních momentů, což je velké mínus. Doufám, že další díly budou lepší. I tak to nebyla špatná zábava. Za mě dávám 65 % ()

terordemon 

všechny recenze uživatele

Animovaný film inšpirovaný skvelým komiksom od vynikajúceho Granta Morrisona. Ktorý predstavuje Damiena Wayna, Batmanovho syna a štvrtého Robina. Jednu z najdôležitejších a najkontroverznejších postáv Batmanovho univerza. Mnohými nenávidený za to, že je to rozmaznaný, arogantný, drzý fagan. Ktorý ale prešiel najtvrdším tréningom League of Assassins pod vedením samotného Ra's al Ghula čo s neho robí najsilnejšieho badass Robina a tak nemá problém nakopať riť 200 kilového chlapa. Škoda že si film po príbehovej stránke nezobral s komiksu viac lebo takto príbeh vyznieva moc jednoducho ale pri animáku ktorý má 74 minút sa to dá odpustiť. Samotný Damien a jeho vzťah s otcom je však vykreslený tak ako má byť. Je to pekne animované, plné skvelých súbojov a hlášok. Nebojí sa to dokonca ani krvy a je jej tam celkom dosť. Takže zoberťe si niečo na chrúmanie a bežte sa opäť rýchlo ponoriť so temnoty Gothamu. 85% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme je Deathstroke vytvorený Ra's Al Ghul-om a jeho légiou zabijakov, zatiaľ čo v komikse je to obyčajný vojak a neskôr nájomný vrah. (MarsyMK)

Reklama

Reklama