Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po příšerně zpackané loupeži se Casey Stein (Nicholas Hoult) ocitne na útěku před nelítostným gangem vedeným mafiánským bossem Hagenem (Anthony Hopkins). Casey má teď u sebe drahocenný náklad patřící Hagenovi, který se nezastaví před ničím, aby ho získal zpět. Caseymu proto nezbývá nic jiného, než zavolat svému bývalému zaměstnavateli a pašerákovi drog Geranovi (Ben Kingsley), aby ochránil svou dlouholetou přítelkyni Juliette (Felicity Jonesová), než se dostane do rukou Hagenovi. Casey se vydává na zběsilou automobilovou honičku po německých dálnicích ve snaze zachránit svou životní lásku dřív, než bude pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (85)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21,5miliónaTržby USA $2,280,004Tržby Celosvetovo $6,817,535▐ Vypnúť mozog a s otvorenými ústami pozerať, asi tak, nuž jedine tak. Akčná "nálož" haluz s dobrým obsadeným, kde to držia pokope hlavne Nicholas Hoult a Felicity Jones. /50%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Felicity Jones je stelesnením anticharizmy a ženskej nepríťažlivosti. Nie že by vyzerala úplne zle, ale to jej vyžarovanie... Ona nebola sexy ani pri Reddmaynovi, keď sedel vo vozíku (Teória všetkého). Z toho vyplýva, že tomu páru som nič neveril, žiadna chémia tam nebola. Vraj veľká láska, ale nič divák z toho nepociťuje. Inak akčne ma to vôbec nechytilo, normálne že nuda, nefandil som nikomu a jednu hviezdu dám len za Sira Anthonyho. Tomu by vo Walese už mali postaviť sochu. Bustu už má: https://sk.pinterest.com/pin/374995106451136206/ ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pominu ty obskurní chyby, kde si policie nepokryje zadní východ hospody, nebo když při honičkách jedno auto okamžitě dožene druhé, ikdyž ujíždí 240km/h. Collide se zaměřuje na svižnou akci, kde se stále něco děje. Prakticky od začátku to vtrhne a užíváte si jízdu. Ben Kingsley si toho feťáka neskutečně užívá. Mezi Houltem a Jones panuje správná chemie. Soundtrack bych taky pochválil. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dost koukatelné. Akčně nabušené, sem tam vtip a Anthony a jeho kreace na Stalloneho tomu dodala "odlehčení". Zabavilo. A tímto může Nicholas nerušeně vzít roli v dalším "Kurýrovi", snad už šestém, s názvem Kurýr-Legacy (jako že tam hraje syna Franka Martina, ha, ha, to by bylo vážně vtipné a super) - ironie. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušná akční jednohubka, kterou ale bohužel sráží plytký děj a až moc okatý "efekt náhody". Collide mě nalákal na slušné herecké obsazení, na které bylo radost pohledět, avšak ve finále většina z nich nedostala ten prostor, jaký by si zasloužila (Anthony Hopkins). Také zde musím zmínit CGI, které bylo občas vážně na hraně nevkusu, a to zejména při nehodě dvou kamionů. Ale abych snímek jen nekritizoval, musím uznat, že jako vysokooktanová akční jednohubka funguje snímek takřka dokonale, byť jsem měl občas vážně problémy a nechápavě kroutil hlavou nad školáckými chybami režiséra a dějovými zvraty jak z Kobry 11. PS: Na Felicity Jones se vážně pěkně kouká! ()

Galerie (98)

Zajímavosti (2)

  • Na dálnici se střílelo z brokovnice SPAS 12. Policie používala útočnou pušku G36, samopal MP5 a samopal G26. Pistole, kterou používá Geran (Ben Kingsley), je pozlacený Colt 1911. (K98)

Reklama

Reklama