Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po příšerně zpackané loupeži se Casey Stein (Nicholas Hoult) ocitne na útěku před nelítostným gangem vedeným mafiánským bossem Hagenem (Anthony Hopkins). Casey má teď u sebe drahocenný náklad patřící Hagenovi, který se nezastaví před ničím, aby ho získal zpět. Caseymu proto nezbývá nic jiného, než zavolat svému bývalému zaměstnavateli a pašerákovi drog Geranovi (Ben Kingsley), aby ochránil svou dlouholetou přítelkyni Juliette (Felicity Jonesová), než se dostane do rukou Hagenovi. Casey se vydává na zběsilou automobilovou honičku po německých dálnicích ve snaze zachránit svou životní lásku dřív, než bude pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (85)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nestačí mať k dispozícii špičkové autá, treba na nich vedieť aj jazdiť. A ex-zlodejíček áut Casey to vie, a ešte má aj kus šťastia, lebo všetky naháňačky a kolízie prežije. Film som si pozrela hlavne kvôli mojej obľúbenkyni Felicity, ale aj Nicholas, od dôb About a Boy, vyrástol a je z neho chlap. Aj Anthony a Ben sú skvelým bonusom. Je to svižná oddychovka, ktorá nenudí a ešte v nej aj púšťajú výbornú muziku. Skúste. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Turecký pasák Kingsley v apartních slunečních brýlích ze sbírky dnes již Konečného Dana či blábolivě filozofující a pistoli jak prase kost držící Herr Hopkins, se snažili následky Srážky zmírnit, ale ani váha jejich osobností neměla šanci tenhle sisyfovský džob dokončit. Hlavní hrdina směšně nezničitelný, postavy přemísťující se v čase a prostoru, invalidní dialogy a scénář fikaný jak sypač s letními pneumatikami. Divoká silniční akce, která je na autobahnu pochopitelně možná jen v čase Simírovy dovolené, nebyla špatná, ale víte, co se říká. Vše, co je ve větě před slovem „ale“, není myšleno vážně.. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Velkým plusem, je hlavní duo, na které se kouká dobře, i když se do poloviny téměř nic neděje. Akční scény, i když jich moc nebylo, jsou celkem fájn, ale nic z čeho bych si sedl na prdel. Hlavní hrdina má štěstí tři prdele, kdy i po dvaceti kotrmelcích v autě vyvázne pouze se škrábnutím ( Citroen C5 ? je sakra bezpečné vozidlo ! ) Solidní obsazení, ale bylo to takové nemastné, neslané. Škoda, že se neukázal Semir Gerkhan :-)) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Snaha tu byla. Hravé dialogy, solidní akce a obsazení mixující mladé hvězdičky s hereckými veterány. Ohranou zápletku s plochými postavami a bez nějakého zajímavějšího zauzlování bych u akčního béčka odpustil. Zásadní problém mám ale s tím, že akce je málo a přichází hodně pozdě. Vlastně je tu jen jedna automobilová honička - sice solidní a dost dlouhá, ale jen jedna a odstartuje až v půlce, po spoustě jalové romantiky. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, co Eran Creevy ví na Hopkinse s Kingsleym? Já měl za to, že už Německo není TAKOVÝ daňový ráj pro filmaře, takže by mě vážně zajímalo, kolik těmto dvěma legendám zaplatil. Na nich je totiž nejvíc vidět, že by byli radši kdekoliv jinde, než v té podivné změti obrazů na obrazovce. Kingsleyho vyfetovaný turecký rádoby-boss je aspoň cíleně komická postava, takže to, že ho Ben hraje v jedné a té samé poloze celý film, ani není tak moc na škodu, ale pohled na Anthonyho, který musí číst ty neskutečně jalové dialogy, je skutečně bolestivý. K ostatním se ani nemá cenu moc vyjadřovat. Hlavnímu "vlčákovi" Houltovi sedla jeho role v Šíleném Maxovi mnohem víc, ale vyložená tragédie to není. Felicity Jones podává také (v rámci role) slušný výkon, ale dostala dost málo času. Jenže ono by to bylo prd platné, když scénář působí díky svým logickým lapsům, příběhovým zkratkám a otravným dialogům jako dílko neúspěšného žadatele na soukromou filmařskou střední školu. Jednu hvězdičku dávám prakticky jen za až nečekaně dobře natočené akční scény... no a tu druhou za drzost, jakou se do tohoto guláše podařilo dostat tak známá jména. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (2)

  • Na dálnici se střílelo z brokovnice SPAS 12. Policie používala útočnou pušku G36, samopal MP5 a samopal G26. Pistole, kterou používá Geran (Ben Kingsley), je pozlacený Colt 1911. (K98)

Reklama

Reklama