Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divadelní záznam původního broadwayského muzikálu Shrek, který vznikl podle stejnojmenného animovaného filmu studia DreamWorks. V původním obsazení, stejně jako v tomto záznamu z roku 2009, se v titulní roli představil Brian d'Arcy James, jeho hereckými kolegy zde byli Sutton Foster (Fiona), Daniel Breaker (oslík), Christopher Sieber (Lord Farquaad), John Tartaglia (Pinocchio) a další. (kudelicek)

(více)

Recenze (18)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Muzikál je místy vtipný, ale to byl film taky a hudba mě bohužel nijak moc nezaujala. Na jedno zkouknutí asi dobré, ale obávám se, že i přes hezké kostýmy je muzikál na předpokládané cílové publikum - děti - poměrně dlouhý. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Shreka mám rada a muzikály môžem, ale túto kombináciu som mala veľký problém vôbec dopozerať. Pár vtípkov k pousmiatiu, dosť "najlepších momentov" z filmu, veľa extrémne zbytočných čísel a ani jedno zapametaniahodné hudobne ni tanečne. Pekné kostýmy a super dračica. Foster mi nevadila, s jej mimikou som sa dávno zmierila v Bunheads, skôr James ako Shrek mi nesedel a za celý čas nebol dôvod si ho ako postavu obľúbiť. Keď pozerám na hodnotenia, asi som ignorant ja, každopápadne za mňa pocitovo neveľmi vydarené. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

V hlavně jsem si to překřtil na Fiona the Musical. Jak taky jinak, když jediné písně, které mi utkvěly v paměti, byly s ní (I know it's today, Morning Person, I think I got you beat, technicky vzato i I'm a believer). Jestli se jedno musí muzikálovému Shrekovi nechat, tak jsou to kostýmy a masky - na jedné straně tu máme obří dav pohádkových postav, na straně druhé tu máme Shreka a oslíka tak, jak si je pamatuji z filmů a Fioninu přeměnu, jejíž maskéři svou rychlostí klidně mohou konkurovat mechanikům v pitstopu závodů formule 1. Komedie zůstala zachována, písně od poslouchatelných až po vynikající, choreografie to samé. Shrek by asi nebyla má první volba na adaptaci filmu na muzikál, ale rozhodně to dopadlo o mnoho lépe než jsem si prvně myslel. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Muzikálu se Sutton Foster nemůžu dát míň než čtyři. Ona je prostě dokonalá (I know it today, Morning person). Bohužel jinak trochu promarněný potenciál. Prostě se tu kopíruje předloha, většinou až moc otrocky, takže tu není oproti filmu nějaká přidaná hodnota. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Třeskutě zábavné, hudebně návykové (kdo si nepodupává do rytmu je nelida), monumentálně výpravné, herecky a především pěvecky naprosto dechberoucí. Fanoušci filmové předlohy se budou bavit stejnou mírou, jako ti, kteří jsou zelenou mánií nepolíbení. Neskutečně hravá divadelní adaptace plná originálních nápadů (ztvárnění lorda Farquaada; dračice, zapojení všech oblíbených postav; aniž by některá překážela + nějaké to rozšíření známé dějové linky). Brodway si v poslední době prochází značnou postmoderní transformací započatou nastudováním ikonického Lvího krále (bystří si všimnou odkazu i zde) a konče touto lahůdkou. ______ Postava Oslíka představená, jako (výborný hudebník) Prince, (legendární rocker) Lenny Kravitz a (soulově poetický) Stevie Wonder? Troufalá "trefa do černého", jež vyšla na výbornou! ______ Sutton Foster (Bunheads, Younger) je skutečně aktuální bohyní Brodwayského jeviště (viz. stepovací číslo)! ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jak můžete udělat muzikál ze Shreka a nepoužít All Star od Smash Mouth či Haleluja od Cohena? To mě docela zklamalo... Make-up asi fajn, prostě průměrný divadelní muzikál se známou licencí. Co by jste chtěli víc? ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nápaditý, skvěle promyšlený i vypadající muzikál, minimálně na úrovni filmu, od scénáře po závěrečnou ohromující píseň jsem si připadal jako kdybych sledoval film a ne divadelní představení. Ve všech ohledech mi tvůrci vyrazili dech, překvapili a dovedli svými vtípky, mnohdy i hrubšího ražení, skvěle pobavit. Nicméně se několika hluchým místům nevyhnuli, např. v tomto příběhu byl drak naprosto zbytečný. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá adaptace Shreka na jeviště v podobě muzikálu, kde to zejména hlavním rolí dobře zpívá (ostatním o poznání méně dobře). Je to velice podobné filmu, ale je zde doplnění, které čerpá z knihy. Některé vtipné filmové scény, zde zůstaly nezměněny, což mě potěšilo včetně závěru, takže dávám plný počet jako prvnímu filmu o Shrekovi. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Jako divadelní hra to je určitě zajímavé, ale jako filmový muzikál ne. Pokud se nebudete smát tak jako reálné publikum, tak nebojte není to vámi. Zkrátka před tím, než si to pustíte musíte pochopit, že je rozdíl, vidět to v televizi a vidět to na živo. Kdybych to viděl na živo určitě bych měl jiné pocity, ale takhle jsem se díval na o cca půl hodiny delší film Shrek, který podle mého na originál v tomto podání (televizním) nemá. Příběh je téměř, až na nějaké odchylky stejný jako originál akorát je delší. Obávám se, že děti, na které je to hlavně mířeno, by se nezasmály, ale spíše u toho usínaly. Musím ale uznat, že některé písničky (hlavně ty s Fionou) byly pěkné. Také musím uznat, že na to, že je to divadelní muzikál, to bylo opravdu propracované a to ať už kostýmy (až na oslíka, z kterého mám do dneška noční můry), nebo všechny ty kulisy. Bylo zde pár vtipných scén, ale ty dobré byly jen ty, které si vypůjčily s filmu. Určitě bych se na to už nikdy znova nepodíval. 5,5/10 ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Přenos Shreka z filmu na divadelní prkna se teda náramně vydařil. Mohu doporučit všem, nezáleží jestli jste filmového Shreka viděli či nikoliv. Rozdíl je jen v tom, že pokud jste ho viděli, tak budete znát příběh, protože většina scén z filmu je zachována (chybí tak 2) a pár je dokonce dodáno nových, které dovysvětlují příběhové drobnosti. Je to muzikál, takže se tam dost zpívá, ale jsou tam i mluvené pasáže, takže to vůbec není nucené a do příběhu to náramně padne. Co se týče obsazení je dost dobré, ze začátku se mi Shrek moc nelíbil, ale zvykl jsem si, ale Oslík je brilantní, troufám si říct, že se plně vyrovná originálů a Fiona vypadá úplně jak ve filmu a samozřejmě to všem náramně zpívá. Velmi mě to pobavilo a má to vše co má původní Shrek, včetně bažinové párty. Já hodnotím 5* stejně jako film, protože to bylo jedním slovem úžasné. Hodnocení: 96/100. ()

adamcikv 

všechny recenze uživatele

Ano, je to ulítlé. Ano, je to šílené. Ano, je to šíleně ulítlé. Ale vtipné. Je pravda, že převedení Shreka do muzikálu jsem musel na začátku trochu vstřebat, přece jen, je magořina si to už jen představit. Úvodní číslo "Big Bright Beautiful World" mě ještě utvrdilo, že podívat se na toto představení přece jen nebyl asi tak dobrý nápad. Ovšem písně "Story Of My Life" a "Don't Let Me Go" mě přesvědčily o tom, že bych měl dát Shrekuzikálu šanci. A udělal jsem dobře. Brian d'Arcy James září v roli Shreka, jako by pro něj byla napsaná, Daniel Breaker dodává Oslíkovi úžasný vtip (ano, ještě větší než Eddie Murphy) a Sutton Foster je prostě kočka. Zpracování Farquaada je přinejmenším originální, ovšem lituji Christophera Siebera, že musel 2 hodiny vydržet na kolenou v jeho kostýmu. Nádherné kostýmy a úžasné rekvizity naprosto po právu oceněné jedinou Tony tohoto muzikálu! Celkově pěkné představení, ovšem jen s pár zapamatovatelnými čísly a spoustou humoru. Broadway může určitě nabídnout více, ovšem DVD zpracování, jako je toto, je jako šafránu. Vynikající hudební čísla: Story Of My Life, I Know It's Today, Travel Song (nejlepší), Morning Person (nejlépe využitý step EVER) Špatná hudební čísla: Big Bright Beautiful World Celkově: 75% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak sa Shrek dočkal aj hranej muzikálovej verzie priamo na doskách znamenajúcich svet. New Yorský Broadway ožil známymi postavičkami a vypustil do sveta dvojhodinové vcelku magické predstavenie, ktoré určite ocenia všetci milovníci divadla. Ja som tento snímok videl len sprostredkovane, takže až tak ma to nedostalo, ale viem si predstaviť, že naživo na Brodwayi to musel byť skvelý zážitok. Akurát tie piesne mohli byť o niečo výživnejšie a bližšie pôvodnému soundtracku. 60 % ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to nezaujalo úplně na maximum, ale postupně se z toho stala opravdu skvělá záležitost. Naštěstí autoři nevymýšleli nový příběh, ale i tak je často originálně pojat. A mimochodem, úplně jsem se zamiloval do princezny Fiony, ale nebudu psát do kterě z nich. :) Opravdu sympatická ženská. ()

ricmont 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hloupost ale dostal jsem příjemné překvapení. Shrek jako muzikál je skvělá záležitost. Sice je na můj vkus trochu delší ale i tak jsem si ho užil ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Tento broadwayský muzikál, inspirovaný oscarovým snímkem Shrek, je krásný! Jde o skvělou práci. Představení nepostrádá legraci a výkony osazenstva jsou nedosažitelné... :) ()

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

Kto je vlastne cieľová skupina? Toto dielo sa mi veľmi ťažko hodnotí, pretože je tu veľa pre a proti. Na jednej strane vidíme prepracované kostýmy a masky, rýchle nerušivé prevleky, pútavo urobenú scénografiu aj množstvo zaujímavých čísel i nápadov. A tu sa dostávame k tomu ALE. Týchto čísel je až príliš veľa, mnoho scén je zbytočných a chýba tomu to hlavné, čo k muzikálu patrí – dobrá zapamätateľná hudba. Aranžmány piesní sú vynikajúce (podúpavanie do rytmu vás jednoznačne chytí), muzikanti hrajú skvelo, ale s výnimkou záverečného prídavku (pieseň z filmu) tu nemáme žiadny zapamätateľný hudobný motív (melódiu), ktorý by som si po dopozeraní pospevoval. Pri rodinných muzikáloch je veľmi tenká hranica medzi tým, čo je rodinné a čo je akože pre všetky generácie. Viackrát sme svedkami dospeláckych prvkov, ktoré sú pre deti zbytočné (polyfónia, zbytočne dlhá stopáž,...) a na druhej strane nás dokážu zrazu vyrušiť zbytočne infantilné vtipy. Muzikál sa oplatí vidieť, ale váš výsledný dojem výrazne ovplyvní to, ktorá strana z tých pre a proti u vás nakoniec vyhrá. ()

Reklama

Reklama