Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (118)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film o bytůskách, kterým nebylo z hůry dáno, ale přesto se rozhodli hledta svoje štěstí. Fandíš jim, začneš je mít rád a najednou zjistíš, že to s tebou asi taky není úplně špatný, kyž chováš city k lidem, který by si na začátku poslal(a) do prdele na první dobrou. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

vsetci traja utecenci z psychiatrie by si za tieto ulohy zasluzili rozhodne nejake vacsie ocenenie. musia. mali by. mohli by. a ked aj nie, ja im ho davam. nech sa paci, klobuk dole, boli ste skveli. a kto si to nemysli: fuck you, cunts! :D ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyl americký remake německého originálu, šel bych na pět hvězd. Takhle jen těžko mohu napsat Originální, což bylo primární slovo, které mi během sledování OUTsiderů běželo v hlavě...oni tam američtí hoši totiž nechali i ten starý Saab... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYBYS MOHL JÍT KAMKOLIV NA SVĚTĚ... KAM BYS ŠEL?“ … „MOŘE“… /// Roztěkanej Vincent, čistotnej Alex a „tlouštík“ Marie. Seriálový obsazenstvo ve filmovým remaku. „Mentoši“ si to užívaj, ale soráč, TOHLE ZPRACOVÁNÍ JE HOLÁ ZBYTEČNOST! Teda pokuď jste už viděli origoš. Jestli ne, tak buďte v klidu a směle dotoho! (stejně si myslím, že to Němci natočili líp! A to už vůbec nemluvím o Hasta la Vista! Cože? Neviděl? Však voni ti to Amíci určitě natočej!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dovezu matku k moři. P.S. V jakýmkoliv stavu. 2.) Miluju americký remejky!. 3.) Thx za titule ,,Chic0ny“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kde tři outsideři prchnou z ústavu a především jejich "nemoc" dodává filmu šmrnc i vtip. Hlavní hrdina s Tourettovým syndromem, který dostává pravidelně tiky a do toho sprostě nadává mi přišlo smutný a vtipný zároveň, druhý má fobii ze špíny a bakteríí, což byl dobrý magor a třetí je slečna anorektička, která mi tam přišla nejnormálnější, vlastně i šikovná holka. Pěkný film, ale nepřišlo mi to až tak vtipné, abych šel s hodnocením výše. 65% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nehodlám srovnávat dvojče The Road Within s německým filmem Vincent jede k moři. Každý z nich má své osobité kouzlo nejen, co se týká postav, ale i exteriérů, které na mě působily vysloveně blahodárně. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kluk s tiky, anorektička a do třetice všeho divného ten s Obsedantně kompulzivní poruchou. Rozhodně to nejbizzarnější trio, jaké jste kdy viděli na filmovém plátně. A tato nevšední kombinace zaručuje vážně excentrickou podívanou, která ví, kdy má zvážnět a kdy vyvolat salvu smíchu. S přihlédnutím i na výborné herecké výkony a nádhernou americkou přírodu nemůžu jinak, než dát 5 hvězdiček. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutá road-komedie, na kterou jsem se chystal poměrně dlouho a jsem velice rád, že se tak nakonec stalo. Jde totiž poznat, že se jedná o Wellsův srdcový projekt o partě nesourodých podivínů odtržených od ostatních, jenže je to natočeno tak svěže, tak feel good a zároveň emotivně, že mě zejména v závěrečném aktu skutečně zamrazilo, což jsem po nejasném a utahaném začátku příliš nečekal. PS : Dev Patel je tu naprosto odzbrojující. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne. Roztomilý film, hrající všemi barvami, prolínající humornou stránku se stránkou vážnou. Netlačí na pilu, hraje jemně na emoce, dokáže člověka zatáhnout do děje a vžít se do postav. Fajn podívaná. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Původní německý snímek Vincent jede k moři jsem neviděl, takže těžko srovnávat s jeho americkým remakem. Pokud bych měl ale film hodnotit samostatně, velmi se mi líbil - námět jsem shledal oroginální a film zdařile kombinuje vážné polohy s těmi komickými. U té komiky bych se určitě zastavil, film je to podle mě vážně hodně vtipný, a celý kinosál při projekci burácel smíchy. Místy jsem dokonce uvažoval o plném hodnocení, ale nakonec zůstanu jen u 4 *. Důvodem je moje mírná nespokojenost s herectvím Zoë Kravitz, naopak její mužské protějšky Dev Patel i Robert Sheehan jsou výborní, a celý film díky nim skvěle funguje - poskytuje jak náhled do života podobně postižených lidí, tak odlehčenou zábavnou podívanou, která má podle mě velký divácký potenciál - pokud by se tento film dostal do české distribuce, dovedu si klidně představit, že se z něj stane slušný divácký hit. Za mě supr divácký zážitek a velmi příjemných 100 minut v kině. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Touretteoův syndrom je pro filmové zpracování velice vděčná záležitost. Ujme-li se toho herec, který disponuje alespoň malou špetkou talentu. Obecně se nerad bavím nad postižením druhých, pokud to tedy tvůrci nenaženou až do úplných extrémů. V takovém případě to legrace být může. V tomto filmu je humor bohužel převelice jemný až takřka žádný. Příběh pojednává o cestě nikam v podání tří pochybných individuí, kteří se mi velmi rychle znechutili a snímek byl čirým utrpením. Vůbec mě to nebavilo. Snímek jsem si musel rozporcovat na tři části, protože jsem nudou skomíral. Dokonce na mě absolutně nezapůsobila ani občasná vážná nota, kterou snímek sem tam zahrál. A to jsem německou alternativu doposud neviděl... Ani vidět nechci. Níže už se s hodnocením zajít nedá. Je pro mě poměrně nepříjemné napálit odpad snímku, který vám někdo doporučil, a který považuje za jeden z nejlepších, jaký v životě viděl. V rámci zachování hodnotitelské cti však nemám na výběr. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepoznamenán německým originálem zvolávám Zupa! Moderní, ale velmi funkční, klišé zakládající se na třech pilířích, porozumění, láska a tolerance. Cesta do hlubin citlivé študákovy duše, který měl tu smůlu nebo možná štěstí, že je jiný než většina jeho vrstevníků a díky tomu může prožít neobyčejná dobrodružství, na jejichž konci odkráčí posilněn a stabilizován vstříc své dospělosti. Cynismus však nastupuje až při psaní komentáře, při sledování The Road Within mne žádná podobná přechytralá myšlenka ani nenapadla a já prožíval tenhle (ne)obyčejný lidský příběh a ani nedutal. Otcovská etuda mi pak orosila i mé věčně vyprahlé rohovky. A tak s vědomím veškeré lacinosti, zároveň však s nadějí, že si ji jen hloupě namlouvám za čtyři. Filmová Výzva 2015 od tatanapope ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostá filmová radost. The Road Within si sice jede podle několika šablonek tohohle typu filmů, dá se to celý předvídat a občas se pozastavíte nad nějakým ''nečekaným'' dějových zvratem či nějakou hláškou postavy. ale jinak je to od srdce nádherná filmařina, která si na nic nehraje.Fantasticky zobrazeno několik fóbií, které dohromady vytvářeli občas tak kulervoucí řachandu, že jsem se skoro udusil popcornem, zároveň je ale plný lidskosti, pochopení a je dojemný.Výtečná Indie filmařina a nad výkonem Roberta Sheehana nelze jinak, než s udivením tleskat.Trochu mě zamrzel konec, který bych si asi představoval trochu dotaženější hlavně co se týče Marie a taky k tomu nepřispěl fakt, když jsem zjistil, že se jedná o remake.Ano, Road Within je plný klišé, takového toho chtěného citu atd. , na druhou stránku je to ale bezchybná řemeslná práce, s výtečným námětem a jeho nádherným hereckým ztvárněním.Komedie roku.90%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Prý se jedná o kopii Vincent jede k moři. Já Vincenta neviděl, naopak jsem viděl Hasta La Vista a i to mi přišlo zde okopírované. Ale i kdybych nevěděl, že je to kopie, tak bych hodnotil 3 hvězdama. Nepřišlo mi to ničím zvláštní, nic, co by vyčuhovalo více nad průměr. 55% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôkaz o tom, že aj z totálneho klišé (napr. Tourettov syndróm a jeho akože vtipné prejavy) sa dá poskladať super film, ktorý funguje. Má to humor, drámu, ľudský rozmer...a to všetko s ľahkosťou prepojené do kompaktného celku. Spokojnosť takmer maximálna... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Z Roberta Sheehana nám "rastie" skutočne skvelý herec. Ostatní však tiež stáli za to, naozaj výborné výkony trojice hlavných protagonistov a cesta k moru, ktorá stojí za pozretie! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu začít jinak než: Německá verze byla lepší! Herci uvěřitelnější, příběh kompaktnější. Road movie tří lidí s velkými potížemi nepřináší přenesením do Ameriky nic nového. Legrační, že dva z nich hrajou Briti. ___ Ale vcelku to ujde. Ne zrovna k nadšenému juchání, ale usledovat se to dá v pohodě. SHRNUTÍ: I cesta může být cíl. Ale cílem může být i cíl. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Vyzní to blbě a jsem si toho fakt plně vědom, ale nejde to holt jinak: Robert Sheehan se pro tuhle roli doslova narodil. A smekám taky před zbytkem tvůrčího týmu za to, že z původně "vtipný" choroby postupem času uplácali chorobu "3D", pročež jsem se zpětně při pomyšlení na svý prvotní salvy smíchu decentně zastyděl. Prima netradiční road trip. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Že si to vzalo inspiraci z pár filmů (které jsem však neviděl), je dost možné - originální to nijak moc nebylo, ale přesto milý, vtipný a příjemný snímek na 70 %. ()

Reklama

Reklama