Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi hodnotí OUTsideři. Z hlediska režie nic světoborného. Ani scénář, krom pro mě neznámé nemoci opravdu nic moc. Každý jsme ale nějaký a první pohled není to, čím opravdu jsme. Není. Uvnitř nás se skrývají osoby kolikrát úplně jiné, než na první pohled vypadáme. A každý z nás má nějaké cíle. A bohužel, zdraví je něco, co nemáme všichni takové, jaké bychom si přáli, či zasloužili. Kurva kurva kurva, fuck fuck, huuuuuuuu kozy. Bohužel existují nemoci, které jsou takhle hrozné. Není od nich pomoci. Možná se dají utlumit, ale toť vše. Bohužel. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film, po kterym mam chut sebrat auto a vyrazit na cestu neznamo kam... proste rovnou za nosem, zustat tam, kde se mi zlibi, bez planu a bez cile... a nebo proste jen dojet k mori... a tam se vykoupat a jet nazpatek. A po ceste se jen kochat... a uvedomovat si krasu zivota v jeho jednoduchosti, kterou uz pres vsechny slozitosti, ktery si sami vytvarime, uz nevidime. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Solidní dávka pozitivního i trpkého pohledu na svět očima opravdových “outsiderů” společnosti, se kterými se osud příliš nemazlil. Drama úsměvné oním trpkým zobrazením nesourodé trojice duševně nemocných teenagerů, pro které si tvůrci vybrali ty nejvhodnější představitele. Dev Patel mě už naprosto odzbrojil u Oscary lovícího Liona, tady mě dokázal svou nemocí chvílemi přímo štvát a to přesně byl jeho cíl. Pevně doufám v to, že si správný divák neodnese jen zamrazující pocit z bravurně slepené filmové koláže, ale také ponaučení o chorobách, které jsou ústředními aktéry celého dramatu. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

V The Road Within jsem se našla. Sice jsem neviděla originál, ale tenhle remake je báječný. Mám ráda odlehčené filmy, i když sám o sobě je velice hluboký. A tahle americká verze mi neuvěřitelně sedla. Herecké obsazení mi sedlo a hlavně mi sedl R. Sheehan, který je prostě naprosto neuvěřitelný. Kochala jsem se vtipem, přírodou, vztahami i nešťastnými osudy. Prostě paráda. Možná při dalším shlédnutí, nebudu tolik skromná s hodnocením. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Vyzní to blbě a jsem si toho fakt plně vědom, ale nejde to holt jinak: Robert Sheehan se pro tuhle roli doslova narodil. A smekám taky před zbytkem tvůrčího týmu za to, že z původně "vtipný" choroby postupem času uplácali chorobu "3D", pročež jsem se zpětně při pomyšlení na svý prvotní salvy smíchu decentně zastyděl. Prima netradiční road trip. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Kalifornii ve městech Los Angeles, Santa Cruz, Santa Clarita, na pláží v Big Sur a Národním Parku Yosemite. Vyhlídka v Yosemite se jmenuje Glacier Point. (Cheeker)
  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)

Reklama

Reklama