Reklama

Reklama

Atlantis

(seriál)
  • Slovensko Atlantída
Trailer 5
Velká Británie, (2013–2015), 19 h 50 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Mark Addy, Jack Donnelly, Robert Emms, Aiysha Hart, Sarah Parish, Jemima Rooper, Juliet Stevenson, Amy Manson, Ken Bones, Peter De Jersey, Alexander Siddig (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(25)

Jason sa vyberie hľadať svojho otca, ktorý sa stratil na jednej zo svojich výprav. Keď sa ponorí hlboko pod morskú hladinu, stane sa čosi zvláštne, dostane sa do vodného víru a vyplaví sa na pobreží akejsi starovekej krajiny. Prenasledujú ho vojaci, no zachráni ho okoloidúci, mladý matematik Pythagoras, ktorý býva v dome s bývalým hrdinom Herkulesom. Zistí, že miesto, kde sa ocitol, je antické mesto Atlantída, kde sa narodil a veštba mu predpovedá, že je predurčený stať sa jeho záchrancom. (STV)

(více)

Recenze (43)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Nevím co na tohle říct. Moje pocity jsou značně rozporuplné. Na jedné straně je to skvělý námět pro seriál, který přesně já vyhledám. Na druhé straně je z každého záběru vidět levnost, postavy jsou až na malé výjimky naprosto nesympatické a nevěřím jim jediný dialog. proto zatím dávám tři hvězdy a na konci série se uvidí. Ale určitě seriálu nepředvídám dlouhou budoucnost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jason, tedy Íásón, se dostane skrze bílé světlo do Atlantidy. Nebo do minulosti. A nebo taky do pohádky. Čert ví. Buď jak buď celkem záhy se kamarádí s Pythagorem, který bydlí s ochmelkou Héraklem a když zabije v prvním díle Mínotaura, všimne si ho dokonce i král Mínós a princezna Ariadna. Trojice pak spolu prožívá spoustu zábavných chvilek s bakchantkami, krétským býkem, Oidipem a s řadou dalších historických i mytologických osobností. Kdybych tu mytologii neznal, tak dejme tomu, jenže já jí mám rád a když dostává takovouhle sodu, nedokážu to skousnout. Možná by to šlo, kdyby tu bylo sympatické herectvo, ale za zmínku stojí jen Mark Addy. Ani hezký holky, které by dokázaly dát nějaké ty body nahoru, tady nejsou. Jak už tu někdo podotknul, je to na úrovni Xeny a Herkula. Kdyby mi bylo 12, tak bych možná tleskal ručkama. Takhle to po pátém díle odpískávám. 30% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tož už plagát dosť napovedal, ale aj tak je to sklamanie, lebo zaujímavý námet. Ale nulová atmosféra a lacné zpracovanie pre oči, uši i mozog. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Asi nepatřím do cílové divácké skupiny, ale ať se na Atlantis dívám z jakéhokoli úhlu, nedokážu na něm najít jediný jednoznačný klad. Jako takový nejvíce ze všeho připomíná starého Herkula s Kevinem Sorbem. Dohled BBC se na něm projevuje jenom v levnosti celkové produkce a tak i vypadá jako identický klon málem dvacetiletého fantasy seriálu. Kromě špatných vizuálních triků nechybí nesympatické postavy ani špatné vtipy. Aspoň, že tu křeč tvůrci v první řadě zbytečně neroztahovali, a přestože je příběh hlavního hrdiny cestujícího časem naprosto zbytečný, samotná zápletka v Atlantidě se i při epizodním obsahu jednotlivých dílů jakž takž vyvíjí. Jenže když je od začátku jasné, jakým směrem, nevidím jediný důvod, proč ve sledování pokračovat do další sezóny. A ten trapný záchodový humor mému hodnocení taky nijak nepomáhá. Druhé sérii jsem nicméně nakonec šanci dal, a přestože její kvality nedosahují kdovíjakých výšin, ke zlepšení rozhodně došlo. Nesympatičtí a neschopní herci zůstali nesympatickými a neschopnými poleny, ale co se týče hlavní příběhové linky, ta kupodivu nabírá na obrátkách a chvilkovými náznaky ztráty naivity na úkor lehce temnějšího vyznění (nutno dodat, že temnějšího jen v rámci dětinského seriálu) nejednou dokáže i upřímně bavit. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy a seriály zabývající se Atlantidou. Tenhle je sice takový "cheesy", ale některé díly se povedly. Připomíná mi moje dětství, kdy jsem sledoval podobné seriály jako Xena, Hercules, Pán šelem apod. Druhá řada na tom byla podstatně líp a už se jednalo o velmi dobrý seriál, s dobrým dějem, herci a hudbou. Především předposlední díl byl vynikající. Jen škoda toho otevřeného konce. Ale každopádně nelituji, že jsem Atlantis viděl. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hrozné. 1) Zrušení seriálu po druhé řadě považuji za prospěšné. Už jsme se toho dozvěděli více než dost. Alespoň už máme jasno, kde vlastně Atlantida byla. Nic na věci nemění fakt, že seriál natáčeli v Maroku. 2) Zaujal mě i jazyk českého dabingu (originál neznám). Mám hlad. Vítej v klubu! nebo Musíš být smutná, když odchází hrát s takovým velkým...talentem... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina(Atlantida, Herkules, Pythagoras, Jáson, Minotar,... - všechno na jedné hromadě) - což by se dalo odpustit, kdyby to jinak bylo dobré (viz např. Once upon a time)... jenže ono není. Slabý a téměř pitomý scénář bez ničeho originálního, akce rádoby cool a přitom je spíše úsměvná, celé je to natočené jak takové ty staré dobrodružné levné seriály. Jediné, co je slušné, je hudba a Mark Addy, jehož Herkules je postava povedená, vtipná, srandovní a poseroutkovská, ALE je to Herkules, takže to vlastně nechápu. Kdo z Herkula udělá poseru? Normálně většinou po prvním díle nehodnotím, ale vzhledem k tomu, že už dál koukat nebudu, tak udělám výjimku. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech převládá jednoznačně spokojenost. Atlantis si na nic nehraje a to je jeho největším plusem. Je tady fantasy žánr, který zcela postrádá jakoukoliv vážnost a celé se to řídí vtipem. A to je něco co jsem hledal, protože opravdu nepotřebuji vidět další drama záležitost. Zkrátka výborná odreágovačka. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Oh Mon Dieu! Z Robertha Baratheona, kdysi krále Sedmi království, je špekatý Herkules nastěhovaný spolu z ostatními mytologickými a reálnými! postavami v bájné Atlantidě. Je to klasická televizní zábava jako zmíněný Herkules nebo Xena v modernějším kabátku. Časem se tomu přijde na chuť a jako odreágovačka to poslouží dobře. (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Topornější náhražka za ukončeného Merlina, která dá vzpomenout "legendárního" Herkula, a to nejen tématikou starořeckých bájí a pověstí. Když pominu prapodivný způsob, kterým se Jason dostane z naší přítomnosti do mytologické minulosti, myšlenka na seriál není zas tak špatná. I ty triky alá 90. léta se dají prominout... dokonce i ty hlavní a vedlejší postavy jsou vcelku sympatické a nejsou otravné. Tak v čem je problém? Možná v tom, že se scénáristi neshodli na tom, co Atlantis bude za žánr - komedie, drama, fantasy, horor? Od každého si berou trochu a přitom nevyužijí nic pořádně. Divák si tedy buďto odevzdaně zvykne, že se během některých dílů skoro nic nestane, nebo to rovnou zabalí na začátku... a taky se nic (pro něj) nestane. Je veliká škoda, že seriál nevyužil svůj potencionál, který rozhodně měl - nebo si snad všechny ty mýtické potvory schovávají pro vyšší rozpočet? První série tak nabídla trochu minotaura, nějaké ty harpije a vcelku slušně zakomponovaný příběh Medusy a pak spoustu vycpávek s nějakými mdlými soubojy a něčeho, na co si už nevzpomínám... třeba ve druhé sérii se ta Atlantida konečně potopí, a bude se na co koukat:) ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Krásná, byť poněkud bezduchá podívaná. Ne, vážně, je to krásné na pohled, scenérie, kulisy i kostýmy jsou úchvatné, ale je to jen pozlátko na povrchu. Příběh je jedno velké klišé viděné snad už milionkrát, postavy odpovídají zažitým archetypům až příliš, jako by se jednalo o seriál pro děti. Ale pokud toužíte po nenáročné pohádce, která je zároveň pastvou pro oči, je pro vás Atlantis tou správnou volbou. Jen hloubku od toho nečekejte...ani náznakem ne. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 21 Dokoukáno: 3 Zahozeno: 13+1_Vypadalo to docela zajímavě. První díl docela i ušel, ale pak se to pokazilo a hrůza děs. Většina dílu o ničem a takový třetí díl s přeskakováním krávy to byla hrozná trapárna na kterou se nedalo koukat. Nejdřív jsem si řikal, že to bude lepší jako Sinbad, ale nakonec daleko horší. 40% ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Začínáme tím, že jakejsik Jáson, přišel na moři o tatíka a tak se ho vydává hledat. Ric, pic a je tu bílé světlo a hups, jeliman leží nahej na pláži, a aby si na své přišli hlavně holky a tak se nám hrdina několikrát otočí a ukáže tak muskulaturu. Pak už to jde úplně do hajzlu, protože jen PILOT obsahuje cca 70 zpomalovaček, kdy můžeme vidět jak zpomaleně padá ovoce z vozíků, kapka krve z podřízlé slípky, pád Herkula z hradeb ............ atd. Herkules připomíná více Shreka než zdatného reka (hups, je tu rým) a navíc je z něj posera a zřejmě i alkoholik. Pythagoras, vypadá jak kudrnatý homo teplus a Ariadna šilhá snad na obě oči. Minotaur byl vzhledem k "výrobním nákladům" celkem v pohodě. No a ještě pozor, máme tu opět zápletku kterou už nám předvedlo asi 700 seriálů (kde ani u jednoho nefungovala dobře) a to ... tamtadáááááááááá ... že má Jáson opět tajemný původ a všichni mu pořád říkají že nikdo nesmí zjistit kdo je doopravdy a že ani on sám to nesmí vědět, kvůli bezpečnosti. SAKRA !!!!! Vždyť nikdo neví kdo to je - je tam první den !!!! Tak proč to zase ztěžovat tím vším tajemným okolo ? Po 5 dílech, kdy každý další je horší než předchozí a kde zjišťujeme že Herkules je opravdu idiot, to balím a dávám 1 hvězdu za to, že v malilinkatých vyjímkách to zas takový odpad nebyl. ()

Thomm odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tahle Atlantis měla zůstat navěky ztracená někde pod oceánem. BBC by ušetřila spoustu peněz za speciální efekty a já bych ušetřil spoustu času, co jsem strávil sledováním týhle příšerný hovadiny. Tady je špatně úplně všechno - scénář, dialogy, hudební doprovod... Co bych ale vyzdvihnul jsou herci, a to úplně všichni. Ať už je to hlavní trojice, královna, princezna, věštkyně, nějaká krůta pobíhající po náměstí nebo kutálející se pomeranč - všechny ty výkony prostě stojí za vyližprdel, až se mi z toho chce brečet. ()

adeel666 

všechny recenze uživatele

Pořád přemýšlím, co je na Atlantis špatně a nějak to stále nedokážu pojmenovat. Námět špatný není, což se o zpracovaní říct nedá, to špatné je. Nízkorozpočtovost z tohoto seriálu doslova číší a co se týče hlavních hrdinů, moje pocity a názory jsou více než rozporuplné. Nejsem si jistá, jestli mě rozčilují nebo baví svojí divností (a často hloupostí a jednoduchostí). Věřím tomu, že kdyby seriál vznikl v době, kdy byli Hercules a Xena na vrcholu své slávy a sledovanosti, získal by si spousty fanoušků. Jenže v dnešní době...? ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi komediální dobrodružnou fantasy, pak je tento seriál, jehož kvalita napříč první sezónou neustále roste, přesně pro vás. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Vtipnost a slušné herecké výkony vyvažují lacinost prostředí, výpravy a triků. Na relax dobré. Já se nejednou zasmál. ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Chcela som tomuto seriálu pôvodne dať iba dve hviezdičky, lebo viac si nezaslúži; ale keď je tak rozkošne a dokonale béčkový. Navyše, posledná epizóda druhej série fakt stojí za to. Plus eye candy a taký sprostý koniec, ktorý si žiada tretiu sériu. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

ŠPICOVNÍ! Všechny ty řecká báje a pověsti mám rád, takže i na tento seriál jsem měl velká očekávání. A jsem spokojen! Příběh perfektně spojen do jednoho celku. Po seznámení se Jasonem, Pythagorem, Minotaurem, Meduzou a vtipným a hláškujícím Herkulem se jen těším na další díly. A daný vizuál mě konkrétně nevadí, spíše se líbí. Bavím se a budu čumět až do konce!!! ()

Reklama

Reklama