Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Příběh malého sirotka Sebastiána a jeho fenky Belly baví a dojímá už od roku 1965, kdy vznikl legendární seriál. Jsem pamětníkem onoho bezmála 50 let starého seriálu. Viděl jsem jej jako dítě školou povinné a tak si už nevzpomínám na jeho umělecké ambice. Troufám si však tvrdit, že tento film by jistě překonal. Natočeno je to totiž na úrovni " Doktora z hor". Chybí ta přirozená lehkost. Ještě, že to zachraňuje nádherná alpská příroda a krásná Bella. Více jak 3 * si tato nedokonalost nezaslouží. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Starosvětský a tak trochu nevyrovnaný film. Nicolas Vanier skvěle zvládá lyrické záběry majestátních horských hřebenů, vlnící se trávy, nebo skotačícího psa. Dramatická linie ovšem není jeho parketa. Skvělí a přirození herci a hutná atmosféra okupace zakryla většinu nedostatků, přesto pasáže s Němci a především celá závěrečná čtvrtina působí, jako kdyby byla do příběhu naroubovaná na poslední chvíli, režisér si k ní nenašel cestu a točil ji proti své vůli. Koneckonců se k onomu slavnému přátelství Belly a Sebastiána vůbec nehodí a snímek by se bez ní zcela obešel. ()

Reklama

Fido 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pohádka a někdy hodně sladká a chybičky se vloudí. Ale je to zároveň "pohádka" mého mládí (a ty přece bývají nejkrásnější a nejsladší). A mluví o velmi potřebných a krásných věcech. Navíc vše vynahrazují kukadla Félixe Bossueta, úžasné záběry Savojských Alp i fajnový soundtrack Armanda Amara. Už se moc těším na blu-ray v originální zvukové verzi. Mňam. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Film má sice jen 95 minut, ale působí tak, že má čtrnáct hodin, a to díky tomu, že člověk v podstatě čumí na kluka a psa jak pobíhaj po horách. ty hory jsou krásný, to se musí nechat, dokonce bych řekla, že je příroda jednou z hlavních postav, pak tam máme podivně (ne)zamilovaný milence, vožralýho dědu, druhou světovou a její představitele přísný němce, z nichž jeden během filmu představí takovej plot twist, že asi podstoupil lobotomii, samozřejmě se mu líbí půvabná nedobytná pekařka Shoshana. Ve filmu je taky spousta zvířátek, co chvíli záběr na sviště, kance, kozičku, ptáčka, zkrátka: dítě + obří pes co se umeje a je bílej jako sníh + drámo + láska + hory + šansónovej soundtrack, prostě film, kde je všechno. Mrzelo by mě ho nevidět, to nemohu říct. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Nič nové ani prevratné, príbeh má pár múch v podobe nelogickostí a záver je rozpačitý. Všetko toto ale nemá veľkú váhu, nakoľko v momente ako sa na plátne zjaví Sebastián s bielučkou Bellou, spolu si pomáhajú, zachraňujú život a hrajú sa v nádhernom horskom prostredí, mením sa na malého chlapca, ktorý zažíval podobné chvíle s tým najlepším psom na svete a každý film so psom v hlavnej úlohe - nech už bol akejkoľvek kvality - bol preňho zlatom. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • Ve filmu si zahrál i představitel Sebastiána z původního seriálu Mehdi El Glaoui, tentokrát však postavu Andrého. (Domin1359)
  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)

Reklama

Reklama