Reklama

Reklama

John Doe je masový vrah. Masový vrah s posláním. Své oběti si nevybírá náhodě, ale přesně ví, kdo bude jeho další obětí. Co je ale jeho posláním? Je to vrah nebo spasitel? Kdo je John Doe? Mohl by to zjistit investigativní novinář Ken Rutherford? Ken Rutherford je novinář, který se snaží získat veškeré střípky příběhu Johna Doea a zjistit, jaký je John Doe člověk. Především chce zjistit, zda John Doe vraždí pro zábavu nebo jeho vraždy mají nějaký cíl. Zda cítí nějakou vinu či radost. Práce Rutherforda je interwiev s Johnem Doe, při kterém se vysvětluje smysl jednotlivých vražd. Odkrývají se střípky příběhů. Ale co opravdu čeká na konci všech vražd? Proč John Doe opravdu vraždí? Spousta otázek na které se Ken Rutherford snaží získat odpověď. Ale jediné, co zjistí je, že John Doe je opravdu geniální vrah. (brodži)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Vskutku povedená taškařice z australské provenience ve které se podíváme na sympatického sériového vraha, který zabil pouhých 33 néé náhodných obětí. Koncept tohoto filmu je od počátku obráceně a vlastně začíná tím, jak se hlavní hrdina tedy tím myslím toho sériového vraha, který si říká John Doe dobrovolně vzdává policejním složkám. Pozve si do výslechové místnosti investigativního publicistu a vypráví mu retrospektivním pohledem svůj příběh. Dozvídáme se podrobnosti určitých vražd a co je k němu vedlo. Už během jeho řádění v australských uličkách si své činy natáčí a posléze je zveřejňuje na spřátelených mediálních kanálech a na internetu. Svými činy si získává mnoho obdivovatelů a dokonce i napodobovatelů nejen v Austrálii, ale i po celém světě a dál už psát nebudu, jelikož bych spoileroval. U tohoto snímku hodně záleží, jak máte nastaveny vnitřní hodnoty spravedlnosti a co pro vás znamená zločin a následný spravedlivý trest, jelikož podle toho se přikloníte buďto na stranu pachatele nebo na tu druhou stranu. Já jsem se přiklonil na jednu stranu a nebudu psát na jakou, ale myslím si, že na tu správnou, protože si myslím, že to mám v hlavě ještě trochu v pořádku. Jinak v tomto filmu vidíme velké množství celkem originálních vraždiček, což potěší všechny oči každého milovníka krvavých příběhů o sériových vrazích. Pro mně úplně neznámí většinou lokální herci zahráli tuto šarádu brilantně a tak jsme byli mlčenlivými svědky příběhu plného napětí a atmosféry, která by se dala krájet až k překvapivému závěru o kterém nechci spekulovat, ale kdyby tvůrci natočili pokračování tohoto thrilleru asi bych se vůbec nezlobil a myslím si, že bych nebyl sám. Za mně naprostá spokojenost a proto dávám plné hodnocení a to je 100%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nějak nám ti Australané vystrkují růžky.Za poslední rok už vzniklo u protinožců plno hodně povedených thrillerů i komedií a to jste ještě tak před deseti lety mohli řict...jj Krokodýl Dundee byl fakt dobrej.Navíc se teď hodně vrací do kontinentu plného žraloků a hadů Ethan Hawke a Ewan McGregor a jestli to půjde takhle dál, strčej amíky do kapsy aspoň co se kriminálních filmů týče.O tomhle filmu jsem se dozvěděl úplnou náhodou, od jednoho nejmenovaného uživatele a jsem mrtě šťastnej, protože tak úžasně zrežírovaný, zahraný a napínavý thriller jsem dost možná nikdy neviděl.Opravdu mě to mile šokovalo, protože mě to bavilo a minutu po minutě jsem hltal neskutečně klišovitý příběh, ale tak svěže a dobře podaný, že jdu bez problémů na plnej počet a o to větší mám radost, že se konečně taky nějaká ženská naučila točit filmy pro chlapy.Překvapení jako hrom.90%. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zapálená, tím pádem ani trochu nestranná "agitka" proti současnému systému (policejní, právní, soudní, ale i mediální) spravedlnosti, jež umožňuje jasným zločincům odcházet bez trestu. Reportážní styl, kterým zpětně mapuje řádění a "odkaz" samozvaného "strážce pořádku", čili plodného masového vraha (33 obětí z řad zabijáků, násilníků, pedofilů, atp.), toho času čekajícího na rozsudek, není prezentován špatně, ale mnoho dlouhých, rádoby "dopadajících" či emotivních scén dost nudí a konec to nepěkně béčkově zalamuje. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Totální horská dráha. Vůbec nevim jak film ohodnotit protože jsem se vezl od odpadu až k pěti hvězdičkám a zase zpátky. Ačkoliv mi kurevsky vadila ta polodokumentární forma tak mi příběh dost sednul a budu si tenhle malej film pamatovat ještě dlouho. Nečekejte nějakej masakr ala Rampage nebo jiný srandy od Uwe Bolla, tohle je spíš dramáček. Dávám univerzální tři hvězdy. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(118/2015) / Austrálčania nezvyknú v thrillerovej sfére zásadne sklamať (až na aktuálny Swerve, ktorý som nezvládol ani do polovice). Znovu tu máme pokus o akú takú originalitu, hlavne v štýle podania príbehu, kde sa skáče na prvý pohlad chaoticky medzi scénami a lokáciami. V skutočnosti je spracovanie hlavne prínosné pre dynamiku filmu, fakt tlieskam za to ako perfektne film odsýpa. Škoda konca, ktorý rozhodne mal byť tvorivejší a ambicióznejší. Námet filmu je skoro mix Dextera a V ako Vendetta čo treba oceniť. (7/10) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v austrálskom meste Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama