Reklama

Reklama

John Doe je masový vrah. Masový vrah s posláním. Své oběti si nevybírá náhodě, ale přesně ví, kdo bude jeho další obětí. Co je ale jeho posláním? Je to vrah nebo spasitel? Kdo je John Doe? Mohl by to zjistit investigativní novinář Ken Rutherford? Ken Rutherford je novinář, který se snaží získat veškeré střípky příběhu Johna Doea a zjistit, jaký je John Doe člověk. Především chce zjistit, zda John Doe vraždí pro zábavu nebo jeho vraždy mají nějaký cíl. Zda cítí nějakou vinu či radost. Práce Rutherforda je interwiev s Johnem Doe, při kterém se vysvětluje smysl jednotlivých vražd. Odkrývají se střípky příběhů. Ale co opravdu čeká na konci všech vražd? Proč John Doe opravdu vraždí? Spousta otázek na které se Ken Rutherford snaží získat odpověď. Ale jediné, co zjistí je, že John Doe je opravdu geniální vrah. (brodži)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný námět má opravdu dost do sebe. Docela se divím, že to trvalo tak dlouho, než někoho napadlo vytvořit takového anti super hrdinu, který je zároveň obyčejným člověkem, a který už má plné zuby veškerých soudů a pravidel daného státu a rozhodně se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Film zvláštním způsobem vypráví příběh Johna Doe, který se proslavil tím, že vraždil lidi, co si to podle něj zasloužili. Nicméně v momentě, kdy ho chytnou a on formou reportáže vypráví tenhle film, už není jediný a po světě takových Johnů Doe, co se rozhodnou vzít spravedlnost do vlastních rukou, běhá daleko víc. Holt na spravedlnost se nedá čekat věčně...Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Těžko okomentovat stručně, ale sáhodlouhé úvahy, informační kompiláty nebo mezifilmové komparace tentokrát ponechávám k exhibování povolanějším cvakloňům. Rozbor filosofické stránky díla, především rozmezí zločin až trest, případně popis bestie, která ve mně dříme a neradno ji budit pácháním příkoří mým bližním, zůstane také stranou. Stejně tak historická přirovnání či moudra o revoluci, upozornění, že naše společnost je tím, čím je právě proto, že jsme právo na násilí předali výhradně do rukou státu.... Udělejte si názor sami, prosím. Nebude to snadné, pokud neinklinujete k jednoduchým, až ukvapeným řešením. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pomsta a jako příloha právo na psychotické příhody, to vše v dosti chatrné politické sci-fi tortille, které se poněkud trhá těsto a chybí koule to rozetnout. Zbožná představa masového vraha masírujícího spodinu přizdisráčské společnosti není nijak inovativní, minimálně od dob Paula Kerseyho. A tady je třeba připomenout, že ten ještě masil i černochy v tunelu. Tady mi z té sněhové běloby až přecházel zrak. Bolest, pocit zmaru a vztek na člověka, který ublížil mně nebo mým blízkým přetavená v tuhle hyperneonacistickou a přece tak korektní proprdelgandu? No já nevím, viz závěr kulykova komentáře. Natočené je to ale svěže a inovativně a vyloženě béčkový a očekávaný twist mě málem přivedl až ke čtyřem úderům pálkou přes držku. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(118/2015) / Austrálčania nezvyknú v thrillerovej sfére zásadne sklamať (až na aktuálny Swerve, ktorý som nezvládol ani do polovice). Znovu tu máme pokus o akú takú originalitu, hlavne v štýle podania príbehu, kde sa skáče na prvý pohlad chaoticky medzi scénami a lokáciami. V skutočnosti je spracovanie hlavne prínosné pre dynamiku filmu, fakt tlieskam za to ako perfektne film odsýpa. Škoda konca, ktorý rozhodne mal byť tvorivejší a ambicióznejší. Námet filmu je skoro mix Dextera a V ako Vendetta čo treba oceniť. (7/10) ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Vskutku povedená taškařice z australské provenience ve které se podíváme na sympatického sériového vraha, který zabil pouhých 33 néé náhodných obětí. Koncept tohoto filmu je od počátku obráceně a vlastně začíná tím, jak se hlavní hrdina tedy tím myslím toho sériového vraha, který si říká John Doe dobrovolně vzdává policejním složkám. Pozve si do výslechové místnosti investigativního publicistu a vypráví mu retrospektivním pohledem svůj příběh. Dozvídáme se podrobnosti určitých vražd a co je k němu vedlo. Už během jeho řádění v australských uličkách si své činy natáčí a posléze je zveřejňuje na spřátelených mediálních kanálech a na internetu. Svými činy si získává mnoho obdivovatelů a dokonce i napodobovatelů nejen v Austrálii, ale i po celém světě a dál už psát nebudu, jelikož bych spoileroval. U tohoto snímku hodně záleží, jak máte nastaveny vnitřní hodnoty spravedlnosti a co pro vás znamená zločin a následný spravedlivý trest, jelikož podle toho se přikloníte buďto na stranu pachatele nebo na tu druhou stranu. Já jsem se přiklonil na jednu stranu a nebudu psát na jakou, ale myslím si, že na tu správnou, protože si myslím, že to mám v hlavě ještě trochu v pořádku. Jinak v tomto filmu vidíme velké množství celkem originálních vraždiček, což potěší všechny oči každého milovníka krvavých příběhů o sériových vrazích. Pro mně úplně neznámí většinou lokální herci zahráli tuto šarádu brilantně a tak jsme byli mlčenlivými svědky příběhu plného napětí a atmosféry, která by se dala krájet až k překvapivému závěru o kterém nechci spekulovat, ale kdyby tvůrci natočili pokračování tohoto thrilleru asi bych se vůbec nezlobil a myslím si, že bych nebyl sám. Za mně naprostá spokojenost a proto dávám plné hodnocení a to je 100%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v austrálskom meste Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama