Reklama

Reklama

John Doe je masový vrah. Masový vrah s posláním. Své oběti si nevybírá náhodě, ale přesně ví, kdo bude jeho další obětí. Co je ale jeho posláním? Je to vrah nebo spasitel? Kdo je John Doe? Mohl by to zjistit investigativní novinář Ken Rutherford? Ken Rutherford je novinář, který se snaží získat veškeré střípky příběhu Johna Doea a zjistit, jaký je John Doe člověk. Především chce zjistit, zda John Doe vraždí pro zábavu nebo jeho vraždy mají nějaký cíl. Zda cítí nějakou vinu či radost. Práce Rutherforda je interwiev s Johnem Doe, při kterém se vysvětluje smysl jednotlivých vražd. Odkrývají se střípky příběhů. Ale co opravdu čeká na konci všech vražd? Proč John Doe opravdu vraždí? Spousta otázek na které se Ken Rutherford snaží získat odpověď. Ale jediné, co zjistí je, že John Doe je opravdu geniální vrah. (brodži)

(více)

Recenze (71)

verbal 

všechny recenze uživatele

Já vždycky tvrdil, že vlastní děti si má člověk znásilňovat sám, a pokud mu do toho začne fušovat nějaký tlustý černoprdelník, úchylný narkáč nebo jiný narušený psychoš, měl by jej stihnout nejen spravedlivý, ale hlavně adekvátní trest. Nebojte se, nehodlám teď nosit dříví do Dostojevského topeniště, jen jsem po tomhle dostal chuť pochcat pár ležících filantropů, humanistů a altruistických filosofů, kteří nikdy nepostiženi tím, že by si s nimi, jejich příbuznými či přáteli pohrálo nějaké vypatlané hovado, svým zaníceným žvaněním vnesli Raskolnikova do dříve vcelku spravedlivého práva násilných trestných činů. Nevolám po pouliční spravedlnosti jako tuhle Džondou , jen po tom, že by měl být každý nade vší pochybnost usvědčený miláček předhozen na mazlení rodině oběti, popř. oběti samotné a že o jeho trestu rozhodně nemá co rozhodovat nějaký nezaujatý, podobně netraumatizovaný a dobře naložený čurák s definitivou. Pěkně jen vydat ke každému násilnému činu seznámek povolených tělesných újem a výčnělků, které lze v dané kategorii odstranit za pomocí drobného domácího nářadí, a hned po prokázání viny odeslat odsouzeného do péče zainteresovaných. Filmy na toto téma, kterých bylo mimochodem už natočeno pokokot a dost možná ještě výš, mají vždy tendenci poukazovat, jak je to sice príma a konečně spravedlivé, ale jak a kam se to může zvrhnout, aniž by kterýkoliv z nich, včetně tohoto, měl koule říct, že odpovídat humanitou na zvěrstvo je v podstatě zvrhlé. A tak asi budeme muset i nadále zůstat u toho, že například za to brutální vyprcání juniora proti jeho vůli je to maximálně za dvanáct a s patřičně slizkým právníkem za 5, při dobrém chování za polovic, a to v resortu, kam se bezďáci nechávají dobrovolně zavírat na zimu, protože je tam měkká postel, teplo, pravidelná strava třikrát denně, knihovna, posilka, pestrá škála dalšího kulturního vyžití a vůbec se tam nemusí pracovat. Velmi adekvátní! Avšak jinak to byl film vcelku zábavný a dobře natočený, jen nechápu, proč kromě sympatického a herecky zdatného hlavního hrdiny obsadili do dalších rolí příšerná ochotnická přehrávající polena! PS: Zatoužíte-li se odborně vzdělat, popřípadě umlátit smíchy, rozhodně si nezapomeňte přečíst kokotment zdejšího psychicky labilního narkomana a velkého správce assbookové skupiny Fetky CZ/SK s nickem Smaženic. Mojmír patrně zase vyzobal mamince z lékárničky nějaký prošlý Modafen a na „výletě“ si zatoužil děsně zachytračit a napsat další díl seriálu Dobrodružství kriminalistiky. Jen si v ráži asi popletl džondou s donžonem a běsy mu našeptaly, že zhruba už od 14. století v Anglii ustálené označení jakékoliv živé či mrtvé osoby mužského pohlaví, u níž není možné legálně určit identitu, vlastně vymyslel komisař Šerif z CSI Nottingham pro Robina Úda, než se mu začalo říkat Robin Úd. Moskalyku čichej! Mojmíre, ty už radši ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný námět má opravdu dost do sebe. Docela se divím, že to trvalo tak dlouho, než někoho napadlo vytvořit takového anti super hrdinu, který je zároveň obyčejným člověkem, a který už má plné zuby veškerých soudů a pravidel daného státu a rozhodně se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Film zvláštním způsobem vypráví příběh Johna Doe, který se proslavil tím, že vraždil lidi, co si to podle něj zasloužili. Nicméně v momentě, kdy ho chytnou a on formou reportáže vypráví tenhle film, už není jediný a po světě takových Johnů Doe, co se rozhodnou vzít spravedlnost do vlastních rukou, běhá daleko víc. Holt na spravedlnost se nedá čekat věčně...Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNES BRZY RÁNO SE AUSTRALSKÝ STRÁŽCE A SÉRIOVÝ VRAH JOHN DOE, VZDAL POLICII. BYL PŘEVEZEN DO VAZBY A OBVINĚN Z 33 VRAŽD. JEHO POSLEDNÍ VRAŽDA BYLA VYSÍLÁNA ŽIVĚ NA INTERNETU. CELÝ SVĚT SLEDOVAL TENTO TAKZVANÝ SOUD S VELKÝM ZÁJMEM...“ /// John Doe, člověk jako já. Nebo ty. Nebo … (ty ne úchyle!) Lišíme se v jednom – von je sérijovej vrah. Čekáme na rozsudek. Mezi tím se vodehrává vyprávění o tom, kdo je John Doe. Rozhovory s médii, výpovědi policistů, rekonstrukce událostí. A my se můžeme přidat na obě strany. Na stranu práva, nebo na stranu… práva? 33 obětí, to je dobrá porce na vyplnění hodiny a půl, která ve mně vzbuzuje emoce. Postupně se z toho stává filozofická rozvaha o korektnosti systému, ve kterým žijeme. Nebo jen můžeme uvažovat, „kdy zmizí hrozba?“ Jestli ještě nic nechápete, víc nečtěte a pusťte si výpověď muže, kterej byl jako já. Nebo vy… Jde o příběh naplněný poselstvím. (Nebo vírou?...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli nepřišel čas na změnu. 2.) Chybíš mi. 3.) Thx za titule „TriumF“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Násilný, temný, drsný a nekompromisní Thriller s výbornou hlavní postavou mající na kontě slušný body count, což z filmu dělá napínavý Man hunt z Austrálie. (Finále je lahůdka) Kdo miluje Sériové vrahy, Must see záležitost. 75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kelly toho zatím moc nezrežíroval, ale tohle si zaslouží ocenit, protože John Doe udržel mou pozornost od první do poslední klapky. Asi bych víc potlačila poselství, které vyčnívalo až příliš a divák není zase takový tupec, aby mu to nedošlo. Například závěrečné finále bylo moc vyhrocené a scénka s Adamem byla příliš dlouhá. Poměrně originální, drsné, aktuální a v každém případě pravdivé konstatování o soudní justici. Po herecké stránce se nebudu moc rozepisovat, ale příště Kelly trochu víc zvažuj výběr. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela dost dobrý tohle. Sériovej killer si po nocích po městě podává kde koho. Je jak stroj na smrt. Ale když se začne více jeho případ odkrývat, policisté i běžní občani zjišťují, že jeho oběti nebyly zas tak nevinné ... Časem John Doe získává i své příznivce a napodobitele. Film pak dospěje k zajímavému vyústění ... /Mimochodem jméno sériového vraha "John Doe" je univerzální pojem pro všechny sériový vrahy, kteří nebyli odhaleni, dopadeni, nebo nebyla zjištěna jejich identita. Tak se jmenoval i vrah v kultovce Seven např. Tahle "pomůcka" vznikla v kriminalistice kdysi dávno pro označení vraha, u kterého se nepodařilo zjistit, kdo vlastně je - žádné jméno, historie, bydliště, vztahy, nic .../ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok hodný zamyslenia o zadosťučinení a spravodlivosti po neprávostiach páchaných na nevinných ľuďoch. Bohužiaľ, poňatý úplne prihlúplym spôsobom, ktorý navyše vzhľadom k príbehu nedokázal vyťažiť maximum zo svojich silných stránok. Téma "oko za oko, zub za zub", respektíve "Torture", je vždy pre diváka príťažlivou. Áno, áno, je to pekne natočené, ale povedzme si úprimne, kam sa táto odvážna primitívnosť hrabe na Ctihodného občana, ktorý síce taktiež nebol žiadnym objavom zemegule, no mal aspoň charizmu. Toto je mdlé, hereckým obsadením kvalitovo seriálové, mimo rozuzlenia, absolútne tuctové. Must not see. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Těžko okomentovat stručně, ale sáhodlouhé úvahy, informační kompiláty nebo mezifilmové komparace tentokrát ponechávám k exhibování povolanějším cvakloňům. Rozbor filosofické stránky díla, především rozmezí zločin až trest, případně popis bestie, která ve mně dříme a neradno ji budit pácháním příkoří mým bližním, zůstane také stranou. Stejně tak historická přirovnání či moudra o revoluci, upozornění, že naše společnost je tím, čím je právě proto, že jsme právo na násilí předali výhradně do rukou státu.... Udělejte si názor sami, prosím. Nebude to snadné, pokud neinklinujete k jednoduchým, až ukvapeným řešením. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Vskutku povedená taškařice z australské provenience ve které se podíváme na sympatického sériového vraha, který zabil pouhých 33 néé náhodných obětí. Koncept tohoto filmu je od počátku obráceně a vlastně začíná tím, jak se hlavní hrdina tedy tím myslím toho sériového vraha, který si říká John Doe dobrovolně vzdává policejním složkám. Pozve si do výslechové místnosti investigativního publicistu a vypráví mu retrospektivním pohledem svůj příběh. Dozvídáme se podrobnosti určitých vražd a co je k němu vedlo. Už během jeho řádění v australských uličkách si své činy natáčí a posléze je zveřejňuje na spřátelených mediálních kanálech a na internetu. Svými činy si získává mnoho obdivovatelů a dokonce i napodobovatelů nejen v Austrálii, ale i po celém světě a dál už psát nebudu, jelikož bych spoileroval. U tohoto snímku hodně záleží, jak máte nastaveny vnitřní hodnoty spravedlnosti a co pro vás znamená zločin a následný spravedlivý trest, jelikož podle toho se přikloníte buďto na stranu pachatele nebo na tu druhou stranu. Já jsem se přiklonil na jednu stranu a nebudu psát na jakou, ale myslím si, že na tu správnou, protože si myslím, že to mám v hlavě ještě trochu v pořádku. Jinak v tomto filmu vidíme velké množství celkem originálních vraždiček, což potěší všechny oči každého milovníka krvavých příběhů o sériových vrazích. Pro mně úplně neznámí většinou lokální herci zahráli tuto šarádu brilantně a tak jsme byli mlčenlivými svědky příběhu plného napětí a atmosféry, která by se dala krájet až k překvapivému závěru o kterém nechci spekulovat, ale kdyby tvůrci natočili pokračování tohoto thrilleru asi bych se vůbec nezlobil a myslím si, že bych nebyl sám. Za mně naprostá spokojenost a proto dávám plné hodnocení a to je 100%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pomsta a jako příloha právo na psychotické příhody, to vše v dosti chatrné politické sci-fi tortille, které se poněkud trhá těsto a chybí koule to rozetnout. Zbožná představa masového vraha masírujícího spodinu přizdisráčské společnosti není nijak inovativní, minimálně od dob Paula Kerseyho. A tady je třeba připomenout, že ten ještě masil i černochy v tunelu. Tady mi z té sněhové běloby až přecházel zrak. Bolest, pocit zmaru a vztek na člověka, který ublížil mně nebo mým blízkým přetavená v tuhle hyperneonacistickou a přece tak korektní proprdelgandu? No já nevím, viz závěr kulykova komentáře. Natočené je to ale svěže a inovativně a vyloženě béčkový a očekávaný twist mě málem přivedl až ke čtyřem úderům pálkou přes držku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nějak nám ti Australané vystrkují růžky.Za poslední rok už vzniklo u protinožců plno hodně povedených thrillerů i komedií a to jste ještě tak před deseti lety mohli řict...jj Krokodýl Dundee byl fakt dobrej.Navíc se teď hodně vrací do kontinentu plného žraloků a hadů Ethan Hawke a Ewan McGregor a jestli to půjde takhle dál, strčej amíky do kapsy aspoň co se kriminálních filmů týče.O tomhle filmu jsem se dozvěděl úplnou náhodou, od jednoho nejmenovaného uživatele a jsem mrtě šťastnej, protože tak úžasně zrežírovaný, zahraný a napínavý thriller jsem dost možná nikdy neviděl.Opravdu mě to mile šokovalo, protože mě to bavilo a minutu po minutě jsem hltal neskutečně klišovitý příběh, ale tak svěže a dobře podaný, že jdu bez problémů na plnej počet a o to větší mám radost, že se konečně taky nějaká ženská naučila točit filmy pro chlapy.Překvapení jako hrom.90%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Téma mě hrozně baví a film vynáší i svojí brutalitou rozhodně nad průměr, ale na druhou stranu laciné televizní podání s velmi nepovedenými efekty (hlavně v závěru) z toho dělají spíš takovou jednohubku, která zapadne a nic moc z ní nezůstane v povědomí. Škoda... 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze samozvaných mstitelů, jehož minulost, pohnutky a charakter zpětně rozplétá novinář pomocí rozhovorů jak s policisty, tak s jinými žurnalisty a především se samotným vrahem. Zároveň se ukazuje, jaký vliv mělo ono mstitelství na samotnou společnost, která se pochopitelně rozdělilia na dva tábory. Celkově mi film sedla. Bavila mě forma, bavili mě herci a ačkoliv pohnutka, která vedla Johna Doea k tomu, aby vzal zákon do vlastních rukou, byla ta nejprovařenější z provařených, byla asi tou nejlepší, jakou mohli tvůrci zvolit. Finále mě pak posadilo na zadek a navrch bavili i neokoukaní herci. Bravo klokani! 85% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Každá myšlienka može byť interpretovaná inak než bolo povodne zamýšľané a zneužitá. Každopádne kto nič nerobí, nič neskazí a mne sa viac páčia tí, ktorí pohnú zadkom a snažia sa trochu zmeniť svet k lepšiemu. Johnovi som fandila a jeho štýl je rozhodne obdivuhodný:) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Austrálie v poslední době válí.Nejdříve výborný zombie film Wyrmwood a teď se na povrch dostala výborná krimi-detektivka,která mě velmi zaujala.Je pravda,že oproti americkým filmům zde jsou pro nás neznámí herci,ale to mi vůbec nevadí.Docela by mě zajímalo,kolik takový film stál,ale vím,že to nebylo mnoho.Nápad filmu je velmi zajímavý a trochu se podobá filmu Očista,ale celkově se mi John Doe líbil více.Výborný hlavní herec,posledních deset minut mě hodně překvapilo a konec to všechno dovršil.Hodnocení:75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Premisa je výborná. Jeto přesně to, co mám rád. Mezi lidmi se objeví někdo, kdo chce potrestat zlo. Není to nic originálního, ale tohle téma rozhodně není mrtvé a pořád je o čem psát a natáčet. Tady je místy akce na úkor myšlenky, což mi sem tam trochu vadilo, ale ne natolik, aby to film naprosto odsoudilo. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Myšlenka filmu je pro mě za plnej počet. Ale to provedení je jak houpačka. Chvilku člověk uvažuje o tom, že si to nezaslouží nic jinýho než odpad a v dalších minutách zase otevřu hubu a říkám si, jaká to je pecka. Celkovej dojem z toho mám hodně hodně nevyrovnanej. Nechci to shazovat. Není to blbost. Ale já to snad nedokážu objektivně popsat, ani hodnotit. Dávám tři, ikdyž to má asi na víc. A ten konec? Ten se jednoznačně povedl. Morgan Freeman,SEDM : "John Doe to vyhrál." ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Australský Paul Kersey, potažmo Dexter Morgan se příliš nepovedl. Pominu-li neoriginální a brakovou premisu, která je asi hlavním kladem celého snímku, protože dokáže diváka jakžtakž usadit do debatního módu, tak největší faux pas spočívá v celém tom přehršli zjednodušujícího patosu, který nemůže bezezbytku fungovat ani u méně zkušených diváků. V některých scénách je černá od bílé oddělena tak precizně a jednomyslně, až to celé evokuje spíše komiks, byť atmosférou je film spíše dramatem. A to, co by se mohlo jinde jevit jako béčková a vtipná nadsázka (odlehčenost), jeví se zde jako obyčejná naivita. 48% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Po Očiste prichádza na krvavú scénu v celej svojej paráde hrdina/zločinec John Doe,ktorý sa riadi starým dobrým pravidlom ,,oko za oko,zub za zub" a priepustku do funkcie mu nepriamo udeľuje vražda jeho dcéry a manželky..Len si tak predstavte modelovú situáciu a síce,mať tak v našom svete takéhoto naoko vzatého odborníka kata/pomstiteľa,ktorý by sa ujal nezištnej spravodlivosti za vás a na vlastnú päsť,ach hned by sa stal svet kľudným miestom.Podrobiť si,sfanatizovať a prikloniť na svoju stranu pol zeme pre ,,dobrú"vec,tak takto to bývalo naposledy za čias Hitlera a toto je LEN film..škoda.V snímke zaznejú strašne správne výroky a ked už pre nič iné,tak aspoň pre tie sa oplatí snímok vidieť.Niekedy mávam neblaho vnútorný pocit,akoby amíci si podvedome želali to,čo si odprezentovali prostredníctvom filmu,pretože američania sú čo?...2 kroky pred nami.Ale netreba sa báť. Ked už nič iné,tento snímok je pre mňa aspoň minimálne sci-fi. ()

Reklama

Reklama