Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

S kolektívom, ktorý sa kamkovo pokúša vyšejkovať moje zmyslové vnemy, som sa dohodla , že si budeme vykať. V tomto prípade som ochotná ustúpiť, poňáč to bolo filmovo farebnejšie a spracovanie zaobstaralo adrenalínovú jazdu, z ktorej dojmy vyprchajú o pár dní neskôr, ako podobné kopance, snažiace sa navýšiť strop tejto (ešte stále) žánrovej odbočke. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Taková hororovější odrůda vydařené Kroniky. Týpek po jedné noci s nějakou čubičkou dostane nějakej virus, nepamatuje si proč ani jak a pomalu začíná odhalovat se svým kamarádem co je tento virus vlastně zač. Bomba, pomalé odhalování schopností je natočeno s výborným přehledem a já se jen koukal, co vše dokáže. První polovina se tedy nese v duchu objevování a experimentování. Polovina druhá však přejde ke skvělému hororovému nádechu, kde nechybí lekačky ( jedna mě dostala totálně, koukal jsem ve tři ráno). Nechybí zde ani nějaké to gore a skvělé kamerové hrátky i efekty. Podle mě hezky využitý potenciál a lépe to už asi ni nešlo. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z V bolestech mám docela rozporuplné pocity, kdy sice na jednu stranu jde, co se děje týče, o jeden z nejoriginálnějších a nejnápaditějších found-footage filmů, ovšem na druhou, a to pro mě osobně podstatně důležitější, stranu, snad jako první snímek, zpracovaný v tomto mém skutečně oblíbeném, podmanivém stylu, zcela postrádá prvky atmosféry, napětí a vůbec celkové působivosti, což jsem doposud bral u tohoto subžánru jako samozřejmost a prakticky jsem se ještě nesetkal s found-footage filmem, který by tím nedisponoval. Až tedy nyní na V bolestech. Ten samí kontrast v pocitech z filmu mám i z toho, že na to, že jde vlastně o naprostou prvotinu dvou mladých kluků, bez jakýchkoliv možností a zkušeností, tak by si zasloužili upřímnou pochvalu, ovšem zároveň je z toho i velmi silně cítit, že kdyby měl možnost právě na této látce pracovat někdo povolanější a způsobilejší, tak by z toho ve výsledku mohl vzniknout vážně nadprůměrný a skutečně výrazný žánrový počin. Pochvalu si ale Lee a Prowse tedy zaslouží alespoň minimálně za své herecké výkony, které též bez jakýchkoliv zkušeností, byly prakticky na profesionální úrovni a za zpracované efekty, které měli též poměrně vysokou úroveň a na found-footage snímek jich bylo navíc i docela dost. Jak jsem ale zmiňoval, vůbec nechápu, jak se klukům podařilo dokázat natočit takto zpracovaný film bez jakékoliv působivosti, a to mě i přes vážně slušný námět zkrátka rozhodilo na tolik, že víc než průměr si Lee s Prowsem prostě nezaslouží. Ale jinak, jen tak dál kluci, talent určitě máte. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Racionálně oceňuju, s jakým živelním nadšením je tenhle nezávislý hororový found footage zrealizován a přeju tvůrcům hodně štěstí do dalších projektů, talent mají. Mně osobně však Afflicted zcela nestrhlo... a vůbec nevím proč, protože všechno je tu na svém místě, objektivně se jedná o jeden z nejzajímavějších a nejživějších found footage hororů posledních let. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mít super schopnosti není žádný med. Lézt po zdech, skákat po střechách domů a předběhnout skútr v plné rychlosti má očividně i své stinné stránky. Jedna z nich je například ta, že si neužijete moc sluníčka. A co je hlavní - zákonitě na sebe přitáhnete pozornost, o kterou rozhodně nestojíte... Z letošní bohaté nabídky FF horůrků bude Afflicted patřit asi k těm lepším. Tahle variace na provařenější Kroniku je sice levnější a nedisponuje postavami, které se vám zažerou pod kůži, ale je zase špinavější a krvavější. Tvůrci natočili svůj debut tak, aby nenudil, občas pobavil, ale většího napětí se jim z látky vytřískat nepodařilo. Co je ale fajn, tak problém většiny "found footage" projektů je zde celkem dobře vyřešen: kameru, i v mnoha nebezpečných situacích, má hrdina přišpendlenou přímo na svém speciálním obleku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Když Derek (Derek Lee) a Audrey (Baya Rehaz) létají nebo padají shora, nebo když házejí kolem svých obětí, mají těla trajektorii, která ukazuje, že jsou herci připevněni k systému vodicích drátů. (Johnny.ARN)
  • Natáčení probíhalo v Barceloně, Paříži, Itálii a Vancouveru. (Terva)
  • Derek (Derek Lee) a Clif (Clif Prowse) zveřejní vysoce usvědčující video, na kterém se vloupají do krevní banky a ukradnou sanitku, aniž by si uvědomili, že to k nim přivede policii. Později Derek živě přenáší své mučení Maurice (Benjamin Zeitoun), aby přilákal Audrey (Baya Rehaz), aniž by si uvědomil, že policie bude moci záznam použít k jeho nalezení. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama