Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (165)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mít super schopnosti není žádný med. Lézt po zdech, skákat po střechách domů a předběhnout skútr v plné rychlosti má očividně i své stinné stránky. Jedna z nich je například ta, že si neužijete moc sluníčka. A co je hlavní - zákonitě na sebe přitáhnete pozornost, o kterou rozhodně nestojíte... Z letošní bohaté nabídky FF horůrků bude Afflicted patřit asi k těm lepším. Tahle variace na provařenější Kroniku je sice levnější a nedisponuje postavami, které se vám zažerou pod kůži, ale je zase špinavější a krvavější. Tvůrci natočili svůj debut tak, aby nenudil, občas pobavil, ale většího napětí se jim z látky vytřískat nepodařilo. Co je ale fajn, tak problém většiny "found footage" projektů je zde celkem dobře vyřešen: kameru, i v mnoha nebezpečných situacích, má hrdina přišpendlenou přímo na svém speciálním obleku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Racionálně oceňuju, s jakým živelním nadšením je tenhle nezávislý hororový found footage zrealizován a přeju tvůrcům hodně štěstí do dalších projektů, talent mají. Mně osobně však Afflicted zcela nestrhlo... a vůbec nevím proč, protože všechno je tu na svém místě, objektivně se jedná o jeden z nejzajímavějších a nejživějších found footage hororů posledních let. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

To lepší z found footage subžánru. Za málo peněz hodně muziky. Fantastické akční scény a poněkud slabší závěr, kterému nepomáhá ne moc dobrý herecký projev. Rozhodně ale převažují pozitivní dojmy a tohle režisérské duo by si zasloužilo víc peněz na další film. 7/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽETE BÝT NABLÍZKU. NENÍ TO BEZPEČNÉ. NEJSEM TA STEJNÁ OSOBA, KTEROU SI PAMATUJETE...“ /// Dva kokoti vyrážej na cestu kolem světa… ble, ble, ble… Derek má už na startu v mozku nějakej bordel… ble, ble, ble, ale HLAVNĚ nezapomeňte vzít kameru! Těším se (ehm, to je silný slovo) – dobrá su zvědavej na ten avizovanej ,,svěží vítr“ ve found footage. Doufám, že není myšleno to ,,multikamerový natáčení“ co vymyslel Clif. Den 10: Derek nádherně (kurva excelentní!) poblil restauraci… no a pak sleduju, jak se z Číňana stává Clark Kent, pak …(třeba) a pak monstrum. Číňan přestává vypadat jako Číňan – logiku konání nehledám, hlavně, že dělá ,,zvláštní“ věci. Ani to není tolik rozklepaný…, ale stejně mě to moc nebere. Pak je tu akční pasáž, jako vystřižená z videoher. Ale většinou je to nuda, páč furt sledovat dva ,,dyňoše“, byť jeden je divnej, je pro mě ubíjející. Naštěstí se závěrem přichází další akce – to je fajn. Připomíná to ,,Rec“ (bohužel ten první). Přitom ty akční serepetičky by to klidně mohly vyšvihnout na ,,ten“ druhej! Nadšení ne, ale je to z toho lepšího soudku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když mi vrazej kůl do srdce, trošičku se zakuckám. 2.) Vždycky jsem věřil na rovnováhu v přírodě. Godzilla, Audrey, Derek Lee... 3.) Thx za titule ,,nipandelm“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je tu prítomná istá snaha a talent a bude ma zaujímať, s čím ďalším príde režisérska dvojica, ale inak dosť veľká a rutinná nuda. taká "found footage klasika", akurát že táto je zaujímavá tým, že je tu dosť silný motív priateľstva. Chlapík sa postupne mení na upíra a kamoš ho pri tom nahráva, prípadne, keď kamoš nemôže, ho nahrávajú iné kamery, napríklad bezpečnostné. Masky, triky a gore nie sú najhoršie, ale faktom je, že sa to začína dosť pomaly a horor to začne pripomínať až ku koncu. A to už je jednak neskoro a jednak to nie je príliš hororové. Potešia rôzne drobnosti, napríklad finále s policajnou jednotkou zlikvidovanou upírom (scéna je nasnímaná práve očami vraha), ale nestačí to obávam sa ani na priemerný filmový zážitok. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

S kolektívom, ktorý sa kamkovo pokúša vyšejkovať moje zmyslové vnemy, som sa dohodla , že si budeme vykať. V tomto prípade som ochotná ustúpiť, poňáč to bolo filmovo farebnejšie a spracovanie zaobstaralo adrenalínovú jazdu, z ktorej dojmy vyprchajú o pár dní neskôr, ako podobné kopance, snažiace sa navýšiť strop tejto (ešte stále) žánrovej odbočke. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvojica priateľov sa vydáva na poznávaco-zábavný výlet po svete, umocnený navyše tým, že jeden z nich je smrteľne chorý. A ako by to nestačilo, podarí sa mu navyše nakaziť aj niečím iným; neznámym, čo ho začne kompletne meniť, ale aj zlepšovať jeho schopnosti. Nadšenecký, nezávislácky found footage horor, ktorý si vymyslela, zrežírovala aj odohrala dvojica kanadských kamošov, pred ktorými teda klobúk dole. Na to, že found footage údajne moc napozeraný nemali, dokázali pripraviť film, ktorý vie byť zábavný, znepokojivý i strašidelný a dokonca je natočený krajšie než bežná pásová FF produkcia, v ktorej hovno vidieť. Nejde síce o žiadny zázrak, ale príjemne hororová variácia na kvalitatívne porovnateľnú sci-fi drámu "Chronicle" tiež nie je zlá, no nie? ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. V první řadě konečně jiný a zároveň zajímavý námět pro found footage horor. V té druhé nelze než neocenit tvůrce za to, co dokázali s tak nepatrným rozpočtem. Zejména zaujaly vynikající gore efekty, na něž se obvykle nezmohou ani hollywoodští tvůrci s milionovými rozpočty. Z filmu zkrátka čpí láska k žánru, která u spousty hororů s klasickou produkcí často nápadně chybí. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase lobotomický český název, ale na to už snad nikdo nehledí. Ze začátku jsem okázale zíval a směrem ke své drahé vysílal ironické poznámky, abych předvedl nadhled nad naivitou filmu (které tam bylo objektivně dost). Na konci jsem dobrovolně konstatoval, že to bylo překvapivě dobré. Slušně svěží příběh jedné nákazy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Derek trpí závažnou, smrteľnou chorobou mozgu. Nakoľko mu ostáva posledných pár mesiacov života, rozhodne sa, že spolu s najlepším priateľom Clifom precestuje najkrajšie časti sveta. Spočiatku úžasný výlet plný zábavy sa po pár dňoch mení v nečakané starosti. Po jednej z nočných akcií nachádza Clif Dereka s niekoľkými poraneniami na tele. Nakoľko si nič nepamätá, absolútne netuší čo sa stalo. Jeho telo sa začína prejavovať zvláštnymi spôsobmi. Napriek tomu, že sa spočiatku cíti unavený, jeho telo začína disponovať neuveriteľnými schopnosťami popierajúcimi veškeré fyzikálne zákony. V Derekovom tele koluje neznámi vírus, ktorý postupne mení jeho zmysli. Ako to už ale býva zvykom, všetky plusy majú svoje negatíva. Nápaditý, originálny "found footage" na spôsob "Chronicle". Akurát, že dramatickejší ale aj príbehovo, celkovo, proste lepší. Pár pekných efektov a lakačiek v kombinácii s pochmúrnou atmosférou potešilo. Škoda len, že toho nebolo viac. Celkový dojem je teda veľmi dobrý. Určite lepší priemer! Konečne po dlhej dobe niečo čo by mohlo potešiť viacerých fanúšikov sci-fi hororu - 75%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je to FF, který prostě nemusím. Přesto je mé hodnocení lepší, než by se zpočátku zdálo. Oceňuji, že se kamera racheticky nemrská, jelikož by snad divák nemusel poznat, že je držena v ruce (u většiny FF je to ruka Parkinsonova). Nápad není zlý, zpracování ovšem příliš nepřekvapí. Kupodivu vizuální stránka má silně navrch, jelikož většina dialogů a hlavně monologů je debilních a ubíjejících. Zdálo by se, že upírské příběhy překonaly zenit, ale zřejmě nás ještě dlouho neopustí. A upíry já můžu, byť jsem si podle anotace myslel, že onen virus bude jakousi obdobou toho z filmu Thanatomorphose.... Slušné masky a obstojné, pseudodokumentu odpovídající, gore. Nevím, zda spadlá kamera natáčející z podlahy má býti odkazem na Kanibaly, Monstrum či B.čarodějnici, každopádně se mi vybavily. Konec nepřekvapující, ale hlavní postava moc možností neměla - tak alespoň vzít spravedlnost do svých pracek. A závěrečná Itálie? Hm, zbytečně laciné. Celkově překvapivé fajn pokoukání. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pozor spoiler! Horůrek z Kanady příjemně překvapil. Nečetl jsem obsah, abych od začátku nevěděl oč zde půjde a právě i díky tomu jsem si film užíval a zíral, jak se rákosník mění v "normálního" upíra. Proměna byla zajimavá a napomohla tomu i found footage kamera, i když jsem si později uvědomil, že už něco podobného bylo v Kronice, ale co. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Afflicted je zaujímavý projekt. Dalo by sa povedať, že z žánru found footage za dlhú dobu zďaleka najzaujímavejší. Trailer navnadil skôr na priemernejšiu záležitosť, film samotný však vyzeral trochu inak. A spočiatku to bolo dobre. Prvých 20 minút pripomínajúcich skutočne autentickú a nebývale kvalitnú realistickú dokumentáciu výletu dvoch priateľov po svete je bez zaváhania na plný počet. Problém mám zo zvyškom, ktorý je síce pomerne nápaditý a v medziach žánru až prekvapivý, lenže príbeh je s každou ďalšou minútou nudnejší, nezaujímavejší, predvídateľnejší a celkovo proste fádny. Nechytilo ma to tak, ako som čakal, a ako mohlo, ale aj tak má film zopár vskutku výborných scén, ktoré však zvyšok v mojich očiach dosť zhadzuje. Škoda, mohla to byť aspoň dobrá pohodovka. 40% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale co, fakóf! Byť Afflicted není dokonalým hororem, ze kterýho budete bílí jak stěna srát Maggi v kostkách, v tunách sračoidních FF, jež ohrožují dobrý vkus dokonce i návštěvníků kin, je i k zblití naspídovanej upír místy doslova jednookým králem. Objektivně je tenhle kousek na čtyřhvězdí, ale v rámci FF subžánru mám za poslední dobu(roky) opravdu problém najít něco ani ne děsivějšího, ale celkově zábavnějšího a lepšího, takže to hecnu, a nebudu tady šetřit. 85 minut drajované jízdy, kdy zatáčky prolítnete šlajfuňgem tak krvelačné, že na konci budete jak řešeto. Palec nahoru, vzhledem k prvotině zvlášť! 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na amatérčinu vôbec nie zlé. Ani kamera nebola moc roztrasená, čo oceňujem, pretože s tým mám obyčajne pri FF problém. A keď som už niečo také postrehol, bolo to zvyčajne účelové. Film začal zaujímavo. Chlapíci si naplánovali cestu okolo Zeme a sledujeme ich prípravy. Potom to však dejovo akosi upadne a nastúpi nuda, akoby tvorcom došla inšpirácia alebo sa vytratil nápad, ktorý by mohol zaujať. Ku koncu našťastie prišlo trocha napätia, čo aspoň rozptýlilo nudu a až dokonca som film dopozeral celkom bez výhrad. Vidím to na čistý priemer. 60/100 ()

Reklama

Reklama