Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý celovečerní film rakouského režiséra Hüseyin Tabaku vypráví neobyčejný příběh 10-letého Mika s Aspergerovým syndromem - mírnou formou autismu. Mika miluje matematiku, neumí lhát, nechápe dětské vtipy a každý den musí mít oběd přesně ve 14:17. Jeho svobodná matka Lara tvrdě pracuje, ale naštěstí se může vždy spolehnout na Hedi, milou starou paní žijící v sousedství, která je pro Miku jako vlastní babička. Mika je přísně kontrolován, ale jeho život se obrátí vzhůru nohama, když jedné zimní noci zaslechne na balkoně koňské řehtání. Co dělá kůň na sousedním balkóně? Vyřešit tuto záhadu mu pomáhá temperamentní dívka Danou, která ráda předstírá, že je indická princezna. Tajné vloupání do bytu s balkonem je jen začátek jejich velkého dobrodružství. Později zjistí, že jejich nový soused Sascha, bývalý matematik a nešťastný gambler, získal koně v loterii a touží ho prodat, což by mu pomohlo splatit dluhy. Kůň byl kdysi slavným dostihovým běžcem Bucephalusom. Přestože již není schopen závodit, je pro Mika perfektním společníkem a přítelem. Bohužel, ani Mikova máma si koně nemůže dovolit a Sascha je nucen svůj jediný majetek zpeněžit. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, že to bude takový ten prvoplánový film, který využívá nemocné dítě k dojetí, ale ono to tak vlastně vůbec není. Hlavní představitel je hodně fajn, supe kluk. Je to hezky dobrodružné, jsou zde další zajímavé postavičky a místy je to docela i vtipné. Hezké, líbivé, za mě pěkné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Německý film pro základky o tom, jak objevení se koně na balkoně souseda změní život desetiletého Mika. ()

Reklama

carodejb 

všechny recenze uživatele

Dávam 4 *, ale len pre to, že film ma nakoniec dostal. Navyše téma autizmu je veľmi zaujímavá. To však nemení nič na tom, že je to absolutne priemerný rodinný film. Totálne klišé! ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Rodinný film na nedělní odpoledne. Ikdyž "autistický" kluk nemá skoro žádné problémy vkrádat se do bytu a procestovat půlku města a chytat zloděje. ()

kaliakra 

všechny recenze uživatele

Pippi Dlhá Pančucha si podáva ruku s Čiernou mačkou, bielym kocúrom a Rain Manom v ošarpanej Viedni. Vtip, napätie, nadhľad i trošku tej štedrovečernej nostalgie. Príjemná vianočná rozprávka pre deti aj ich rodičov. Ale prečo ju dávajú do slovenských kín na konci mája? ()

Galerie (28)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama