Reklama

Reklama

Filmař Johannes a jeho manželka, učitelka Signe, zažívají největší smutek a neštěstí, jaké si lze vůbec představit. Ve vší té beznaději se však musejí snažit dosáhnout vzájemné a zralé lásky, aby i po smrti mohl život pokračovat. Režisér Nils Malmros je jednou z nejvýznamnějších osobností dánského filmu. V posledních čtyřiceti letech měly jeho postavy vždy silný autobiografický prvek. SORROW AND JOY, jeho dosud nejosobnější film, není výjimkou. (Filmbox)

(více)

Recenze (10)

kareen 

všechny recenze uživatele

Dánové tahle silná dramata o lidském neštěstí zkrátka umí a musím přiznat, že na mě některé scény skutečně zapůsobily po emotivní stránce, jen mi připadá, že to tentokrát bylo poněkud uhlazené, protože ve skutečnosti by veřejnost i lidé kolem maniodepresivní Signe její čin určitě nepřijali s až takovým pochopením a už vůbec si neumím představit, že by SPOILER dokonce sepsali petici, aby se mladá učitelka vrátila učit jejich děti.KONEC SPOILERU. Za lepší tři. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Více než zajímavé téma, navíc natočeno na základě skutečných událostí. Je až neuvěřitelné, jak jsou lidé zrovna v tomto případě ochotní pomoci a přijmout, že je člověk nemocný. Navíc skvělý výkon Helle Fagralid. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

55% .. Námet dosť dobrý a priamo úmerne senzitívny, ale prevedenie ma až tak neočarilo. Je to dosť strohé a miestami mi to prišlo aj nelogické. Na to akú silu príbeh mal, ma to neoslovilo tak, ako by som si predstavoval. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Nezvyklé téma chvílemi dosti nepřesvědčivé - ne že bych něco udělala jinak ale zkrátka nevěřím tomu že to mohlo být v reálu.Příšerný uhuhňaný dabing.Titulky by asi víc umožnily zvýraznit emoce herců ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Krásny, hrozný, ťažko pochopiteľný príbeh čo vyvracia skutočnosť, že za taký ohavný čin môže nakoniec všetko takto zmierlivo pokračovať. Nevídaná veľkosť Nils Malmrosa dokázať sfilmovať, keď aj po 28 rokoch tento ohavný príbeh o čiernej chvíľke svojej životnej tragédii, je priam nevídané. Keď sa rozhodli Malmros s manželkou, že sfilmujú tieto kruté udalosti, majú vôbec v sebe kúska citu? Ale aj toto sa v živote môže stať, podobne, ako keď si rodič sadne za volant vozidla a v chvíľke nepozornosti spôsobí haváriu, kde zomrie jeho najmilovanejší. Navyše dokázal sfilmovať aj životný príbeh svojho otca, ktorý musel zniesť paľbu kritiky za svoju lekársku prax. Skvelý dej, výborný scenár, precízny casting potvrdil skvelé herecké výkony. Určite sa oplatí na to pozrieť, i keď to poriadne mrazilo. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Pokud se opravdu jednalo o skutečný příběh ze života Nilse Malmrose, tak za svoji ukrutnou lásku a míru empatie zasluhuje nějaký ten řád. Vkusné decentně natočené severské (jak také jinak ) drama o té nejhorší ztrátě která Vás může potkat a zároveň o touze a odhodlání žít dál po boku toho, kdo Vám tuto ztrátu přivodil. Klobouk dolů. ()

Reklama

Reklama