Reklama

Reklama

Ďáblův houslista

  • Německo Paganini: The Devil's Violinist (více)
Trailer

Obsahy(1)

Turbulentní příběh lásky, touhy, moci a lákavé slávy. Film zachycuje život slavného italského houslisty a skladatele Niccola Paganiniho, který se stal na počátku 19. století  světoznámým virtuózem... V roce 1830 je houslový virtuóz a notorický sukničkář Niccolo Paganini na vrcholu kariéry, uznáván po celé Evropě. Už jen jeho jméno napovídá o množství afér a skandálů, což je přesně to, co chce a pěstuje jeho impresario Urbani (Jared Harris). Je v jeho zájmu, aby všemi prostředky prodal svého slavného klienta. Ještě musí dobýt Londýn a jeho publikum. Urbaniho plán, ke kterému mu pomohl britský impresario John Watson (Christian McKay) s milenkou Elisabeth Wellsovou (Veronica Ferres) a novinářka Ethel Langhamová (Joely Richardson), se podařilo uskutečnit. Paganini dobývá davy Londýna a srdce žen. Když se zamiluje do mladé zpěvačky, Urbani musí najít způsob, jak je oddělit… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na životopisný film trochu romanticky ladené, ale to nevadí, nejde o prepis života temného a jedného z najväčších hudobníkov všetkých čias. Nesedí samozrejme ani výzorom (okrem dlhých vlasov), ale sedí tým životom, tou slávou. Paganini bol doslova celebrita ako dnes nejaký Bieber, len na rozdiel od neho robil aj hudbu. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Mít talent jako Paganini…. bych čekala především od režiséra a scénáristy, protože pak by těžko vzniklo něco tak povrchního a bezpointového. Myslím, že Paganiniho životopis v sobě skrýval možnost natočit zajímavý film a bez mučení se přiznám, že jsem se na tenhle příběh těšila. Byla jsem ale zklamaná. Ne, film neurazí a dodívat se dá bez újmy. Ale nic člověku nedá. Něco naťukne a už nedopoví, přičemž o otevřeném konci se v tomhle případě hovořit nedá. Takže pokud jsem chtěla zjistit, jak to opravdu bylo s prohranými housličkami nebo jestli za Mistrův brzký konec může nějaká nemoc z oblasti venerologie, nezbývalo než použít google. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najväčším lákadlom film bol pochopiteľne David Garrett, ale aj životopisná story husľového veľmajstra Niccola Paganiniho. Jeho životný príbeh nijako zvlášť nepoznám, takže neviem posúdiť ako veľmi sa film zakladal na reálnych podkladoch, no musím uznať že celý Paganiniho excentrizmus ma poriadne iritoval. Čo sa týka spracovania, tak to malo naozaj príjemnú atmosféru, hoci som očakával niečo oveľa lepšie a zaujímavejšie. Áno, husľové variácie v podaní Garretta boli úchvatné, ale dejová línia a taktiež dialógy mi prišli dosť chabé. Potenciál bol isto vyšší, takže za mňa 3*. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Film je natočený líbivě, aby oslovil co nejširší publikum - má to ale jeden háček: je to na úkor jeho uměleckých kvalit. Na druhou stranu to může přitáhnout ke klasické hudbě i ty diváky, které by to jinak vůbec nenapadlo. A nádherná houslová sóla, včetně doprovodných filmových obrazů, jsou také tím nejlepším na celém filmu. Jinak jde spíš o jakýsi současný melodram nabitý nejrůznějšími vějičkami na nenáročného diváka, aby se měl na co dívat a mělo to patřičný švih. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Takže Paganini nám bol vlastne devkar a toxikoman. Oba tieto športy robil prvoligovo. Okrem toho ešte občas zabrnkal na husle, poväčšinou cudzie keďže svoje prehral v kartách ( ach, áno, a ešte bol aj gambler ) a celá Európa ho žrala. Tento film si zaslúžil prestrihať, pasáže, kde sa hrá sú síce fajn ale sú dlhé. Taktiež dej nie je úplne zlý, ale niektoré scény si zaslúžili väčšiu dynamiku. Neviem nakoľko to je pravda, ale bolo to pozeratelné. 3 z 5 ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama