Reklama

Reklama

Ďáblův houslista

  • Německo Paganini: The Devil's Violinist (více)
Trailer

Obsahy(1)

Turbulentní příběh lásky, touhy, moci a lákavé slávy. Film zachycuje život slavného italského houslisty a skladatele Niccola Paganiniho, který se stal na počátku 19. století  světoznámým virtuózem... V roce 1830 je houslový virtuóz a notorický sukničkář Niccolo Paganini na vrcholu kariéry, uznáván po celé Evropě. Už jen jeho jméno napovídá o množství afér a skandálů, což je přesně to, co chce a pěstuje jeho impresario Urbani (Jared Harris). Je v jeho zájmu, aby všemi prostředky prodal svého slavného klienta. Ještě musí dobýt Londýn a jeho publikum. Urbaniho plán, ke kterému mu pomohl britský impresario John Watson (Christian McKay) s milenkou Elisabeth Wellsovou (Veronica Ferres) a novinářka Ethel Langhamová (Joely Richardson), se podařilo uskutečnit. Paganini dobývá davy Londýna a srdce žen. Když se zamiluje do mladé zpěvačky, Urbani musí najít způsob, jak je oddělit… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (29)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Takže Paganini nám bol vlastne devkar a toxikoman. Oba tieto športy robil prvoligovo. Okrem toho ešte občas zabrnkal na husle, poväčšinou cudzie keďže svoje prehral v kartách ( ach, áno, a ešte bol aj gambler ) a celá Európa ho žrala. Tento film si zaslúžil prestrihať, pasáže, kde sa hrá sú síce fajn ale sú dlhé. Taktiež dej nie je úplne zlý, ale niektoré scény si zaslúžili väčšiu dynamiku. Neviem nakoľko to je pravda, ale bolo to pozeratelné. 3 z 5 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Proč mi nepomůžeš vyhrát v kartách?- Na to existuje jediný způsob...koupit kasino.- Fenomenální Paganini dostal nadání od Boha, ale část společnosti věřila, že je spřažen s Ďáblem, čemuž ještě napomáhal jeho prostopášný život. Na jednu stranu bylo šťastné vybrat do hlavní role skvělého houslistu, na druhé je přeci jen vidět, že nejde o herce. I tak ale má v sobě jakýsi živočišný náboj, takže nakonec OK. J. Harris v roli Ďábla, co o sobě tvrdí, že je pouze Ďáblovým sluhou, je uhrančivě tajemný s pichlavýma očima a démonickým vzezřením. Kdo je na zabití, to jsou členky militantní ligy na obranu mravnosti... Počítám, že kdyby místo hudebních nástrojů měly samopaly, tak všechny okolo postřílí. Film má zvláštní vizuál - místy televizní, pak to vypadá jak z filmů K. Zemana a nakonec levně počítačový Londýn. Ale přesto mi docela sednul, byť město mohlo být temnější. Samotnou kapitolou je pak hra na housle, za níž jednu hvězdu přihodím. Skvělé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na životopisný film trochu romanticky ladené, ale to nevadí, nejde o prepis života temného a jedného z najväčších hudobníkov všetkých čias. Nesedí samozrejme ani výzorom (okrem dlhých vlasov), ale sedí tým životom, tou slávou. Paganini bol doslova celebrita ako dnes nejaký Bieber, len na rozdiel od neho robil aj hudbu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky smyčcové hudby se bude jednat o zajímavé dílo, protože právě scén s houslovými sóly jsou těmi nejlepšími, co film nabízí. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sandokan v hlavní roli ušel, hezká výprava, ale nějak mi to neodsejpalo. Lepší tři hvězdičky. Klidně to mohlo být temnější. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Famózní houslová sóla, pomyslná smlouva s ďáblem, nenaplněný milostný příběh zaměněný za houfy milenek a chuť hořkého konce - takový nejspíše byl život virtuóza Paganiniho. Mě se líbilo. Příběh za tři, hudba za pět. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Dávám plnou palbu .. za nádherný zvuk, čistý obraz a hlavně : David Garrett / Niccolò Paganini totiž hraje na ty svoje fidlátka, jako by měl opravdu smlouvu s ďáblem .. a Andrea Deck dává postavě Charlotte Watson, hezké hudebně nadané roztomile nevinné mladé dívky, tu potřebnou čistotu a neposkvrněnost nutkající zaprodanou houslistovu duši po okamžitém zprznění .. marně .. oba jsou ve svých rolích naprosto přesvědčivý a věrohodní .. Andrea je k tomu samozřejmě o hodně hezčí ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najväčším lákadlom film bol pochopiteľne David Garrett, ale aj životopisná story husľového veľmajstra Niccola Paganiniho. Jeho životný príbeh nijako zvlášť nepoznám, takže neviem posúdiť ako veľmi sa film zakladal na reálnych podkladoch, no musím uznať že celý Paganiniho excentrizmus ma poriadne iritoval. Čo sa týka spracovania, tak to malo naozaj príjemnú atmosféru, hoci som očakával niečo oveľa lepšie a zaujímavejšie. Áno, husľové variácie v podaní Garretta boli úchvatné, ale dejová línia a taktiež dialógy mi prišli dosť chabé. Potenciál bol isto vyšší, takže za mňa 3*. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Mít talent jako Paganini…. bych čekala především od režiséra a scénáristy, protože pak by těžko vzniklo něco tak povrchního a bezpointového. Myslím, že Paganiniho životopis v sobě skrýval možnost natočit zajímavý film a bez mučení se přiznám, že jsem se na tenhle příběh těšila. Byla jsem ale zklamaná. Ne, film neurazí a dodívat se dá bez újmy. Ale nic člověku nedá. Něco naťukne a už nedopoví, přičemž o otevřeném konci se v tomhle případě hovořit nedá. Takže pokud jsem chtěla zjistit, jak to opravdu bylo s prohranými housličkami nebo jestli za Mistrův brzký konec může nějaká nemoc z oblasti venerologie, nezbývalo než použít google. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ohnivák, pekelník, zapálený mág. Na trůnu strun rozvinul, rozvlnil šňůru démantů vášnivých serenád. Inu, zastavte plamen v letu. Démonický, závratně zvučných man. Maniakálně gotické menu, jenž omamuje dav. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dějově značně toporný a zkratkovitý, prvních 50. minut mi ani nebylo jasné, o čem film vlastně chce vyprávět (chudý geniální virtuóz uzavře pakt s ďáblem, čímž se střihem stává slavným excentrickým bohémským svůdcem - ale příběhově prázdno). On také představitel Paganiniho je viditelně podstatně schopnějším houslistou než hercem. Až city k mladičké zpěvačce eskalující při koncertu v Londýně (skutečně strhujícím, což bezezbytku platí pro všechna hudební čísla) publikum rozpumpují, jenže dovětek opět zajede do vyjetých drncavých kolejí. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Jsem uchvácen, úžasný snímek plný podmanivých scén, famózních houslových sól a herec ztvárňující pana Urbaniho zasluhuje Oscara za nejdémoničtějšího čertova slouhu všech dob! ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený hudobný, ale aj silne romantický film, ktorému som takmer udelil plný počet. Jeho tvorca si dal záležať na výbere huslistu do hlavnej postavy, ale aj na scenári (aby sa príbeh ujal). Z komerčného hľadiska teda ani mne neprekážalo, že udalosti z filmu boli len polopravdy (čo som zistil dodatočne), alebo sa stali, ale úplne inde a inak. Paganini bol nútený k cvičeniu od piatich rokov, sedem hodín denne, to sme vo filme nevideli. Žil teda už od mala s husľami a mne je z toho jasné, že ho v dnešnej dobe Androidu už nikto neprekoná. Preto viac takých filmov. A podľa štýlu jeho hrania je mi tiež jasné, že ak by žil dnes, bol by tvrdým rockerom a snáď najväčším gitarovým virtuózom. Ako je dnes napr. Malmsteen. Pekný film. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké prekvapenie! Čakal som nízko-rozpočtový životopis, dočkal som sa umelecko-duchovnej pochúťky. Fakt výborne spracované. Jednak som sme si vychutnali niekoľko vynikajúcich huslových sekvencií a jednak to posolstvo bolo úžasné - všetci tí veľkí umelci, čo slúžili sláve, sexu a peniazom - satanovým bôžikom, končia tak, ako fakt nechceli. Ešte na smrteľnej posteli vykladal, že s Bohom vyhúpe, nakoľko bude večne žiť. Na ja; svojím spôsobom bude.. ale jak.. Do hrobu šlo zhumpľované telo a duša, nech mu je Boh milostivý, ktovie kde nastúpil na večnosť, ale v tomto stave prejsť na druhý breh, to nie je žiadna sranda. Dávam 5*, celkom neočakávane. Výborný nápad, takto realisticky stvárniť diabla; človek neraz nevie odhadnúť, kde a ako mu slúži ako otrok a čím viac žne sľubované úspechy, tým vo väčšom nedohľadne zostáva sloboda a Ten, ktorý ako jediný premohol smrť, a mohol o sebe povedať: Ja som Cesta, Pravda i Život (Ján 14:6). Film si užijú umelecké i duchovne zamerané duše :-). Za pána Paganiniho sa ešte dnes pomodlíme, veď večnosť sa mu ešte ani len poriadne nezačala. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh, skvělá hudba, úplně mi to rvalo srdce.Vynikající scéna v Irské hospodě, to byl dobrej strěr:) ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš roztažené a přislazené, ale dobře se na to dívalo a ta houslová hra byla na úrovni.(50%) ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Film je natočený líbivě, aby oslovil co nejširší publikum - má to ale jeden háček: je to na úkor jeho uměleckých kvalit. Na druhou stranu to může přitáhnout ke klasické hudbě i ty diváky, které by to jinak vůbec nenapadlo. A nádherná houslová sóla, včetně doprovodných filmových obrazů, jsou také tím nejlepším na celém filmu. Jinak jde spíš o jakýsi současný melodram nabitý nejrůznějšími vějičkami na nenáročného diváka, aby se měl na co dívat a mělo to patřičný švih. ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Všem škarohlídům a rýpálkům navzdory , nemohu hodnotit jinak nežli 5 hvězdiček. Jste li milovníkem klacické hudby a fanouškem Davida Garretta , pak ani jinak hodnotit nelze. Ano děj se v první polovině opravdu nese v dosti neuceleném tempu. A působí dosti zmateně, nutno podotknout , že životopisná hodnota filmu není rozhodně 100 %. Tohle vše smete fakt , že ve filmu vystupují skuteční muzikanti , což mu přidává na věruhodnosti a opravdovosti. Za mě vynikající . ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Samotný film mě ani moc nebavil, čtyři hvězdy hvězdy jsou za tu opravdu ďábelskou muziku v podání Davida Garretta. Největší pecka byla úžasná variace na Caprice 24 v divadle. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Takový námět, taková postava... A takové banální zpracování. Samozřejmě hudba a pak výprava byly na úrovni. Asi to měl být pokus o kasovní trhák ve stylu Amadea, ale to byl sakra rozdíl! ()

Reklama

Reklama