Reklama

Reklama

Dům kouzel

  • Belgie Le Manoir magique (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Opuštěný kocourek Bouřka se jednoho deštivého dne ukryje v tajuplném domě starého kouzelníka, kde bydlí také celá řada nevšedních bytostí ze světa fantazie. Ale ne každý je nadšený příchodem nečekaného hosta. Králík Jack spolu s myškou Maggie udělají všechno pro to, aby kocourka vyhnali. Situace se ještě zhorší, když kouzelník skončí v nemocnici a jeho chamtivý synovec využije šanci, aby dům prodal. Kocourek se nevzdává a rozhodne se spolu s novými kamarády společný kouzelný dům zachránit. (Mirius FD)

(více)

Recenze (69)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo Dům kouzel alespoň vzdáleně k něčemu přirovnat, tak asi k Toy Story (hlavně třetímu dílu) a V tom domě straší! Je třeba zmínit, že na animovaný film poměrně nezvykle, ale systematicky využívá hlediskový záběr. Škoda, že u toho veškeré ozvláštnění končí. Zbytek je už jen veskrze průměrným, ačkoli neurážejícím vyprávěním o opuštěném kocourovi, který našel nový domov. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný roztomilý animáček o nešťastném kocourkovi, kterého vykopnou majitelé při stěhování z auta a on hledá a nalezne nový domov u vysloužilého iluzionisty. Jak si kocourek získá lásku vlídného staříka, nepodaří se mu získat sympatie jeho dalších zvířat, králíka a myšky. Vzhledem k tomu, že je to pohádka zaměřená na cílovou skupinu jedinců do čtyř let mentálního věku, je vcelku jasné, jak to dopadne. Promeškala jsem jako divák správný čas. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je to evropský počin, dá se to nazvat úspěchem. Animace je na velmi dobré úrovni a je zde i několik vedlejších postav, které tak trochu utkví v paměti. Na čem ale Dům kouzel padá jsou hlavní postavy, které jsou absolutně nezajímavé a někdy až otravné. Je to škoda, jelikož příběh sám o sobě není až tak špatný, i když jde vidět, že je mířený pouze na děti a bez skrytých vtípků pro dospělé. /60%/ (Kino - Prom.) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Animovaný film s roztomilými zvířátky a jinými potvůrkami cílený na malé děti. Sem tam se objevila nějaká výraznější scéna či dokonce nápad, ale tyto okamžiky působily spíše náhodně. Jinak je to prostě jen jeden ze záplavy dětských animáků, který nemá tak dobré drápky, aby se vyškrábal nad průměr. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Na Belgii překvapení jako prase, samozřejmě nemůže dům kouzel soupeřit s animací a grafikou s podstatně dražšími USA produkcemi, ale interiér domu byl super, mačka v hlavnej roli roztomilúčká a příběh oddychový.Škoda, že českej dabing stál za vyliž kočku a hlavně ten králík byl naprsto tragickej.Dost možná se dalo zamakat i na zábavnějším vyhánění případných zájemnců o dům, ale na ty poměry to bylo vlastně až překvapivě dobrý.60%. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Moc hezká animace - celkově vizuální stránka nemá chybu. Chválím také originální a trefné namluvení všech zvířat (samozřejmě v původním znění). Bohužel příběh toho moc nenabízí a je až příliš dětinský, proto "pouze" 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono je asi celkem jedno, jestli bude hlavní postava kocourek, malý želvák, anebo třeba mimozemšťan. Hlavně aby tyhle animované filmy z belgické provenience prostě byly na první pohled roztomilé a byla zde tak větší pravděpodobnost toho, že to na první pohled zaujme děti. To pak člověk ocení "Rebelku", která zrovna takhle prvoplánově roztomilá nebyla. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka s mačičkou v hlavnej úlohe a veľmi vydarenou animáciou. Príbeh so zápletkou tiež celkom ušiel, len tomu chýbal taký ten príjemný dôvtip, ktorý by to celé nejako spestril. Inými slovami niečo, čo by pôsobilo aj viac úsmevne. Pretože potenciál tam na to určite bol - menovite v trojici hlavných aktéroch mačička, zajac a myš. Po celý čas pôsobil príbeh viacmenej logicky, a potom zrazu v závere sa to zvrtlo to totálnej absurdity, ktorá pôsobila vážne nepochopiteľne. Ale tak ako oddychovka celkom fajn. Konečne nejaká milá rozprávka aj s mačičkou. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej začátek animáku, kdy se seznamujeme s kocórem Bouřkou a společně z jeho pohledu si prohlížíme pestrost světa "Domu kouzel". Honička s dobrmanem i samotnej vstup na půdu je pěkně podanej a výborně naservírovanej. Povedla se vložit do filmu i supr hudba! Ovšem to je asi tak nějak vše. Po úvodní 20ti minutovce barevnej biják padá do těžkýho průměru a to to tak dobře začalo... 50% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku roztomilá, leč na druhou stranu nikterak přehnaně okouzlující pohádka ... z domu kouzel. Víceméně splňuje všechno, co se od správné pohádky očekává, včetně rozličných zvířátkových i jiných skopičin, přesto nenadchne. Jakoby jen poslušně plnila zadání scénáře ... bez zapojení vlastních mozkových závitů ... finále nevyjímaje - jen tak mimochodem: na můj vkus je závěrečná scénka OPĚT přes čáru, i když tentokrát jen maličko. To je nějaký novodobý standard (nebo spíš PODstandard) ... u novodobých animáků ??? Už mě ani nebaví o tom psát. Ale myslím, že dětem se vyprávění bude zamlouvat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné 3D prekvapenie z Európy. Predchádzajúce belgické animáky boli iba priemerné, ale tento vybočuje. Človeku sa až nechce veriť, že to nie je made in u.s. Prepracovaná akčná a sympatická animácia s síce nie až tak originálnym, ale zato poctivo spracovaným príbehom. Nenáročná, a tým pádom pre deti ako ztvorená. Čomu by zodpovedal aj, povedzme že, ľahší humor. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Cílová skupina asi 3-12 let. Není tady téměř žádný humor pro dospělejší. Animace hezká, udělané pro 3D kino. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Pohádka sice nebyla tak vtipná , jak by člověk očekával , ale dokonale to vynahradila svým velmi pěkným zpracováním . Příjemný příběh a i slabé vtipné chvilky se našli . Hrozně se mi líbilo jak krásně vystihli pohyb a chování zvířátek , někdo se s tím hodně vyhrál . Moc pěkné ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Pro mě zlomový film. První, na který jsem vzal dceru do kina. Jestli z ní vyroste fanoušek filmu je zatím ve hvězdách, ale jelikož vydržela ve dvou a půl letech bez mrknutí sledovat celý fim, je to pro mě jasné znamení, že se jí to líbilo. I já jsem se párkrát pousmál, je to sice ukrutně naivní a hloupoučké, ale animace krásná a ačkoliv jsou některé honičky trochu šroubované dynamika filmu je až neuvěřitelná. Na to, že chce jen synovec vyštípat dědulu z baráku je to opravdu prošpikované akcí. Milé pokoukání. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Animácie veľmi pekné, na dobrej úrovni. Pár úsmevných situácií, ale inak to isté môžte vidieť vo veľa iných animovaných filmoch. Nič inovatívne i keď sa príbeh snažil byť zaujímavý a nápaditý. Celkovo to hodnotím ako priemerný animák, pri ktorom som sa v kine doslova nudil a čakal na to, kým skončí .... ()

Reklama

Reklama