Reklama

Reklama

Carn

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy
Francie, 2013, 5 min

Režie:

Jeffig Le Bars

Obsahy(1)

Mladý chlapec se ztratí v lese a je jen otázkou času, kdy zmrzne. Zraněný vlk nabízí pomoc, i když ví, že chlapec stejně zemře. (Alfréda)

Recenze (5)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ó, kurva. Tohle je jeden z nejlepších krátkometrážních animáků, co jsem viděl, má všechno, co mám rád, temnou, přetemnou atmosféru, ponurou náladu, černější než... Prostě je to temné, nejen dějem (umírající vlčice žádá lidské mládě aby zachránilo ty vlčí), ale předně naprosto perfektní vizuální stránkou, která jako jedna z mála dokáže udělat skvělou 3D animaci, přestože na rendery bylo evidentně málo peněz. Přitom to fakt ale vypadá úchvatně, jakýkoliv moment je výtvarně zpracovaný výtečně a když se to zkombinuje s onou temnou auroelou... Je to boží! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Za tenhle rok jsem uzřel na dvě stovky celovečerních filmů, přičemž dobrý čtyřicítce z nich udělil plnej počet. Kdybych ovšem měl vedle každýho postavit Carna, všem bych jim to vysoký hodnocení musel strhnout. Tož tak, Carn mě zkrátka rozsekal! Jednak svým pojetím, příběhem, atmosférou, taky hudbou, ale i stylizací a kamerou (obrazy a výjevy, který divákovi drtí do očí). Třebaže právě v tý krátkosti je ono kouzlo, vůbec bych se v tomhle případě nezlobil za celovečerák, kterej by měl dvě hodiny a končil by touhle pětiminutovkou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animace, která svou rozmáchlostí a zároveň jednoduchostí spolu se záběry kamery trochu připomněla Franka Millera, se stala nástrojem k vyprávění příběhu o tom, jak naložíme s důvěrou. Někdy je strašně jednoduché ji zahodit. Ale jaké budou následky. Krátký film, který si na nic nehraje, a přitom je ve své výpovědi velmi silný. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Úžasný dychberúci kraťas, ktorý sa svojim menom vôbec nemusí hanbiť (jeho menovec by bol určite nadšený :) ). Po umeleckej stránke to pripomína projekty ako The Journey, Toby: The Secret Mine, Machinarium, alebo Limbo. Francúzska produkcia je vždy jedno veľké prekvapenie, len je treba sa v tom hrabať ako v ostatkoch vlka. Škoda maximálne toho, že to nie je nijak moc originálne. Keď nad tým tak premýšľam, tak aj stopáž by mohla byť o niečo dlhšia a vôbec by som sa nehneval. Fantázii sa medze nekladú...NIKDY. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, originální grafické zpracování a zajímavej příběh. Přesto, že je pointa jasná předem, hodně jsem se bavil a s napětím sledoval, jak to dopadne. ()

Reklama

Reklama