Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný advokát Will Burton (David Tennant) je známý proto, že nikdy neprohrál jediný případ, a je schopen zachránit obžalovaného pomocí právních kliček a mezer v systému. Ale když Burton souhlasí s obhajobou notorického vraha, kterého díky němu propustí kvůli formalitám, rozhodne se pro obnovení případu a jeho usvědčení. (Daveoff)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (28)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majster úniku. Čo iné by mal byť právnik? Dobre znázornenie toho, že ľudské zákony majú ďaleko od dokonalosti a hoci si ctíte právo, koľko vládzete, nakoniec to musí ísť niekedy aj mimo neho, aby ste zadosťučinili spravodlivosti. Dobrý trojdielny seriál, ktorý však bol pre mňa trocha pridlhý. Ako celovečerák by uspel viac. Lebo potom sa tam navalilo aj pár hluchých miest. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt, že David Tennant asi nikdy nebude hercem mého srdce určitě nebyl tím hlavním faktorem mého hodnocení. Tím je hlavně druhá polovina, respektive poslední díl. Zatímco začátek a vlastně vše, co se týká vyšetřování a obhajování působí velmi solidně, tak závěrečná část, kterou bych klidně nazval sám proti všem, tam mi přišla jak z nějaké pohádky a nebo nějakého krimi seriálu TV Nova, kde se na nějakou logiku a uvěřitelnost hledí jen pramálo. Zajímavý pokus s obrácenými rolemi, který bohužel pro mě zůstal stát někde v půli cesty. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Ačkoli příběh kolem právnického Houdiniho v roli znovu skvělého Davida Tennanta v úvodu prezentuje dobré otázky, zbývající dva díly na ně už zvysoka kašlou a věnují se pouze pomstě ve skoro heistovém stylu. Ve výsledku to je sice dobře, protože se autorům nepodařilo v úvodu naznačených morálních problémech vymanévrovat hlavního hrdinu z role vytrestaného pokrytce, jenže tři hodiny jsou pro takto přímočarý scénář přespříliš. Vzniknout stejné téma jako stejnou televizí produkovaný film s klidně i poloviční délkou, nepochybuji, že ta přemíra detailů z šetření případu by nikomu nechyběla, protože promyšlený závěr je po všech ohledech povedený. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jo, karma je holt děvka, co si nevybírá a dokáže udeřit velmi pádnou rukou, zvlášť když jste právnická extratřída, která sice ještě někde v koutku svého svědomí chápe, že nejedná správně, ale proč se trápit nějakou spravedlností, když můžete nasbírat další body do řady dlouhého výčtu úspěchů a posílit své už tak nafouklé sebevědomí. No a když už vás osud srazí na kolena, to si pište, že po vás přijde někdo ještě ambicioznější než vy a dá vám to pořádně sežrat...Britská produkce nás už hezkých pár let zásobuje kvalitními minisériemi a ani tato není výjimkou i když se mi nechce příliš věřit, že by takový zjevný sociopat, jakým byl bezesporu Foyle, tak snadno lavíroval mezi docela pádnými důkazy a mezi námi, já být v té porotě, tak hlasuji vinen už jen při pohledu na ten jeho samolibý ksicht. Což ovšem svědčí o opravdu přesvědčivém hereckém výkonu jeho představitele. David byl jako vždy výborný, seděla mu poloha jak chytrého, sebevědomého právníka, tak i výrazově utlumenějšího otce rodiny a potěšila i vedlejší rolička pro bývalého inspektora Dalglieshe. Úplně na pětku to není, přeci jen se mi to zdálo krapet roztahané a neobešlo se to ani bez drobných logických kiksů, ale zas tam bylo pár slušných bu bu scén a navíc mně potěšil konec. Takže asi tak. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Právo se dá překrucovat do zlomového bodu, kdy systém praskne a stane se z něj bezpráví. To samé platí o filmech: míra náhod a neuvěřitelných zvratů musí být aspoň minimálně logická, aby se divák ještě dokázal s filmem sžít a neměl pocit, že se dívá na blábol. Escape Artist k zlomovému bodu přistoupil v prvním díle, překročil ho v druhém a v tom třetím už mizel v dálce za horizontem smysluplného světa. _____ Příběh advokáta, který dokáže paragrafy překroutit tak, že vždy zvítězí a odnáší to jen lehkou morální kocovinou, nabere drasticky osobní rozměr, když zlo zasáhne jeho rodinu. JENOMŽE - KOUSEK DĚJE - Předtím obhajoval padouchy za pomoci kluzkých právních kliček, pak se rozhodne řešit bezpráví už zcela mimo právní systém. Bere spravedlnost do svých rukou a vykoná krevní mstu. Na muže hodnoceného jako nejlepší advokát je to dost cynický přístup. Morálně velmi pochybené, když sám nabourává systém a pak mu vadí, že nefunguje tak, jak si představoval. _______Navíc nebyly věrohodné ani ty kličky, které používal před soudem, podle mě byly tak vratké, že by neobstály. Jeho msta byla komplikovaná a podepřená tolika náhodami, které mu hrály do karet, že by v reálném světě neměla sebemenší šanci na úspěch a ani na to, že by jí nějaký divák uvěřil. ____ Hrdinu navíc už netrápí žádné pochybnosti, z právníka se stává přímočarý mstitel, který vykonává mstu spíš pro ni samotnou. Ani nijak netruchlí za vrahovou obětí, spíš to vypadá, že jenom chce - jako vždycky - zvítězit za použití všech prostředků. _____ Přímočarý padouch je zobrazený téměř jako karikatura všeho zla, až je to směšné. Jeho postava je absolutně nezakotvená: bez rodiny, přátel a práce, přitom si může dovolit nejdražší právníky, kteří ho hájí do roztrhání těla. Nejpíš mu peníze nosí ptáci, které chová ve svém vybydleném bytě. ____ Napínavě natočený thriller bez špetky logiky. /9. 7. 14./ ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Tato televizní minisérie se natáčela na různých místech britského Londýna, dále pak ve městě Chorleywood a také v anglickém hrabství Surrey. Poslední díl se natáčel ve Skotsku, a to zejména ve městě Edinburgh. Natáčení probíhalo od 24. ledna do 22. března 2013. (Trajektt)

Reklama

Reklama