Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný advokát Will Burton (David Tennant) je známý proto, že nikdy neprohrál jediný případ, a je schopen zachránit obžalovaného pomocí právních kliček a mezer v systému. Ale když Burton souhlasí s obhajobou notorického vraha, kterého díky němu propustí kvůli formalitám, rozhodne se pro obnovení případu a jeho usvědčení. (Daveoff)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (28)

emma53 

všechny recenze uživatele

Skutečná spravedlnost ? Co to je ? Naprosto neznámý pojem pro většinu právníků. V tomhle seriálu je ukázka toho, jak v krystalicky čisté podobě takový justiční systém funguje v dnešní době. I když jde pochopitelně pouze o smyšlený příběh, tak reálu se to v mnoha směrech silně podobá. A tak jsem sledovala vynikajícího Davida Tennanta v roli sebevědomého, inteligentního, ale jak bylo vidět, tak přece jen zranitelného právníka, pokud mu někdo sáhne na někoho jemu hodně blízkého. Davide bravo! Ale výběr do role Foyla byl taky trefou do černého, protože já toho chlapíka bytostně nesnášela od prvního momentu, jak bezvadně ho hrál Toby Kebbell. A i když jsem v třetím díle tak trochu tušila, kam se to bude asi ubírat, tak jsem byla stejně napnutá jak luk až do úplného závěru. Jedině si snad tvůrci mohli odpustit tu přespříliš inteligentní právničku v závěru, ale asi bychom se pak do puntíku nedozvěděli co a jak, takže tu lupu zahodím, na černé tečky se vybodnu a ráda dám plné hodnocení, protože mě to zkrátka bavilo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

A už je to tu zase, britský dramatický seriál s Davidem Tennantem v hlavní roli a už jsem zase silně zaháčkovanej a lačně čekám na každou příští část. The Escape Artist teda očividně na nic nečeká, protože hned první díl začal vskutku tíživě a naléhavě. Ale jak už to tak v obdobných sériích bývá, nic není takové, jak se na první pohled zdá... A nic proti právníkům, ale je to vážně cháska :-) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Právo se dá překrucovat do zlomového bodu, kdy systém praskne a stane se z něj bezpráví. To samé platí o filmech: míra náhod a neuvěřitelných zvratů musí být aspoň minimálně logická, aby se divák ještě dokázal s filmem sžít a neměl pocit, že se dívá na blábol. Escape Artist k zlomovému bodu přistoupil v prvním díle, překročil ho v druhém a v tom třetím už mizel v dálce za horizontem smysluplného světa. _____ Příběh advokáta, který dokáže paragrafy překroutit tak, že vždy zvítězí a odnáší to jen lehkou morální kocovinou, nabere drasticky osobní rozměr, když zlo zasáhne jeho rodinu. JENOMŽE - KOUSEK DĚJE - Předtím obhajoval padouchy za pomoci kluzkých právních kliček, pak se rozhodne řešit bezpráví už zcela mimo právní systém. Bere spravedlnost do svých rukou a vykoná krevní mstu. Na muže hodnoceného jako nejlepší advokát je to dost cynický přístup. Morálně velmi pochybené, když sám nabourává systém a pak mu vadí, že nefunguje tak, jak si představoval. _______Navíc nebyly věrohodné ani ty kličky, které používal před soudem, podle mě byly tak vratké, že by neobstály. Jeho msta byla komplikovaná a podepřená tolika náhodami, které mu hrály do karet, že by v reálném světě neměla sebemenší šanci na úspěch a ani na to, že by jí nějaký divák uvěřil. ____ Hrdinu navíc už netrápí žádné pochybnosti, z právníka se stává přímočarý mstitel, který vykonává mstu spíš pro ni samotnou. Ani nijak netruchlí za vrahovou obětí, spíš to vypadá, že jenom chce - jako vždycky - zvítězit za použití všech prostředků. _____ Přímočarý padouch je zobrazený téměř jako karikatura všeho zla, až je to směšné. Jeho postava je absolutně nezakotvená: bez rodiny, přátel a práce, přitom si může dovolit nejdražší právníky, kteří ho hájí do roztrhání těla. Nejpíš mu peníze nosí ptáci, které chová ve svém vybydleném bytě. ____ Napínavě natočený thriller bez špetky logiky. /9. 7. 14./ ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

"These people are so – Hi! Nice to see you! – two-faced." Obsahuje spoilery! Každý má nárok na obhajobu, ale jen do té chvíle, než ten “každý” pocuchá střeva vaší manželky. Pak se totiž ukáže, že když jste geniální právník a váš protivník není než pro společnost nepřijatelný psychopat, je v naprostém pořádku, prohnat mu organismem smrtelnou dávku jedu. The Escape Artist se snaží ukázat nemorálnost právnického prostředí - záměr dobrý, provedení na nakopnutí do holeně. Pouhé tři epizody a stejně se tvůrcům nepodařilo udržet standard nasazený v první z nich. ___Oč tedy vlastně jde. Will je úspěšný právník s dokonalým rodinným zázemím, který nikdy neprohrál případ. Liam je psychopatický ptákomil se zálibou v sadistických sexuálních praktikách a v zákeřném zkracování délky života mladých žen. Poté, co Will vyseká Liama z naprosto jasné vraždy, si uvědomí, že to už možná bylo moc a odmítne řezníkovi podat ruku při rozloučení. Podle známého pořekadla – nepodáš mi ruku, podřežu ti ženu – na to následně doplatí. A někde tady se to začíná nořit do nepromyšlených břeček. Od druhé epizody se vytrácí veškeré zkoumání morálky a zůstává jen thriller založený na přihlouplých a šíleně vykonstruovaných zvratech, které se hromadí až vyústí v konec s vysvětlujícím flashbackem, za který by se nemusel stydět ani Poirot. ___TEA je výborně natočené drama, které si pravděpodobně užije ten, kdo nad ním nebude v průběhu moc přemýšlet. Herecké výkony jsou fakt skvělé. Nejvíc se mi však líbí ta hříčka se jmény a osobnostmi – WilLiam. Doufám, že je aspoň vytvořena záměrně… ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majster úniku. Čo iné by mal byť právnik? Dobre znázornenie toho, že ľudské zákony majú ďaleko od dokonalosti a hoci si ctíte právo, koľko vládzete, nakoniec to musí ísť niekedy aj mimo neho, aby ste zadosťučinili spravodlivosti. Dobrý trojdielny seriál, ktorý však bol pre mňa trocha pridlhý. Ako celovečerák by uspel viac. Lebo potom sa tam navalilo aj pár hluchých miest. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Tato televizní minisérie se natáčela na různých místech britského Londýna, dále pak ve městě Chorleywood a také v anglickém hrabství Surrey. Poslední díl se natáčel ve Skotsku, a to zejména ve městě Edinburgh. Natáčení probíhalo od 24. ledna do 22. března 2013. (Trajektt)

Reklama

Reklama