Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný advokát Will Burton (David Tennant) je známý proto, že nikdy neprohrál jediný případ, a je schopen zachránit obžalovaného pomocí právních kliček a mezer v systému. Ale když Burton souhlasí s obhajobou notorického vraha, kterého díky němu propustí kvůli formalitám, rozhodne se pro obnovení případu a jeho usvědčení. (Daveoff)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (28)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na tento příběh by se hodila rčení- tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu.. pozdě plakat nad rozlitým mlékem.. a- když to nejde po dobrém... Opět mě to utvrdilo v přesvědčení, že právníci jsou zvláštní sorta lidí, která uvažuje sice naprosto excelentně a bleskově, ale.. naprosto jinak než ostatní lidé. David Tennant vklouzl do role jako ten příslovečný had a prošel několika proměnami, od sebevědomého právníka po zlomeného muže, až nakonec po spravedlivého mstitele.. S klidem přiznám, že mě závěr malinko překvapil, a že jsem si říkala, co bych udělala já na jeho místě... Bruslím mezi čtyřmi a pěti*, ale za hbitost, při které stačily pouze tři díly, chytrost, se kterou se předháněli oba právničtí kolegové a hlavně, uvěřitelnost děje, nakonec sázím za 5*. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

A už je to tu zase, britský dramatický seriál s Davidem Tennantem v hlavní roli a už jsem zase silně zaháčkovanej a lačně čekám na každou příští část. The Escape Artist teda očividně na nic nečeká, protože hned první díl začal vskutku tíživě a naléhavě. Ale jak už to tak v obdobných sériích bývá, nic není takové, jak se na první pohled zdá... A nic proti právníkům, ale je to vážně cháska :-) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majster úniku. Čo iné by mal byť právnik? Dobre znázornenie toho, že ľudské zákony majú ďaleko od dokonalosti a hoci si ctíte právo, koľko vládzete, nakoniec to musí ísť niekedy aj mimo neho, aby ste zadosťučinili spravodlivosti. Dobrý trojdielny seriál, ktorý však bol pre mňa trocha pridlhý. Ako celovečerák by uspel viac. Lebo potom sa tam navalilo aj pár hluchých miest. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokládá to zajímavé otázky a námět je dostatečně nosný (jakkoli v produkci BBC již lépe zpracovaný; viz Silk). Jenže to samo o sobě nestačí. Spíše než třídílná minisérie to měl být klasický celovečerák; vaty tu není málo, byť je to vata nenudící. Nedává to pocítit plynutí času; kupříkladu první díl pokrývá cca půl roku, ale působí to jako několik málo dní. Finální soudní přelíčení je sice vynikající a samo o sobě smysl dává, ale pravděpodobně se při převodu z předlohy někde vytratila informace "proč by to tak v první řadě vůbec dělal". Pro našince je svým způsobem mínusem i finální pointa, která stojí čistě na rozdílu mezi (již tak značně specifickým) britským a skotským právem, ale tvůrci to pro neostrovní publikum nijak nevysvětlí. Na můj vkus je rovněž Foyle poněkud prvoplánový a jeho vinna záhy jasná. Mnohem zajímavější by bylo nechat jeho postavě určitý prostor pro "důvodné pochyby" a rázem by celá finální pasáž i Willovo chování byly interpretačně mnohem zajímavější. Ovšem vše výše zmíněné není zase až tak zásadní, protože to umí být místy řádně dusné a vypjaté. Ten největší problém je Tennant. On je vynikající do určitého typu rolí, ale není to charakterní herec, který zahraje vše. A nikde to nebylo tak očividné jako právě zde. Zatímco ve fázi "okouzlující sympaťák Will se šťastnou rodinou a úspěšnou kariérou" je vynikající, tak ve fázi "koketování s odvrácenou stranou duše" plave. A plave v tom fest a místy je ve své zarputilosti až směšný. Což o to více podtrhuje a dává vyniknout výše zmíněným problémům. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jo, karma je holt děvka, co si nevybírá a dokáže udeřit velmi pádnou rukou, zvlášť když jste právnická extratřída, která sice ještě někde v koutku svého svědomí chápe, že nejedná správně, ale proč se trápit nějakou spravedlností, když můžete nasbírat další body do řady dlouhého výčtu úspěchů a posílit své už tak nafouklé sebevědomí. No a když už vás osud srazí na kolena, to si pište, že po vás přijde někdo ještě ambicioznější než vy a dá vám to pořádně sežrat...Britská produkce nás už hezkých pár let zásobuje kvalitními minisériemi a ani tato není výjimkou i když se mi nechce příliš věřit, že by takový zjevný sociopat, jakým byl bezesporu Foyle, tak snadno lavíroval mezi docela pádnými důkazy a mezi námi, já být v té porotě, tak hlasuji vinen už jen při pohledu na ten jeho samolibý ksicht. Což ovšem svědčí o opravdu přesvědčivém hereckém výkonu jeho představitele. David byl jako vždy výborný, seděla mu poloha jak chytrého, sebevědomého právníka, tak i výrazově utlumenějšího otce rodiny a potěšila i vedlejší rolička pro bývalého inspektora Dalglieshe. Úplně na pětku to není, přeci jen se mi to zdálo krapet roztahané a neobešlo se to ani bez drobných logických kiksů, ale zas tam bylo pár slušných bu bu scén a navíc mně potěšil konec. Takže asi tak. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Tato televizní minisérie se natáčela na různých místech britského Londýna, dále pak ve městě Chorleywood a také v anglickém hrabství Surrey. Poslední díl se natáčel ve Skotsku, a to zejména ve městě Edinburgh. Natáčení probíhalo od 24. ledna do 22. března 2013. (Trajektt)

Reklama

Reklama