Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma teda dostalo, super príjemné prekvapenie. Po dlhom čase výborný sci-fi mindfuck, ktorý poriadne zamotá mozgové závity. Po obsahovej stránke absolútne dokonalé, tu je krásne vidno, ako ľahko sa dá natočiť za málo peňazí niečo extra zaujímavé. Stačí len nápad rozvinutý do dobrého scenára. Príbeh ma vcucol hneď od začiatku ako vysávač týždňový prach a až do konca mi nedal vydýchnuť, ktorý mimochodom, rozhodne potešil. Chcelo to len troška výraznejšiu mysterióznu, tajomnú atmosféru a snímok by bol dokonalý. Odporúčam všetkým, čo majú radi filmy na zamotanie hlavy. 85/100 ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V těchto filmech se cítím jako bych se tam já sám vyskytoval a to je moc příjemný a vzrušující pocit. Husí kůže mi naskočila hned několikrát. Dialogy jsou uvěřitelné a v některých částech neskutečně zajímavé a k zamyšlení. Bohužel to ale má pár slabších pasáží a hlavně ze začátku mě neoblíbený střih jinak určitě nadprůměrná záležitost. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejpříjemnější nezávislá sci-fi od ... už ani nevím od kdy. Tady je vidět, jak k parádnímu zážitku stačí jeden dům (vynásobit Xkrát), několik sympatických a dobře napsaných (rozuměj rozeznatelných) charakterů (vynásobit Xkrát) a chytlavý paranoidní námět. Společnou večeři starých známých naruší prolétající kometa, která hrdiny dostane dovnitř Schrödingerovy krabice. Další vývoj raději neprozrazovat, lepší je nechat se překvapit. Každopádně kdo tomu bude stačit, měl by se v rámci levných mysteriózních sci-fi parádně pobavit. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáca večera pre partiu známych naberie nečakané rozmery po tom, ako zaúčinkuje tzv. vplyv kométy, v dôsledku čoho sa vytvorí (ne)nápadný paralelný vesmír, s kópiami ich samých... Veľmi vyčerpávajúca, lacná a prevažne interiérová konverzačka s príjemným sci-fi nádychom; vytvárajúcim miestami celkom vydarenú atmosféru. Herci sú v pohode, obsahovo tu už síce boli podobne ladené a lepšie „doppelganger“ filmy (ktoré sa nesústredili len na trápne vzťahové problémy medzi zúčastnenými) a hoci sa to snaží v rámci svojich obmedzených možností pôsobiť múdro a premyslene, mal som s tým jeden veľký problém – nedokázalo ma to zaujať. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Člověk musí překonat první unylou čtvrthodinku, ale pak se to celkem dá, chvilkama napne i přiřeže do křesla... ale konec už je zase unylej. Celou stopáž mě neopouštěl pocit, že pořádní scénáristé by z námětu vykřesali daleko větší pecku, která by mohla i zkultovnět. Tohle dopadlo spíš tak, jako by jste nepříliš zručnému děcku dali lego, ať postaví něco pořádného. Snaha tam je, ale talent znatelně chybí. 50% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)
  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)

Reklama

Reklama