Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Recenze (372)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejpříjemnější nezávislá sci-fi od ... už ani nevím od kdy. Tady je vidět, jak k parádnímu zážitku stačí jeden dům (vynásobit Xkrát), několik sympatických a dobře napsaných (rozuměj rozeznatelných) charakterů (vynásobit Xkrát) a chytlavý paranoidní námět. Společnou večeři starých známých naruší prolétající kometa, která hrdiny dostane dovnitř Schrödingerovy krabice. Další vývoj raději neprozrazovat, lepší je nechat se překvapit. Každopádně kdo tomu bude stačit, měl by se v rámci levných mysteriózních sci-fi parádně pobavit. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nepříliš koherentní Koherence se z nadějného nízkorozpočtového komorního sci-fi postupem děje změní v bohapustý blábol...Schrődingerova kočka se musí v krabici obracet... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přesně takto si představuji mysteriózní film. Opravdu zábavná podívaná. Stačí mít nápad a i přes nízký rozpočet lze udělat dobrý film. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(3,5*, ale už jsem dlouho neviděla nic s trochu zajímavou atmosférou, tak budu rozdávačná, třebaže se tam tradičně někdo začne zbytečně chovat jako kretén) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,EXISTUJE DALŠÍ TEORIE, ŽE TYTO DVA STAVY NADÁLE EXISTUJÍ DEKOHERENTNĚ, ODDĚLENY JEDEN OD DRUHÉHO A KAŽDÝ VYTVÁŘÍ NOVOU ODNOŽ REALITY, ZALOŽENOU NA DVOU ROZDÍLNÝCH VÝSTUPECH. PRINCIP KVANTOVÉ DEKOHERENCE ZAJIŠŤUJE, ŽE TYTO ODLIŠNÉ REALITY SPOLU NEPŘIJDOU DO STYKU"... /// (tož včíl jim nende ani henten internet! (to by moh bejt důvod k panice…) To se jako vážně takhle ,,normálně“ bavíte s kamarádama (přátelama)? Och. I vy intelektuálové… Po půl hoďce mi ty jejich kydy lezou pěkně na nervy. Pak tam voběvěj tu prekérku (no tak dobře – kometu, já nechtěl spoilerovat…) a sondujou, co se to jako děje. Nejde vo to že je to levný, ale vo to, že je to BLBÝ! V obejváku rozehrávaj nervy drásající (dělám si prdel!) hru na soudržnost, nakecaj toho litry a vyserou při tom tuny maggi v kostkách. Já vážně nemám nic proti vobejvákům. Jen mě tahle multidimenzní paranoia nebere. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jestliže existuje moje druhý já, tak ho chcu vidět! 2.) Nemám doma vobejvák. 3.) Thx za titule ,,September“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo nic pro mě. Fanoušci levných filmů a chytrých scénařů si budou lahodit, já ovšem dávám přednost zábavě a akci. Herci velmi nesympatičtí, námět celkem creepy, ale nudně a nepřehledně odvyprávěn, prostě film, který by dokázal natočit lec kdo za pár šupů a stačil by mu pouze chytrý scénarista nic víc, kdyby zde alespoň někdo přišel k úrazu, ale na to hold neměl rejža koule. Při +1 jsem se bavil více. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Za všetko môže scenár, ktorý je fakt originálny a tým pádom osviežujúci a plný prekvapení. Základná zápletka je značne neohraná a z neohranej zápletky plynie neohraný, len ťažko predvídateľný dej. Herecké výkony či réžiu by som príliš neriešil, tu ide skutočne o prekvapivý dej. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na to, že má film soudržnost v názvu, byl ten konec až příliš rozpadlý. Škoda, námět to má výbornej. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se zcela otevřeně přiznám, že jsem v Coherence měla absolutní hokej. Nejsem sice žádný sci-fíčkový nadšenec, ale například film Devítky měl alespoň nějakou myšlenku, ale tady jsem se totálně ztrácela v postavách a to natolik, že v průběhu sledování už mně začínalo být úplně jedno kdo je kdo a v kterém domě bydlí, jakou má či nemá náplast na čele Hugh a jak je to s vlastně s tou Em. A ten prvotní závan něčeho zajímavého byl pouze v momentě, když jim přišla zásilka s očíslovanými fotkami, ale i to se zvrtlo takovým způsobem, že ve výsledku mně bylo fuk, jaké číslo ke komu patří, no zkrátka tohle byl můj filmový sci-fi kolaps. Je mně to líto, ale zdejší nadšení nesdílím, snad příště. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta pravá cesta ke sci-fi! Nízkorozpočtové konverzační drama s řadou podivuhodných událostí, které přibližně vycházejí z realistických premis. Běžná dinner party se spolu se zhasnutím světel ubere nečekaným směrem, postavy jsou nuceny zorientovat se v doposud nepředstavitelné situaci a musí improvizovat, pokud možno chytře improvizovat... Psychologický aspekt filmu je vynikající, Coherence je konečně film, kde postavy uvažují a jednají logicky. Není zde třeba žádného padoucha, neboť se jedná skutečně o souboj člověk versus science fiction. Ani tak se však nelze zcela vyvarovat selhání lidského elementu... 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tikající hodiny se ve filmu objeví až někdy v půlce (a jsou jen výsledkem řetězce nepřesvědčivých dohadů), takže je problém tohohle filmu předně s úprkem, kterým se postavy zcela nelidsky řítí kupředu, aniž by o čemkoliv přemýšlely. Samozřejmost, s jakou skočí do paranormální fyziky, je taky dost legrační. Vysvětlení spočívá možná v "punkové" produkci, která jistě přinesla kus autenticity, ale v pětidenním přeřvávání se navzájem herců se ztratila kontinuita a přirozenost. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli je někdo ochotnej přistoupit na hru, že se někde u stolu sejde 8 idiotů, který najednou začnou vesele cestovat do nějakejch paralelních vesmírů, tak se možná u filmu bude celkem bavit. Já mam asi na tohle málo bujnou fantazii, takže jsem si spíš celou dobu řikal, jestli ten nesmysl nemam vypnout. Ale věřil jsem, že to třeba bude mít nějaký racionální vysvětlení, tak jsem vydržel až do konce. Nechci spoilerovat, ale žádný vysvětlení nepřišlo. Kdybych měl ten film nějak popsat, tak prvních 15 minut je totální nuda, dalších 15 minut se konečně začíná odehrávat něco zajímavýho, ale pak přijde vysvětlení, že prostě je tam nějakej paralelní vesmír, kde je 8 stejnejch idiotů ve stejnym domě a všichni ty idioti choděj sem a tam. A zbytek filmu je jako dítě z pásma Gazy. Nemá ani hlavu ani patu. Navíc to nejspíš natočil ten samej kameraman, co točil Záhadu Blair witch. Nedokázal tu kameru udržet snad ani 2 sekundy v klidu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Je dnes v noci něco opravdu náhodné?" Jedna parta přátel, jeden barák a jedna kometa, která je propojí s jejich alternativními verzemi. Zajímavé komorní scífko, ale úplně jsem nenaskočil na paranoiu postav motivující jejich chování, postavy samotné mi přišly povrchní a otravné, stejně jako dialogy a zklamáním taky bylo, že alternativní já jsou všechna k nerozeznání podobná a na žádné charakterově odlišné verze nedojde. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáca večera pre partiu známych naberie nečakané rozmery po tom, ako zaúčinkuje tzv. vplyv kométy, v dôsledku čoho sa vytvorí (ne)nápadný paralelný vesmír, s kópiami ich samých... Veľmi vyčerpávajúca, lacná a prevažne interiérová konverzačka s príjemným sci-fi nádychom; vytvárajúcim miestami celkom vydarenú atmosféru. Herci sú v pohode, obsahovo tu už síce boli podobne ladené a lepšie „doppelganger“ filmy (ktoré sa nesústredili len na trápne vzťahové problémy medzi zúčastnenými) a hoci sa to snaží v rámci svojich obmedzených možností pôsobiť múdro a premyslene, mal som s tým jeden veľký problém – nedokázalo ma to zaujať. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som mal pocit, ako by som sledoval druhý Cloverfield, teda síce pomerne sympatické, ale aj tak nezaujímavé postavy riešia dlhé minúty nezaujímavé témy, no keď sa to už začne rozbiehať, je sa rozhodne na čo pozerať. A práve táto fáza je z celého filmu jasne najlepšia, pôsobí to originálne, inteligentne, nepredvídateľne a pritom aj tak správne tajomne a napínavo, takže ma to veľmi bavilo a nevedel som sa dočkať, akým smerom sa bude dej uberať ďalej. Takto vysoká úroveň síce filmu až tak dlho nevydrží a keď sa divák dozvie väčšinu dôležitého, už to prestane byť úplne ono, ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, stále občas niečo prekvapí, prípadne sa dolaďujú detaily, aby všetko sedelo tak, ako má a nesklame ani celkom zaujímavý záver. Navyše si ma už časom získali aj niektoré postavy, obzvlášť sympatická hlavná hrdinka a ani na ten očakávane lacný vizuál si nie je problém zvyknúť, dokonca to vďaka tomu ešte viac vtiahne do deja. Takže aj tu pekne vidno, že na natočenie zaujímavého filmu netreba žiadny väčší rozpočet, ale v prvom rade dobré nápady a vedieť s nimi pracovať. 72% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Chytrá sci-fi? Ale kdeže! Tu byste v téhle černé díře hledali těžko i s baterkou. Pokud chcete vidět skutečně kvalitní a promyšlenou sci-fi, věnujte raději svůj čas a pozornost I Origins nebo Another Earth. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Viac než čokoľvek iné mi to pripomenulo film Petra Mareka Nebýt dnešní. Pretože v zásade veľmi podobný koncept prichádza osem rokov po, nemôže byť hodnotenie iné, ako zhovievavé. Ústretové k nápadu, nekompromisné k epigónstvu. 58% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobrá nálada počas stretnutia starých známych nečakane naberá opačný spád potom, ako následkom preletu kométy okolo zeme vypadne generátor domu. Následná kontrola okolia dvomi zúčastnenými prinesie ešte väčší chaos. Čo je príčinou nevysvetliteľných udalostí či spravania ich samotných? Neskutočný nápad za 5 centov! Veľmi ma to zaujalo. Všetko sedí, akurát môžete smelo vyškrtnúť žáner - horor. Odporúčam užívateľom aby nečítaly komentáre, lebo podaktorí tu kurva spoilerujú a tak samotná myšlienka snímku ide do prdele. Niekedy to síce robím aj ja, ale pri takomto druhu filmu, kde treba zanechať pointu príbehu zahalenú rúškom tajomstva - to je proste škoda! Ako odkaz možno zanechať akurát fakt - okrem námetu či občasnej atmosféry, ktorá taktiež nie je nijak výnimočná, tu "nič" z hororvých prvkov nenájdete! Žiadne gore, lakačky-mikačky, proste holé nič. Vďaka originálnej myšlienke si ma však "Coherence" proste získal. Nebolo to špatné. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Hodil jsem si kostkou a padla mi čtverka. Pro jistotu si ji zde na ČSFD poznamenávám v hodnocení červeně a přikládám do schránky jablko Ѽ na důkaz, že jsem to pořád já .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak si to takhle jednoho večera sedíme z kámošem. Vínečko, brčko, pohodička a najednou nám nad hlavou proletí kometa. Říkáme si kurva to jsou dobrý efekty a najednou všechno zhasne na CSFD už neodepíšu žádnýmu trollovi v diskuzi, páč vypadne internet. za chvíli si nevidím ani na nos, protože zhasne celý město. Hle co to nevidíme jeden barák nedalako od nás svítí? No dobrý pudem se tam podívat a tam jako potkáme sami sebe? jak pijeme víno a dáváme si brčko?! zaboucháme na dveře a necháme vzkaz a plesk najednou jsme zpět ve svým baráku a někdo zabouchá na dveře a nechá nám vzkaz. Je to jiná realita? Jsou to naše alter ega? Při další výpravě ven je potkáme na ulici??? Je to další realita? a kolik těch realit vlastně je? co je skutečnost? A kurva viděli jsme naše alter ego vylitý a vyhulený na sračky jak zmagořilo z průletu komety a chce nás jít zabít. Neměli bychom tedy jít co nejdřív zabít naše alter ego než ono příjde zabít nás? a nezpůsobíme tím, že ho půjdeme zabít to, že ono příjde zabít nás, protože vlastně ve skutečnosti jdeme zabít sami sebe??? Že se v tom neorientujete? To je v pohodě já taky ne a patrně i vy budete mít při sledování podobný pocit. Ten prvotní nápad mě opravdu zaujal a první půlka filmu byla super. Bohužel pak už se to zamotává víc a víc až jsem úplně ztratil přehled a ten konec jsem už vůbec nepobral, tak nevím jestli je to tím, že mi něco uniklo nebo prostě tvůrci nevěděli jak tu zajímavou myšlenku zakončit, tak to udělali takhle divně, ale je to škoda. A navrch ještě ta děsně rozklepaná kamera taky na zážitku zrovna nepřidala. Takže nebylo to zlý, ale ta druhá půlka to zazdila.60% ()

Reklama

Reklama