Reklama

Reklama

Život a doba soudce A. K. - Série 1

(série)
Česko, 2014, 12 h 2 min (Minutáž: 52–56 min)

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Petr Marek

Hrají:

David Švehlík, Daniela Kolářová, Jiří Bartoška, Marek Daniel, Jitka Čvančarová, Zuzana Norisová, Andrea Buršová, David Suchařípa, Jan Budař, Gabriela Míčová, Mário Kubec, Jana Polášková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (12)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem druhý díl druhé řady, který mne nadchnul, tak jsem sjel i první řadu a musím konstatovat, že ačkoliv soudní případy nemám na vrcholu vkusu, tak tahle paráda se Švehlíkem mne hodně zaujala a bavila, protože 1) solidní scénář a technicky nad běžnými seriály 2) vnitřní hlas soudce, který mne bavil absolutně nejvíc ( ...moje teta tvoje teta parole, ) 3) každý díl obsazen the best of co nabízí republika - nejlepší herci i v malých rolích 4) rodina Klosových Švehlík, Bartoška, Kolářová + psycholožka Čvančarová a štěky Z.Norisové 5) oproti současné tvorbě je ta konstrukce vyprávění originální 6) soudní linku doplňují celkem zajímavé souběžné linky pátrání po anonymovi a soukromý život A.K. 7) možná těch dílů je moc a ty motivy se opakují, ale já si vystačil s případy Pauluse ( S01E03 a S01E07) a s Melicharem ( S001E02) abych dal čtyři hvězdy ikdyž uplně první díl je slabší a depresivnější. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na této sérii oceňuji zejména námět, soudní drama v našem filmovém rybníčku není příliš k vidění, všechny díly jsou zajímavé, herecký ansámbl sympatický, no a David Švehlík má pro mě příjemné mužné charisma, podmanivý hlas a celkově se mi na něj dobře kouká, takže u mě spokojenost.. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série ukázala, že se dá natočit zajímavý seriál i bez akčních scén nebo podivných dějových linek. Scény ze soudní síně jsou dobře zahrané, osobní život Adama Klose příběhy okořeňuje. Spokojenost. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně po dlouhé době "hrdina "který má pochybnosti. Pochybnosti o sobě o justici o systému...pánbuzaplať... Neví kdo opravdu je, neví kdo jsou jeho rodiče...snaží se tomu porozumět, ale lze to bez smíření? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televize v záplavě nezáživných kriminálek, které už postupně upadají do stejných čísel jako výplody konkurenčních soukromých televizí, vyrukovala s originálně pojatým a zdařile obsazeným seriálem. Právnické prostředí je mi možná cizí v reálném životě, v tom filmovém a seriálovém mě ale nemálo baví a když nám dokáže ke všemu doručit sympaťáka Švehlíka, tak je vyhráno. [viděno v iVysílání] ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál je něco, co jsem dlouho hledal, je to fajn odreagování od všech moznejch béčkovejch Modrava kriminalek a supr CSI cool mordů, kterejch je televize teď plná.. Má to prijemnej soundtrack, Adamovi vnitřní monology jsou zábavný, případy jsou zajímavý a sekundární linka anonym je taky fajn, i Cvancarka byla takovým zajímavým stylem.. Hmm.. Jak to popsat? Je to prostě taková Soudkyně Barbara a Soudce Alexandr na vysoký úrovni (jen rádoby vtipný přirovnání, ty dvě "reality show" jsou shit, samozřejmě, pár jsem jich viděl a bavil jsem se, ale jinak, než u A.K., takovým tím "night drink fun").. První série je prostě super, těším se na druhou. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavily mě úvahy soudce v jeho hlavě. Určitě bych chtěla takového soudce v případě,že bych se někdy ocitla u soudu. Asi všichni toužíme, aby naše prohřešky posuzovali lidé s přehledem a s nadhledem. Lidé neúplatní a spravedliví, plní pochopení. Amen. ()

Signore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

85% Srovnávat to se špičkou současné americké "seriálové tvorby" by nebylo fér, v rámci té české je to ale skutečně onen pomyslný - byť pořád jen jednooký, nicméně - král (a to i přes řadu "právních nepřesností")! Jinými slovy, udělené hodnocení je třeba chápat jako hodnocení seriální v kategorii "český seriál"; ve srovnání s těmi nejlepšími seriály totiž i tento kousek stále přinejmenším o onu pomyslnou koňskou délku zaostává. ()

Marelis 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, herci hrají role, kamera snímá aniž by na sebe moc upozorňovala, střih není po každém slovu, scénář je bohatý. Autorita versus veřejný a soukromý svět, malé i velké problémy lidí a jejich tužby, postoje a názory, emoce, prostě v tom najdete všechno co tam má být. Příjemné a profesionální provedení první série. Ve srovnání s výplní kanálů je toto na úrovni. ()

Reklama

Reklama