Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První kauza soudce Adama Klose – a hned taková, na kterou žádný soudce jen tak nezapomene. Hned první kauza mladého soudce Adama Klose patří k těm nejtěžším a nejbolestnějším. Kdo bude pečovat o tříletou dívenku? Sebestředný otec, neštítící se ničeho, ani té největší hlouposti, či slabá, neurotická matka? Dohodnout se nedokáží a tak tedy, jak je v moderní společnosti zvykem, naloží své problémy a trápení na bedra soudce. Ale ani sám Adam Klos není ve zrovna jednoduché situaci. Rozchod s dlouholetou partnerkou, pocit vyhoření, potřeba psychologické pomoci, aby se bezútěšná životní chvíle měla šanci proměnit v cosi nového, skutečného, živého. Hledá pravdu ve svém soudním případu, jak mu káže profese, ale hledá ji i sám v sobě o sobě samém, a pořádně hluboko. Rodiče, oba vysoce postavení právníci, mu nemohou pomoci. Je spíše introvert, jeho problémy jsou ukryty příliš hluboko, a odborná pomoc psycholožky teprve začíná. A navíc se v jeho životě objevuje podivný anonymní e-mail, který nejasně vyhrožuje a který se, což zatím netuší, bude vracet. Zkrátka, má toho v té chvíli na sobě dost, aby ho rozbolela hlava i duše – ale není to nic proti tomu, jaké kruté překvapení mu připraví zdánlivě banální kauza péče o dítě, kterou soudí. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U tohoto typu seriálů se již celkem šablonovitě překrývá ústřední téma s klasickými vnitřními démony hlavního představitele, tady se ale naštěstí Klosův osobní život veze na dost nenásilné vlně a více se díl věnuje prostředí soudní síně, kterou já mám ve filmovém a seriálovém světě tak v oblibě. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Laura (Zuzana Norisová) čte knihu „Sekerezáda, aneb zima lesních lidí“ od Edwarda Stachury. Zachycuje osudy básníka, který putuje světem a snaží se najít smysl svého života. Podle knihy byl natočen film Sekerezáda (1986). (sator)

Reklama

Reklama