Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soud může změnit nejen osud člověka, ale i dřevěného skřítka. Tu loutku si soudce Adam Klos pamatuje z dětství. Skřítek Melichar. A teď stojí před otázkou, komu loutka patří. Loutkovému divadlu, nebo mrtvému loutkáři? Boj o skřítka Melichara v soudní síni je vášnivý a nesmiřitelný. Na soudce vyskakují nejrůznější překvapení, často tak pitoreskní, jako skřítek Melichar sám. Ale případ je legrační jen zdánlivě, skrývá se za ním víc – především peníze. A pravda, kterou má soudce nalézt, se kroutí jako had. Přítel policista zjišťuje první stopy po tajemném anonymu, je to však velmi obtížné, skoro nemožné. Naráží i na cosi podivného ve vlastní rodině, mezi jeho rodiči roste napětí. Ani ve sportovním letadle, v němž obvykle hledá klid a smíření, nic podobného nenachází. Navíc má jeho stroj podivnou poruchu, kterou lze chápat i jako možný záměr. Adam není panikář, ale podivných náhod začíná být v jeho životě dost. Rozhovory s psycholožkou jsou obtížné, a obtížným se ukazuje i jeho vztah k ní. V případu skřítka Melichara se nakonec dobere pravdy, ve svém vlastním životě se k ní ani nepřiblíží. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice je úsměvné, že zdejší hlavní prostředek dalšího soudního sporu nese stejné jméno, jako já nosím příjmení, jinak mě ale tahle kauza příliš nezaujala, a to i navzdory tomu, že se vydala alespoň trochu originální cestou, když vezmeme v potaz, že mnoho epizod okolo se bude točit kolem nejčastějšího soudní případu na našem území - rozvodu. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh nese reálie deset let trvajícího soudu o vlastnické právo loutek Spejbla a Hurvínka a ochranné známky na loutky. V případě výslechu prvního svědka si soud správně vyžádal jeho občanský průkaz k ověření totožnosti, v případě druhého však tuto povinnost opomněl. ()

Reklama

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Příběh nese reálie deset let trvajícího soudu o vlastnické právo loutek Spejbla a Hurvínka a ochranné známky na loutky. (sator)
  • V případě výslechu prvního svědka si soud správně vyžádal jeho občanský průkaz k ověření totožnosti, v případě druhého svědka však tuto povinnost opomněl. (sator)

Reklama

Reklama