Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obrana s puškou v ruce je zapeklitá věc. Žalovaný Petr Janota zasáhl žalujícího Jiřího Zdražila legálně drženou střelnou zbraní a způsobil mu zranění. Stalo se to na pozemku žalovaného a žalující tam kradl. Žalovaný byl již v dřívějším řízení odsouzen s podmínkou za nepřiměřenou obranu. Nyní se žalující domáhá náhrady škody ve výši téměř 900 tisíc. Situace je od samého začátku komplikovaná a soudce začíná rozplétat klubko protichůdných tvrzení, emocí, falše, účelových triků. Cítí bezmoc žalovaného střelce, který je ve špatném psychickém stavu. Cítí suverenitu žalujícího zloděje, jehož psychický stav je zjevně v pořádku. Na jedné straně vnímá složité vnitřní váhání v podstatě slušného člověka, kterého obrana jeho majetku a stres s ní spojený dohnala až k výstřelu, na druhé straně musí zkoumat člověka, který drzost povýšil na nejvyšší stupeň. Jenomže to jsou jen pocity, soudce musí najít konkrétní fakta a vyvodit z nich konkrétní důsledky. A měl by to udělat i ve svém soukromém životě. Jeho vztah s psycholožkou začíná přesahovat rozměry klientského vztahu. S matkou vede po procesu s miliardářem tichou a skrytou válku, i otec dostává těžkou ránu. Pátrání po tajemném anonymu, který mu posílá výhružné e-maily, však přece jen klopotně pokračuje. A navíc je tu lahev slivovice, která poněkud tajemně spojuje různé postavy, blízké Adamovi: asistentku Terezu, státní zástupkyni, matku a otce. To všechno však musí odsouvat, čeká ho rozsudek. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šesti dílech můžu napsat, že soudní kauzy jsou na tom nejlepší, Švehlíkův voice-over mě baví (vtipně poukazuje na to, že valná většina proslovů jsou pouhé žvásty, které není nutné slyšet), slabší je to s rodinnou linkou, vztah s psycholožkou Čvančarovou (really?) mě pak denervuje úplně. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psycholožka (Jitka Čvančarová) cituje Dr. Freuda, ale nepřesně, správně zní citát takto: „Kde se dotýkáte duše, léčíte tím, čím jste, ne tím, co znáte.“ Tomu, co se stane mezi psycholožkou Seidlovou (Jitka Čvančarová) a klientem Klosem (David Švehlík), se říká erotická transference. Jde o takzvaný protipřenos reakce na druhý subjekt. V tomto případě se jedná o klienta, jeho vnímání terapeuta je zkresleno vzhledem k nevyřešeným otázkám z minulosti. ()

Reklama

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Tomu, co se stane mezi psycholožkou Seidlovou (Jitka Čvančarová) a klientem Klosem (David Švehlík), se říká erotická transference. Jde o takzvaný protipřenos reakce na druhý subjekt. V tomto případě se jedná o klienta, jeho vnímání terapeuta je zkresleno vzhledem k nevyřešeným otázkám z minulosti. (sator)
  • Klos (David Švehlík) cituje text: „Bo bez odvahy se těžko cosi robi, nic tak, jak odvaha chlapa něozdobi.“ Jedná se o část textu z písně „Skupinové foto“ od písničkáře Pavla Dobeše. (sator)
  • Psycholožka (Jitka Čvančarová) cituje Dr. Freuda, ale nepřesně, správně zní citát takto: „Kde se dotýkáte duše, léčíte tím, čím jste, ne tím, co znáte.“ (sator)

Reklama

Reklama