Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikana nezletilého školáka aneb hranice alternativy. Tentokrát je žalovanou stranou škola, která nedokázala zabránit šikaně nezletilého školáka jeho spolužáky. Žalující školákův otec to vyslovuje jasně a naplno. Selhání odpovědnosti dospělých, nezájem, neprofesionalita. Chlapec se pokusil o sebevraždu, skončil v psychiatrickém zařízení. Soudce Adam Klos si musí rychle uvědomit, že i tato věc má dvě stránky. Rodina školáka žije alternativním způsobem, který ji značně odlišuje od ostatních. I to může být příčinou šikany – odlišnost. Ale je to snad nějaká vina? Není to naopak hledaný cíl? Soudce cítí, jak na povrch vystupují otázky, nesouvisející se soudem, jako je konformita, stádnost, jedinečnost, odvaha. Nesouvisející, ale vnucující se. Otázka anonyma, posílajícího výhružné e-maily, se konečně vyjasňuje – ale jak paradoxně. Starý případ politicky zmanipulovaného soudu v době, kdy byl soudce Adam Klos ještě malý chlapec. Ovšem s možnými vážnými následky v době přítomné. Objevuje se reálná hrozba celé rodině a Adam stojí před nejtěžší zkouškou svého života i svého charakteru. I v této více než složité situaci musí soudit. V případě žalované školy se vrátí k tomu nejdůležitějšímu, k její odpovědnosti – a rozhodne. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šikana mezi dětmi je téma, které mi je v současném věku naštěstí poměrně vzdálené, když už jsem tak daleko od základky a ještě mám pár let do potenciálního založení rodiny. I tak mi ale rostou facky na rukou, když vidím, co jsou si školáci schopni mezi sebou všechno dělat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Klos (David Švehlík) cituje: „Ještě nechytit a rváti si z cizího.“ Jedná se o část básně „Stříhali dohola malého chlapečka“ od Josefa Kainara. (sator)

Reklama

Reklama