Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý muž, upoutaný na invalidní vozík, má mladou a surově nevěrnou ženu. Také má přítele, bývalého vojáka, který se o něj stará. Z této situace plyne rozuzlení: trest, který nesmí být odhalen. Není snadné vymazat ze života mladou ženu tak, aby nic nenasvědčovalo násilnému činu, který má za následek smrt. Invalidní muž zdánlivě váhá, ale v skrytu duše už je rozhodnut. Voják pak nalezne naprosto originální, nečekaný a přitom logický způsob provedení, které jim má zajistit bezpečí. Před soudcem Adamem Klosem stojí zvláštní trestní případ. Zatčený a souzený voják, který byl u smrti nevěrné ženy, odmítá jakoukoliv vinu. Byla to nehoda, tvrdí přesvědčivě, nikoli úkladná vražda. Brání se sice nevěrohodnými, nicméně možnými a představitelnými argumenty, které žaloba nedokáže zcela rozbít. I jeho přítel a zaměstnavatel je vysoce inteligentní a dokáže udržet své nervy na uzdě. Čím dál více před soudcem Adamem Klosem narůstá složitý případ a roste i jeho odpovědnost: policie, prokuratura, tisk – všichni mohou spekulovat, zda šlo o nehodu nebo vraždu, jen on, soudce, musí rozhodnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý příběh, který ukazuje, jak to se soudci je. Znají jen to, co jim právníci a svědkové řeknou, znají fakta a okolnosti, ale jak to vlastně ve skutečnosti bylo, vůbec neví. Dějově jsme se nijak moc neposunuli, celý příběh se řešila vražda manželky, kterou si objednal její manžel, ale vymyslel to s kámošem opravdu slušně. Dobře zahrané i natočené. Velmi dobrý díl. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Spravedlnost neexistuje, ale děláme vše proto, aby byla naděje, že existuje." Ještě jsem žádný díl tohoto seriálu neviděl. Hned na poprvé jsem hodně spokojenej. Silný příběh, kdy se člověk vlastně vůbec nediví motivům, jak už na straně skutečného pachatele, tak i organizátora (objednavatele) vraždy. A nevidí se ani tomu, že soudce nakonec rozhodl tak, jak rozhodl. Vždyť "soudce nic neviděl, nic nezná, a musí o tom rozhodnout..." ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší než předchozí díl, v porovnání s první řadou ale obyčejný průměr. Námět sice nebyl nijak špatný, pořád se ale nemůžu dostat přes to, že je tato druhá řada zbytečný paskvil mezi hodně průměrnou kriminálkou, která je lehce "okořeněná" soudním řízením. Vedlejší příběhy zatím nijak nezaujaly. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Matlocka po Barbaru mne soudničky moc nebraly, ale tenhle díl soudce Kalašnikova je naprosto pecka. Solidní případ, perfektně zobrazený pohled soudce na věci pouze takový, který mu zprostředkují svědci, znalci, advokáti. Atraktivní střet bohatého manžela vozíčkáře a jeho nevěrné ženy Potměšil ( excelentní výkon na pět hvězd) vs.Erbová, psycho nájemný vrah Havelka na 100% a jako třešnička linka mezi díly na téma sousedi. Absolutně všechno zapadlo do sebe a já snad tomuto seriálu dám šanci. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama