Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotní sestra Sochorová je nešťastná, zklamaná, vyhořelá žena. Pracuje na oddělení, kde často umírají lidé, staří, nemocní, bez perspektivy. Práce ji nenaplňuje, spíš unavuje, vždyť to všechno stejně vede ke smrti. Spolupracovnice ji nemají rády, lékaři jí nedůvěřují. Manžel ji surově usurpuje, dcera se jí vzdaluje. A staří bezmocní lidé umírají. Jeden – ale před ním možná bylo sedm dalších, ledacos tomu nasvědčuje. Objevuje se podezření, že jim sestra Sochorová pomáhá. Žalobce má brzy jasno, Sochorová je zabíjí, aby s nimi měla méně práce. Ale není to tak jasné. Medicínsky vzato jde o otravu kaliem, podaným přímo do krevního oběhu. Sochorovou však při tom nikdo neviděl, jsou tu jen nepřímé důkazy. Počet zavražděných na oddělení může stoupat výše. Před Adamem je složitý, ve své plnosti hrůzný případ. Obžaloba trvá na svém, obhajoba však její názor docela úspěšně zpochybňuje. Nemohlo to být jinak? Obžalovaná žena nedává odpověď, stejně jako svědkové, svědčící pro i proti ní. Případ, kvůli kterému soudce nespí. Je ta nešťastná žena vinná, anebo nevinná? (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvním dílům už v pohodě koukatelné, ale opět zde figurují podivnosti, jakože nemocnice sama pošle sestru před soud, protože se jí údajně chtěla zbavit, přičemž ostudu, která by vznikla prokázáním viny, nikdo neřeší, nehledě na zaplacení odškodného. Často kladené otázky, zdali byla dotyčná sestra v den skonání toho kterého pacienta ve službě, jsou pak už zcela mimo mísu, vždyť snad existuje něco jako evidence odsloužených směn. Opět si neodpustím poznámku, že k takovýmto lapsům v I. sérii nedocházelo. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající Mihulová v roli zcela profesně i životem vyčerpané ženy, která byla u podivných úmrtí v nemocnici jako zdravotní personál. Důkazy v podstatě chybí, Klos tentokrát moc váhat nemusí. Sem tam dá pořádně vtipnou hlášku. Osobní život se nijak zásadně neposunul, manželka stále nezvěstná, sousedka stále divná, Klosova matka se víc zaplétá do průšvihu kámoše policisty. Malinko horší díl než ostatní, ale i tak stále nadprůměrné. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl se inspiroval případem zdravotní sestry Lužické nemocnice v Rumburku Věry Marešové, která byla obžalovaná z vražd šesti pacientů. Soud ji nakonec zprostil obžaloby, protože důkazy neobstály. Igor (Marek Daniel)  předává zadržený řidičák konspirativně Klosové ( Daniela Kolářová) v knize Hvězda padá od Martina Kurela. Takovou knihu však scénograf a filmový architekt nenapsal. Jednalo se o skryté  poděkování a připomenutí v souvislosti s jeho předčasnou smrtí. Martin Kurel byl scénografem také tohoto seriálu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ asi průměrný po filmové stránce, ale jelikož to vychází ze skutečného nedávného rumburského případu, tak mi to doplnilo spíš obrázek do skutečného případu té zdravotní sestry Marešové. Ta byla na zabití. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada soudce A. K. mě natolik nebavila, že jsem nebyla schopná v jejím sledování pokračovat. Nakonec mě ale přece jenom přesvědčil David Švehlík a Jaroslav Plesl a proto jsem se rozhodla tímto "utrpením" projít znovu. Jeden z lepších dílů druhé řady, příběhově zase o něco lepší, celkově ale stále pouze průměr. Zuzana Bydžovská se nijak nepředvedla, série působí amatérsky. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení: 4,5-5 * a 76 % . Je to televizní adaptace skutečného případu "vraždící" zdravotní sestry z Rumburka. Dál se rozvíjí zápletka přítele soudce A. Klose(D.Švehlík) - elitního policisty(M. Daniel) se zabavenými, jenže neodevzdanými mafiánskými milióny. Jen tak dál... . ()

Mr.Pink 

všechny recenze uživatele

Skvělý, spousta náznaků, spousta etických dilemat, která čas od času bují v každém z nás. Postavy se nacházejí na různých křižovatkách a my nesmíme soudit, protože nic nevíme. A jeden detail - škoda, že více prostoru nedostává mladá Daniela Byrtusová, hraje výborně. ()

Reklama

Reklama