Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guru – neboli charismatický, exoticky vzdělaný muž vlastním jménem Lipský, vládne ženám, nebo alespoň určitému druhu žen, svých zákaznic. Zbavuje je toho, co v nich údajně zbylo po nenáviděných mužích – samozřejmě s vlastním sexuálním ziskem. Důvěra žen je nekonečná, ovšem – jak už je u žen obvyklé, ne všech. Několik jeho zákaznic ho žaluje. Pro zneužití, pro podvod, pro znásilnění. Především jeho vyhozená, skrytě zamilovaná asistentka. Soudce Adam Klos tuší, že půjde o složitý, záludný případ, v němž se budou střetávat otázky právní a společenské s otázkami víry, která je přirozeným právem každého svobodného člověka. A nemýlí se. Znalci zápasí mezi sebou. On sám zápasí s někým, kdo se jakoby vymyká běžnému řádu věcí, kdo uniká kamsi dál a výš. Jenomže uniknout nesmí, to si soudce dobře uvědomuje, to je úloha práva a jeho odpovědnost. A tak se musí pokusit nalézt to podstatné, to nepochybné, co převáží i exotická moudra charismatického Guru... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adam soudí guru jakési sekty, který využívá psychicky nalomených žen a zasvěcuje je do jakéhosi odháčkování (prostě se s něma vyspí), které je má zbavit škodlivostí od svých předchozím vztahů. Do toho kamarád policajt hledá peníze, které si u Adama ukryl v tašce pod záminkou ukrytí tajných dokumentů, jakási gorila jde také po těchto penězích a Adam si užívá tatínkovského života. Díky celkem neakčnímu případu díl umírněný, bez většího napětí. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na základě skutečného případu Jaroslava Dobeše, který byl odsouzen na 5,5 roku vězení. Je však stíhán jako uprchlý, nachází se v imigračním detenčním zařízení na Filipínách. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele

Já evidentně nejsem duchovně připravená adeptka, protože když slyším slova jako citová propast, tantragram, kundalinní energie atd., směju se jak debil. Slečny se nesmály, zato se nechávaly dobrovolně odháčkovat, což v případě guru Polívky lze pochopit. Vzhledem k jeho přítomnosti a k tématu, které mě zajímá (ať již pro naivitu věřících, či schopnost jedince manipulovat s davem) pro mě zatím nejlepší díl druhé řady. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkový díl o sektáři, jehož případ je celkem čerstvý a to je trochu problém. Musím uznat, že herecky co tady předvedl Bolek mladší, tak mne dostalo a všichni mu skvěle sekundují ( hodně dobrá Hostlová), po technické stránce špička mezi českými seriály a samotný případ sexuálního zneužívání členek sekty velmi atraktivní ( ve smyslu poutající pozornost) , ale mám problém, že ten skutečný případ je moc čertsvý a na mne to působí spíš jako parazitování tvůrců na něm, než umělecké zpracování nějakého problému..... ale je fakt, že jestli s tím mám problém teď, tak nevím co budu psát o příštím dílu..... ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladej Polívka jako Guru, no to nevymyslíš... Smyslem je ty holky úplně zblbnout a zasunout, ale takhle důkladně to vymyslet i s tou celou omáčkou, to už chce myslet i na kdejaký detail. Trochu se nám tu zahýbe i hlavní děj, kámoš Igor přemístí těch 22 mega v igelitce do domu Adama a jeho matky. A on už je někdo hledá tam i tam. A Adamova dcera už má nejmíň 6 let, protože už chodí do školy, což nám tu nějak časově neladí (2017), když v první řadě odehrávající se v letech 13/14 tak někdy byla teprve vyrobena. ()

pOne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady slabších dílů začíná srážet celou 2. sérii tohoto seriálu do šedi běžné produkce. Sice to pořád celkem pěkně na oko vypadá, ale to je tak vše. (Vedlejší) dějové linky mě už vyloženě lezou na nervy. Táhnou se už pátý díl bez nějakého posunu jako nekonečná nudle. Působí jako vata. Nabourávají už tak ne moc dobře plynoucí děj. Navíc jsou ty díly jak přes kopírák. Kde je nějaké psychogično, které se mi na 1. sérii líbilo. I ta soudní síň vypadala v 1. sérii mnohem zajímavěji. Dneska dávám 3 hvězdičky s odřenýma zádama. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda podle skutečného soudního případu. Malá D. Byrtusová (dcera hlavního hrdiny, soudce A. Klose - D. Švehlík) je velmi přirozená a to ve všech 5 zatím odvysílaných dílech. A. Stropnická (jedna ze znásilněných a zneužitých žen) je též skvělá.... . Takže : 5 hvězd a 87 % . ()

Reklama

Reklama