Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži a jedna dívka sami v bytě. Ona je mladá a krásná, oni inteligentní a při penězích. Dojde ke znásilnění – tak to alespoň tvrdí poškozená dívka. Soudce Adam Klos má na stole složitou, lidsky nepříjemnou kauzu, po které vždy zbyde spousta studu a bolesti. Znásilnění není ani tak o sexu, ale především o moci. Sex je jen zbraní v tomto zápase. A navíc – kolem žádného jiného obvinění se nevznáší stále přítomná otázka míry vlastní viny oběti. Ženy tohle znají, a soudci trestních soudů také. Případ, ve své podstatě jednoduchý, se začíná v soudní síni zamotávat. Svědectví dvou mužů, docela důvěryhodných, movitých, vzdělaných a rozhodně inteligentních, se začínají střetávat s detailními výpověďmi znásilněné dívky. Začíná to být slovo proti slovu, tvrzení proti tvrzení. Jedinou nejasnou část materiálu, který shromáždila policie, tvoří pár hodin, které uplynuly od doby, kdy dívka, podle svých slov znásilněná, opustila byt mužů a přihlásila se na policii. Kde tou dobou byla? Co dělala? Má to pro celou kauzu znásilnění nějaký význam? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsazením i daným tématem zase konečně záživnější případ, u kterého jsem pro jeho prozíravost ani mockrát neodvracel oči u obrazovky. To se mi ale u zbytku dílů bohužel stává čím dál tím častěji. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem průměrný případ, ale na kterém je excelentně ukázáno, že soudit takový typ případu je opravdu oříšek. Koneckonců dle statistik je až třetina nahlášených znásilnění vymyšlená a naopak možná až dvojnásobný počet případů opravdového znásilnění se nehlásí vůbec... a pak se v tom orientuj. Ale v tomto díle je to podáno celkem přehledně a výstižně a díky skvělému obsazení tria účastníků Doležalová, Kadeřábek, Zach přesvědčivé. Policajt v podání Marka Daniela se potápí v kauze miliónů a skvělý Marko Igonda ho má na lopatě. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téměř kompletně celý díl z prostředí soudu, vidíme a slyšíme výslech dvou mužů, kteří jsou obviněni ze znásilnění. Tentokrát z úvodu film vůbec nevíme, jak to doopravdy bylo, čímž se dostáváme do podobné role jako soudce Adam, který také neví, kde je pravda. Jinak se děj nijak zásadně neposunul, kámoš policajt jen dostal fotky od mafiána a soudce Adam se zase malinko sblíží s matkou kámošky jeho dcery. Na konci však Adam nachází svou maminku ve velmi špatném zdravotním stavu. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama