Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hokejista má malér. Čtyřmi výstřely přes dveře koupelny zabil svou přítelkyni. V jeho verzi střílel na tušeného zloděje. Ve verzi obžaloby však šlo o úmyslnou vraždu. Soudce Adam Klos má před sebou složitý případ, sledovaný veřejností. Případ o to složitější, že ho vyšetřuje jeho přítel policista Igor a Adam se musí vypořádat s případným problémem podjatosti. Dokazování není jednoduché, obhajoba je velmi schopná a účinně využívá každé mezery, každé nejasnosti, každé chyby ve vyšetřování. Adam má starosti i ve vlastní rodině, svou matku musí odvést do léčebného zařízení a dát jí tak šanci vrátit se k sobě samé. I policista Igor to nemá lehké, stále zůstává chycen v rafinované síti mafie a tuší, že se blíží chvíle, kdy se bude muset se svým tajemstvím Adamovi svěřit. Soudní proces pokračuje a stále je tu otázka, zda obžalovaný předvádí jen skvěle zahranou hru emocí, či zda mluví pravdu o své nevině. A soud se musí rozhodnout. Jako obvykle dostávají rozhodující slovo důkazy... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá inspirace zahraniční kauzou a hlavně výborné herecké výkony. Třeba scéna výpovědi Igora u soudu, to bylo labůžo. Trochu mě překvapil závěrečný verdikt - tady bych uvítal zdůvodnění a neviděli jsme ani jak to "doopravdy" bylo. Každopádně si zas člověk uvědomí, jak to soudcování není jednoduché... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina dílu velmi dobrá, skvělá a hustá atmosféra, to však během druhé poloviny jaksi vyprchá. Navíc divák už od poloviny filmu ví, jak to všechno asi skončí (i když přiznávám, že jsem čekal odsouzení na méně let) a nic výrazně jiného mu tento díl nenabídne. Dozvíme se alespoň, že soudcova matka nastoupila léčbu ze závislosti na alkoholu, že jeho kámoš policajt je pěkný detektivní patlák a že čím dál víc upadá do sraček s mafiánem, kterému dluží peníze. Neposuneme se v dějové lince se sousedy ani zmizelou Laurou. Určitě jeden z mála výrazně nadprůměrných dílů, ale na stovku to zdaleka nemá. PS: tentokrát o skutečnosti kriminálního činu nevíme vůbec nic a ani se to v žádném ze záběrů nedozvíme. Ve scénáři je čitelná inspirace příběhem paralympionika Oscara Pistoria a jeho příběhem vraždy (zabitím?) vlastní přítelkyně stejným způsobem jako v tomto díle. ()

.baris.

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl druhé série. Je radost vidět Švehlíka v roli, kterou si zaslouží (=ve skvěle napsané roli). ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrný díl, u kterého mi vadila inspirace Pistoriusovým případem ze zahraničí. Ničím nepřekvapující, ikdyž uznávám, že Majerovi stačí jen výraz v obličeji, aby řekl vše. Linka ne/zkorumpovaného policajta Igora zajímavější než soudní případ. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomrknutí na postranní případ s korupcí a předzvěst konečného střetu mezi někdejšími stoprocentními kamarády se opravdu snažily vydlabat epizodu ze zaslouženého průměru, já ale musím zůstat nekompromisní. Sérii už fakt dokoukávám jen ze setrvačnosti, na nějakou dobu si pak dám od soudního prostředí pokoj. ()

pOne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších dílů celé série. Konečně se něco děje a věci spolu nějak souvisí a zapadají do sebe. Čemuž přispělo i "zapojení" Marka Daniela do děje jakožto vyšetřovatele. ()

Reklama

Reklama