Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý podnikatel, majitel velké firmy. Člověk zkušený, rozhodný, a také dost arogantní, přesvědčený o tom, že ví, jak se jeho svět pohybuje a jak ho lze řídit. Ale také je to člověk s velkou odpovědností, přetížený a ve stresu. V jedné chvíli podlehne emocím a vytlačí ze silnice dodávku plnou stavebních dělníků. Naštvali ho svou jízdou, tak je prostě a jednoduše odklidil ze silnice. Nehoda, těžká zranění, on sám ujel. Ví, že je to malér, ale má na skvělého právníka, věří, že jeho nemohou dostat, on přece ví, jak na to. Dostává se před soud, kterému předsedá soudce Adam Klos. Bohatý, mocný, bezohledný muž proti skupince pobitých stavebních dělníků. Obhajoba je skvělá, účinně využívá každou štěrbinu v důkazech. Dělá možné i nemožné, aby svého mandanta obhájila, a on sám stále věří, že ho nemohou dostat, jeho přece ne! Adam se nenechává odpudit jeho arogancí a pečlivě hledá důvody toho, co se stalo. Není to zase tak jednoduché, argumenty pro vinu i proti ní mají obě strany. Ale ten inteligentní, zralý a zkušený člověk přece musel vědět, co svým činem může způsobit. A Adam, jako miliony jiných řidičů, vozí v autě své dítě... Ale probíhající proces není jedinou Adamovou starostí, je tu i matka, přítel Igor, a také materiály z procesu s obviněným policistou, které předal vrchnímu státnímu zástupci. Jaký bude jejich osud? (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli seriál finišuje, moc jsme se zase nedozvěděli. Soudní příběh o pirátovi je slušný, Petr Stach výborně hraje arogantního a ani trochu litujícího podnikatele, který vytlačil dodávku se třemi pasažéry. V osobním životě u soudce nic nového, jeho matka se v odmaštovně trápí, kamarád policajt dostane výhružku od mafiána. Další díl už ale přinese zásadní zlom v sérii. Průměrný díl, který zcela zapadá do druhé série. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda vykazuje reálie skutečného případu ze srpna 2013. V Žabovřeské ulici v Brně vytlačil Martin Novák svým jaguárem dodávku se šesti lidmi na svodidla. O dva roky později řidič vyslechl trest, který v ČR dosud neměl  obdoby.  Za pokus o vraždu dostal 15,5 roku. Původně mu hrozilo 12 let vězení, kvůli ublížení na zdraví. Soud ale  jeho čin přehodnotil na pokus o vraždu a neposkytnutí první pomoci, kde je přísnější postih, řidič totiž z místa nehody ujel. Odvolací soud mu však trest snížil na 6,5 roku. Novák měl dlouhodobé problémy s alkoholem, i k soudu přišel opilý. Podle dřívějších informací Novák prohlásil, že do vězení nikdy nenastoupí a raději se upije k smrti. Zemřel před nástupem trestu, pravděpodobně na selhání orgánů. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela upřímně přiznávám, že jsem druhou sérii minimálně od její poloviny dokoukával už jen z čisté setrvačnosti a zásady nenechávat věci rozdělané. Petra Stacha mám fakt rád, ale ani ten nezachránil unylost konce tohoto seriálu. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Hovado. Pan podnikatel, samozřejmě. Adama Klose chci za muže. Nebo Davida Švehlíka, to je fuk. Nemůžu se nabažit barvy jeho hlasu. ()

melica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto dílu (ne však ve stejné scéně) se objeví dva někdejší "kaubojové" ze Zdivočelé země: Václav Chalupa "Pýt" hraje terapeuta v sanatoriu, kde se léčí Klosova matka (a mimochodem k takhle protivnému terapeutovi bych na druhé sezení už nešla, Čvančarová v 1. sérii na mě působila výrazně empatičtěji), a Radim Kalvoda "Bill" jednoho z pasažérů ve vybržděné dodávce. Zaujalo mě taky, že šéf stavební firmy Sekera (inspirace Sekyra Group?) v podání Petra Stacha chodí oblečený spíš jako jeho dělníci, kdežto manažeři ho na poradě očekávají v kvádru. Skoro totožné oblečení nosil i jako kriminalista Anděl v Případech 1. oddělení. ()

Reklama

Reklama