Reklama

Reklama

Život a doba soudce A. K.

(seriál)
  • angličtina The Life and Time of Judge A.K.
Trailer
Česko, (2014–2017), 24 h 11 min (Minutáž: 52–57 min)

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

David Švehlík, Daniela Kolářová, Jitka Čvančarová, Jiří Bartoška, Marek Daniel, Andrea Buršová, Igor Bareš, Ivana Uhlířová, Jaroslav Plesl, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Soudce je člověk, před kterého předstupují lidé se svými problémy a od kterého očekávají jejich řešení. Soudce je člověk, kterému soudní spory vstupují do soukromí a stávají se součástí jeho života, vědomí, konání i snů. Není lehké žít s cizími záležitostmi a den za dnem hledat unikající pravdu, nezbytnou pro spravedlivé rozhodnutí. I soudce má soukromí a snaží se v něm žít podle vlastních představ, ale ani tady pojmy jako láska, čest nebo pravda nelze jednoznačně definovat. Soudce Adam Klos se snaží pochopit nejen své případy, ale i sám sebe. Třináctidílný seriál o životě a době soudce A. K. vypráví současný, reálný a vnitřně dramatický příběh mladého muže, složitě se prodírajícího civilními soudními spory, charakteristickými pro současnou společnost. Každý z nich se musí snažit pochopit a ukončit svým rozsudkem, svou představou o spravedlnosti. A musí nést nikdy nekončící odpovědnost za to, že se jeho verdikt dotýká bolavých míst našich obyčejných životů. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele pOne k tomuto seriálu (5)

Láska (2017) (S02E01) 

Toto naladění do akčních odstínů řadové kriminálky mě osobně nijak nenadchlo. ()

Plán (2017) (S02E02) 

Diametrálně odlišný díl od úvodního díl druhé série. Parádní Martin Havelka. Psychologická rovina mi imponuje mnohem víc než rovina akční. ()

Bílý svině (2017) (S02E03) 

Návrat k akčnosti z prvního dílu. Dost kostrbatě a jako uměle naroubované na mě čím dál víc působí vedlejší dějové zápletky. ()

Guru (2017) (S02E05) 

Další z řady slabších dílů začíná srážet celou 2. sérii tohoto seriálu do šedi běžné produkce. Sice to pořád celkem pěkně na oko vypadá, ale to je tak vše. (Vedlejší) dějové linky mě už vyloženě lezou na nervy. Táhnou se už pátý díl bez nějakého posunu jako nekonečná nudle. Působí jako vata. Nabourávají už tak ne moc dobře plynoucí děj. Navíc jsou ty díly jak přes kopírák. Kde je nějaké psychogično, které se mi na 1. sérii líbilo. I ta soudní síň vypadala v 1. sérii mnohem zajímavěji. Dneska dávám 3 hvězdičky s odřenýma zádama. ()

Postavení mimo hru (2017) (S02E11) 

Jeden z těch lepších dílů celé série. Konečně se něco děje a věci spolu nějak souvisí a zapadají do sebe. Čemuž přispělo i "zapojení" Marka Daniela do děje jakožto vyšetřovatele. ()

Reklama

Reklama