Reklama

Reklama

Život a doba soudce A. K.

(seriál)
  • angličtina The Life and Time of Judge A.K.
Trailer
Česko, (2014–2017), 24 h 11 min (Minutáž: 52–57 min)

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

David Švehlík, Daniela Kolářová, Jitka Čvančarová, Jiří Bartoška, Marek Daniel, Andrea Buršová, Igor Bareš, Ivana Uhlířová, Jaroslav Plesl, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Soudce je člověk, před kterého předstupují lidé se svými problémy a od kterého očekávají jejich řešení. Soudce je člověk, kterému soudní spory vstupují do soukromí a stávají se součástí jeho života, vědomí, konání i snů. Není lehké žít s cizími záležitostmi a den za dnem hledat unikající pravdu, nezbytnou pro spravedlivé rozhodnutí. I soudce má soukromí a snaží se v něm žít podle vlastních představ, ale ani tady pojmy jako láska, čest nebo pravda nelze jednoznačně definovat. Soudce Adam Klos se snaží pochopit nejen své případy, ale i sám sebe. Třináctidílný seriál o životě a době soudce A. K. vypráví současný, reálný a vnitřně dramatický příběh mladého muže, složitě se prodírajícího civilními soudními spory, charakteristickými pro současnou společnost. Každý z nich se musí snažit pochopit a ukončit svým rozsudkem, svou představou o spravedlnosti. A musí nést nikdy nekončící odpovědnost za to, že se jeho verdikt dotýká bolavých míst našich obyčejných životů. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele IvcaSammet k tomuto seriálu (6)

Život a doba soudce A. K. (2014) 

Už z trailerů v televizi mě seriál hodně zaujal a nemohla jsem se dočkat, až ho začnou vysílat. První díl mě dokonale očaroval, nemohla jsem se dočkat dalších dílů. Prostředí soudní síně je velmi dobrý námět, který byl v tomto případě výborně zpracovaný. Každý z případů byl něčím přínosný, teda aspoň pro mě určitě. Trošku škoda bylo to, že závěry byly dělané spíš pro diváka, než podle skutečnosti a po čtyřech dílech se už od začátku dalo odhadnout, kdo spor nakonec vyhraje. Každopádně to ale seriálu nijak neublížilo. Další kladnou stránkou seriálu byly vedlejší příběhy, kterých bylo opravdu hodně. Jediné, co k tomuto seriálu můžu ještě dodat je to, že vzhledem k otevřenému konci doufám, že se v televizi brzy vyskytne druhá řada toho skvělého seriálu. ()

Láska (2017) (S02E01) 

Absolutní zklamání. Oproti první sérii obrovský propad. Vždyť na první řadě bylo zajímavé právě to, že se divák postupně s případem seznamoval, rozhodoval se, ke které straně se přikloní a nakonec si s napětím poslechl rozsudek. A tohle?! Rádoby kriminálka, která nám ukáže úplně všechno, takže divák už jen nečinně přihlíží na nudný děj, který má ještě navíc tak "zprzněný" rozsudek?! Kam se podělo to kouzlo vcítit se do Adama Klose? ... Zatím hodnotím průměrem, uvidím, kterým směrem se bude ubírat další díl, ještě možná půjdu s hodnocením dolů. ()

Plán (2017) (S02E02) 

O něco lepší než předchozí díl, v porovnání s první řadou ale obyčejný průměr. Námět sice nebyl nijak špatný, pořád se ale nemůžu dostat přes to, že je tato druhá řada zbytečný paskvil mezi hodně průměrnou kriminálkou, která je lehce "okořeněná" soudním řízením. Vedlejší příběhy zatím nijak nezaujaly. ()

Bílý svině (2017) (S02E03) 

Kdyby tvůrci věnovali tolik snahy do propracování příběhu, tak jako to dělali v první řadě, než aby se soustředili na více méně naprosto ubohou a amatérskou otevírací scénu se rvačkou, udělali by daleko líp. Vtip se vytratil, popřípadě se snížil až do trapnosti. Vedlejší příběhy se stále nijak nerozjíždí, spíš nudí a ruší plynulost seriálu. Dvě hvězdičky za soudní proces, za zbytek sotva půlku ... Být tento díl ve stylu první řady, věřím, že bych hodnotila i pěti, protože námět to byl opravdu skvělý. ()

Sestřička (2017) (S02E04) 

Druhá řada soudce A. K. mě natolik nebavila, že jsem nebyla schopná v jejím sledování pokračovat. Nakonec mě ale přece jenom přesvědčil David Švehlík a Jaroslav Plesl a proto jsem se rozhodla tímto "utrpením" projít znovu. Jeden z lepších dílů druhé řady, příběhově zase o něco lepší, celkově ale stále pouze průměr. Zuzana Bydžovská se nijak nepředvedla, série působí amatérsky. ()

Konec hry (2017) (S02E13) 

Paradoxně nejlepší díl celé série. I přes to, že jsem se neustále dožadovala kvality první řady seriálu, ve které by byl takový závěr absolutně nepřijatelný, musím se přiznat, že mě jako úplně jediný díl v podstatě bavil od začátku až do konce. Pořád se nedokážu srovnat s tím, že z výborného seriálu ze soudního prostředí udělali podprůměrnou kriminálku okořeněnou soudním procesem, uznávám ale, že v tomto případě by mě další soudní proces asi unudil k smrti. Hvězdička navíc za poslední případ advokáta Fialy, který mě vyloženě potěšil. Ne vždy ti na oko největší "nepřátelé" musí být opravdu nepřáteli ... Celkově mě samotný závěr série opravdu hodně překvapil a ve finále jsem byla s uzavřením děje spokojená, a i když bych na konci první řady ani ve snu netušila, že bych to někdy řekla, opravdu doufám, že do další řady se už tvůrci nepustí. ()

Reklama

Reklama