Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon byl právě propuštěn z vězení, a tak se musí každý týden chodit hlásit svému kurátorovi. Přestože je v podmínce, dál se dopouští drobných krádeží v hotelech až do okamžiku, kdy mu jeho parťák dohodí životní ránu v podobě krádeže velkého diamantu, který se má dražit v Antverpách. Za pomoci celého týmu se mu podaří dostat do přízně organizátorky aukce. Tou je atraktivní dcera nedávno záhadně zesnulé objevitelky diamantu. Simonovi začínají city přerůstat přes hlavu, navíc, i když jde všechno podle plánu, zjišťuje téměř v poslední chvíli, že se má v této akci stát obětním beránkem. Šéfové se zabitím celého týmu i jeho samotného snaží za sebou i celou akcí zamést stopy. Simon se vydává po stopě lidí, co ho zradili. Snaží se očistit pošpiněné jméno své nové lásky a zároveň vyrovnat účty s těmi, kteří se mu snažili usilovat o život. Vše se schyluje k nečekanému závěru. (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (19)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jak jednoduché, dostat se francouzské dámičce do kalhotek. Rozhodně bych u Bérénicy uvítal důmyslnější a složitější dobývaní jejích kalhotek. Má na to :) A co říct o zbytku? O ten diamant zase tak moc nešlo, slušně natočená i zahraná krimi žánrovka se zábavnými zvraty (očekával jsem trošku jiné - francouzsky sofistikovanější). Ale co už, zde šlo hlavně o ty kalhotky... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejprve dobře natočená heist žánrovka, která se zhruba po hodině a něco stočí na klasický thriller, který odhaluje pozadí loupeže. A mě se líbily obě dvě roviny, stejně jako zvraty, které se tu objevily a které nepůsobily nijak účelově. Snad jen scénu z výtahu si tvůrci za rámeček nedají. Díky ústřední dvojici Bérénice Bejo-Yvan Attal mi sedla i poměrně svébytná romantická linka, která celý film protkávala, takže v závěru jsem byl navýsost spokojen. Francouzi ty krimnálky prostě umí. 85% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když pominu nějaký ten předem odhadnutelný zvrat, tak se jedná o poměrně sympatickou žánrovku, která se rozjíždí jako komplikovanější loupež vzácného diamantu a postupně nabere poněkud temnější kriminální směr. Navíc je to šmrncnuté povedenou romantickou linkou. Julia je krásná, sofistikovaná žena, Simon se z vychytralého podvodníčka umí šmahem ruky proměnit v šarmantního gentlemana a spolu jim to moc hezky ladí. Jen ten Juliin otec je fakt pablb...dopustit se ve výtahu, plného potencionálních zabijáků, tak idiotské chyby, to je svého druhu umění. Ale tak co, nějaká zápletka k nastartování další akce se vždycky najít musí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dobrá francouzská zlodějská krimi, pěkně vypadající, byť nijak zvlášť inovativní, ale vadily mi dvě věci: 1) Proč musel Attal prozrazovat takovou dobu svůj ksicht, měl jsem za to, že nejlepší je nebýt viděn. 2) Mělo to končit Atalovým nahým zadkem jako ukázka, že se nepoučil a prostě vždy bude tím zlodějem. všechno poté bylo důvodem, i přes svoji krátkost, k ubrání jedné hvězdičky, protože ten konec byla naprostá pitomost. Škoda. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Velice dobře odvedená práce a moje ujištění v tom, že Francouzi prostě krimi žánr ovládají bravůrně. Tomuto dílku nechybí vůbec nic ať už do akce, napětí, bezvadně propracované zápletky a taky trochu té romantiky. Celé to bylo tak něják uvěřitelné, nic nebylo hnáno do extrému ani absurdna, což většinu skvěle rozjetých filmů předčasně odsuzuje k propadu. Tohle není ten případ a s klidným svědomím ho mohu doporučit ke shlédnutí ostatním ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Až do cca polovice to bola úplne bežná a ničím výnimočná kriminálka typu "poďme ukradnúť diamant". Potom som sa potešil, že nás čaká azda nejaká dômyselnejšia zápletka, ktorá vyústi do parádnej drámy. Ale bohužiaľ, radosť bola predčasná a očakávanie nenaplnené. Aj keď v druhej polovici filmu to aspoň nebolo všetko tak jasne predvídateľné, takže aspoň v tomto smere to napravilo dojem z tej počiatočnej prvej fázy. Ale na viac ako 3* to u mňa žiaľ neni, hoci v niektorých okamihoch to vyzeralo, že potenciál sa napĺňa ešte vyššie. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Vcelku vkusná francúzska krimi (ktorá už tradične Francúzom ide) o krádeži diamantu. Hollywood točí takéto filmy ako na bežiacom páse, ktoré ale nemajú na francúzsky šarm. Ústredná dvojica je charizmatická, Bérénice je stále kosť, na rozdiel od Artistu ju uvidíte vo farbe a so sexi hlasom. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Měl jsem št'astnou ruku na starou dobrou francouzskou kriminálku. Sice trochu překombinovanou a nepravděpodobnou, ale francouzi milují krást diamanty, tak jsem si tohle složité spiknutí, kde mohlo během loupeže selhat mnoho scénářů, pěkně vychutnal. Za mě rozhodně první polovina lepší druhé. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Za všechno se musí platit a tenhle čerstvě zamilovaný zloděj z toho vyvázl oproti jeho kumpánům celkem dobře. Po dvouleté "dovče" - pokoj č. 643 s třešničkou na dortu čekající uvnitř. :-) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Mohla to být okouzlující francouzská zlodějská stylovka, kdyby ovšem krásky tak snadno nepodléhaly a scénář nebyl překombinovaný... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Kde jsou zlatý francouzský kriminálky, který byly temný, syrový a nabušený bez klišé? Tady to spňuje možná tak první polovina nebo řekněme hodina, potom se to zvrhne v překombinovanou záležitost, kde jsou všichni proti všem a hlavně je v tom nejdůležitější milostná pletka hlavního hrdiny. Toto přece Francouzi netočí. Opravdu mě to mrzí, protože se snímek odvíjel dobře, příprava na velkou loupež je poutavá a celkem i napínavá, nicméně pro mě to všechno po hodině skončilo. Nebýt tady te poslední třetiny, dal bych 4*. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Velmi kvalitní kriminálka, vracející mě do vzpomínek na výborné francouzské detektivky 80. let (Černý talár pro vraha, Zločin, Válka policajtů, Špinavá záležitost ad.) Ještě že jsem ale nečetl text uvedený na ČSFD jako "obsah". Vyzrazuje z děje hodně, skoro až k samotnému závěru. Takže doporučuji nečíst předem a nechat se překvapit. Stojí za shlédnutí! ()

Reklama

Reklama