Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa Nemci v Druhej svetovej vojne zmocnili Stalingradu a hrozilo, že životne dôležité ropné polia padnú do ich rúk, Stalin sa rozhodol zastaviť ich za každú cenu. Preto bol vyrobený a použitý nervový plyn, ktorý po vdýchnutí premení človeka v šialenú, po krvi bažiacu beštiu. A aby to nebolo málo, dokáže aj oživiť mŕtvych. Až doteraz bol jediným svedectvom zápisník nemeckého vojaka, ktorý to v Stalingrade zažil na vlastnej koži. Teraz, 70 rokov po vojne, sa objavujú náznaky, že na jednej vojenskej základní v Bulharsku je pravdepodobne uskladnený práve tento druh plynu. Americký agent John McGahey (Paul Logan) sa sem vydáva v utajení, aby preveril, do akej miery sú tieto informácie pravdivé. (beso74)

(více)

Recenze (15)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná, stará vojnová zbraň, ktorej existencia nebola potvrdená sa objaví v dnešných časoch a vševediaca US Army posiela svojho pičusa do Východnej Európy, aby to obhliadol. Onedlho tu však vypuká chaos, nákaza a zombie mutanti. Máloktorý vojenský horor sa podarí, hlavne preto, že pred hororovými elementmi zvykne uprednostňovať (nezvládnutú) akciu a tento nie je výnimkou, zvlášť keď to má nekvality porovnateľné s počinmi od Asylum. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dával jsem tomu větší naděje. Začátek krvavý, pak ale ovšem nuda jak svině, postavy mě nezaujali, Paul Logan mi přišel že neumí mluvit, natož pak hrát, jak se objevily zombíci film trochu nabral tempo, ale konec byl debilní prostě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jakékoliv hodnocení čehokoliv je subjektivní a relativní. Třeba tady na ČSFD. Jsou spokojené tři a jsou zklamané tři. Tohle je spíš ten druhý případ. Protože nebýt opravdu krajně zhovadilé ruční kamery, mělo tohle bulharské zombie béčko našlápnuto o hvězdu výš. Jasně, děj je úplně retardovaný (jak už to u zombie béček bývá), dialogy jakbysmet, bulharští herci většinou nechtěně zábavní, ale tohle všechno se dá přece zároveň považovat i za plus, pokud vám u tohohle druhu filmů jde v první řadě o oddechový mozkovýplach. A taky mě potěšila spousta akce (ovšem totálně domrvené kameramanem), skvělé masky zombií, úžasné exteriéry jakéhosi bulharského Chanova, zajímavý začátek z bitvy u Stalingradu (jak jinak opět naprosto domrvený kamerou) a jedna hezká silikonová maminka s tuze roztomilou dceruškou. A jak jsem se teď dočetl, tahle (tehdy jedenáctiletá) sympatická holka spáchala v šestnácti sebevraždu. Pevně doufám, že ne kvůli chronickému traumatu z účasti v tomhle filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že když už se ve filmu snažili o docela dobré masky, které opravdu vypadají dobře, i když v rychlosti není možné je dokonale ocenit, už nedošlo k tomu, že by se autoři trochu více ponořili do triků. Jestli mě něco na digitálních tricích irituje, tak to je stříkající krev, která prostě nevypadá tak dobře, jako nějaká tekutina. Myslím, že jí nepoužívaly všude, ale sem tam ano. Asi jsem na to vysazený. Jinak musím ale říct, že mě film nezklamal, naopak, celkem mile mě překvapil. Nic velkého, ale pořád jsem se docela dobře bavil. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Řeči o tom, že tohle je levný zombie horor, jsou naprosto zcestné. Ano, je to béčko, ale rozpočet byl slušných 6 milionů dolarů, což je na Bulharsko-Americkou koprodukci až až. Code Red sice nepřináší nic nového a obsahuje i solidní porci klišoidních momentů, ale jinak si fanoušek zombie akce nemá na co stěžovat. Krve je tu plno, gore je kvalitní, tempo to má solidní a úvodní válečná scéna odehrávající se ve Stalingradu je na film podobného typu famózně natočená. Ani hlavní herci nejsou nejhorší, i když si člověk musí zvyknout na to, že někteří z Bulharských herců, kteří hrají vedlejší postavy, opravdu nevystudovali Actors' Studio. Nejvíc na filmu potěší, že po řemesné stránce to opravdu nevypadá jako nějaká ušmudlaná východoevropská koprodukce, ale jako plnohodnotný, řemeslně poctivý horor z Ameriky nebo Velké Británie. Bohužel, některé věci tvůrci nezvládli. Postavy jsou sice sympatické, ale jsou to chodící stereotypy a nepotěší ani náhle ustřižený konec, který napovídá, že film mohl mít nějaké problémy. I když Code Red není nejlepší zombie horor pod sluncem, na podobný typ filmu je to zatraceně poctivá práce. Jiné podobné americko-výchoďácké zombiárny jak Zone of the dead nebo Zombie massacre mu nesahají ani po kotnílky. 70% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Začátek ve Stalingradu vypadal pěkně a zajímavě, ale pak z toho byla jen ohraná písnička, která je špatně natočená a ještě k tomu v Bulharsku. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Hned uvitanie filmu odohravajuce sa pocas druhej svetovej vojny ma potesilo a k tomu to nevyzeralo vobec spatne, skor na adekvetnej urovni, takze ziadna amatercina sa nekona. Ani gore tematika nebola vynechana a tie boje medzi dvoma znepriatelenymi stranami bola radost pozerat. Brutalita sa tam nezaprela. Po peknom uvode sa film preniesol do sucastnosti, kde sa to najprv vlieklo takym tuctovym feelingom podpriemerneho filmu na sposob traposiny Segalovych hitov. Nasledkom vybuchu vo filme sa to uz nejako pozbieralo spravnym smerom a konecne na scenu prisli milovany nakazenci z mesta v Bulharsku. Ich krasne zdeformovane tvare boli radost pozerat, hlavne ta dotierava susedka z panelaku z ktorej isiel fakt strach od jej zbesileho spravania voci tej malej Americanke. Samotne zneskodnovanie nakazenych nemrtvych bolo slusne, len to malo mensi problem, ze to kamera nejako zahadnym sposobom ignorovala. Obcasne trasenie kamery sa da prehliadnut a dobry pocit z filmu mi to vobec nenarusil a pribeh ma unasal stale dopredu bez vaznejsich zadrhelov, aby som film zaradil medzi nepodarky. Code Red je takym priemernym zombie hororom a urcite nelutujem moj drahocenny cas pre sledovanie tohoto filmu. Nechapem preco film dostal take nizke hodnotenie od inych uzivatelov tejto stranky, urcite nie su fanusikmi zombie hororu. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Typický zombie flick, akurát, že krajinou, ktorá vymyslí smrteľný plyn nieje Amerika - ochrankyňa demokracie, ale zlorečený Stalin a jeho komunistické Rusko a krajinou čo to spacká nie je ani teraz USA, ale zaostalé Bulharsko. Zvyšok je štandartný, skupinka ľudí v mori nemŕtvych sa snaží za každú cenu zdrhnúť a prežiť. Samozrejme nechýbajú autá, ktoré neštartujú práve vtedy , keď majú, vojenské vozidlá, ktoré sa vybrali do akcie bez dostatočného množstva pohonných hmôt, či tak vyspelé automatické zbrane, že ich takmer ani netreba nabíjať. SPOILER: A aby som nezabudol, film ma silný etický podtón, všetci čo neznášajú Američanov a Ameriku a dokonca sa s nich smejú alebo im škodia, vrátane detí, si zaslúžia trest a preto sú po práve potrestaní... ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Někomu to Volání Dutých asi solidně vlezlo na mozek. To s tím Stalingradem jsem fakt nepochopil... A pak, buranská pasácká bulharská amáda společně se spasiteli světa US ARMY "bojuje" proti zombíkům tak očekávaně, že to snad ani není možné. Jedna hvězda za "sousedku," ta jediná scéna s ní mě fakt pobavila. ()

musolini 

všechny recenze uživatele

A mě se to celkem líbilo,ze začátku takový dost o ničem,ale postupně se to zlepšovalo.Slušně natočený a hlavně tak od poloviny i napínavý.Jasně,že na jiné filmy s podobným tématem to nemá,ale spoustu jich strčí do kapsy... ()

Reklama

Reklama