Reklama

Reklama

Nádherný obzor

  • Švýcarsko Horizon Beautiful

VOD (1)

Obsahy(1)

Po nezdařeném pokusu o únos se jedno etiopské dítě ulice a mezinárodní fotbalový magnát při spletitém putování východoafrickou divočinou snaží jeden na druhého vyzrát. Jak tak zkoušejí vzájemně se přechytračit, najdou skutečnou příležitost znovu najít sami sebe. (Filmbox)

Recenze (3)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Těší mě, že jsem první, kdo bude film hodnotit i písmenkama. Nicméně snímek jako takový mě zase tolik nepotěšil. Váhal jsem mezi dvěma a třema hvězdama, ale nakonec jsem se rozhodl takto. Už ta kombinace Švýcarska a Etiopie působí nesmírně exoticky. Každopádně problém je už v tom, že příběh sám o sobě není příliš silný. Zápletka je vskutku jednoduchá. Nicméně náznaky komediálních situací tu jsou, už samotné téma tomu nasvědčuje, ale ono komediálno se nekoná. Kravaťák v buši, to by mohlo nabízet řadu komických situací, ale ač se tvůrci snaží sebevíc, aby některé situace byly humorné...nejsou. Já se prostě nesmál. Příběh sice tradičně nekončí zase nijak dobře, což oceňuji, ale zase záleží, z jakého pohledu to berete. Hlavní hrdina v Barceloně nekončí, nicméně sen se mu přece jen splní a stane se alespoň trenérem své země. Tak jako tak ještě přidávám plus v podobě tradiční hudby. To se mi docela páčilo. Strašně nudný a nezáživný je pak scénář. Ten je tragický až moc. Absence kvalitního příběhu, vtipných situací, ač se má jednat o komedii, a příšerného scénáře bohužel na lepší hodnocení nestačí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Horizon Beautiful staví na základě protikladných střetů - Afrika / Evropa, naivní mládí / zapšklé stáří, chudoba / bohatství - což na první pohled zní jako dobrý nápad, nicméně samotné zpracování těchto problematik mi přišlo poněkud povrchní. Ve filmu bylo sice pár vtipných momentů, ale i tak bych ho primárně neřadil ke komediím, protože se zaměřoval i na vážnější témata, u kterých však, jak už jsem říkal, chyběla nějaká vyšší hloubka. Poslání filmu je zřejmé, bohužel bylo ale podáno nezáživným způsobem. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nudné, chýbala tomu taká nejaká "šťava" možno viac humoru, možno nejaká zápletka možno viac africkej exotiky. ()

Reklama

Reklama