Reklama

Reklama

Úkryt

(festivalový název)
  • USA Shelter
Trailer

Obsahy(1)

Hannah (Jennifer Connelly) a Tahir (Anthony Mackie) se potkali na Manhattanu a zamilovali se do sebe. Jenže jejich láska se neodehrává v módních barech nad sklenkou cosmopolitanu a pak v saténovém povlečení, ale uprostřed krabic, nedopalků cigaret a zbytků z popelnic. Hannah je bývalá feťačka a stejně jako Tahir skončila na ulici jako bezdomovkyně, ve starém oblečení a s kartonovou cedulí s nápisem „bývala jsem někdo". Čím blíže si Hannah s Tahirem jsou, tím více zjišťují, jak moc se vzájemně potřebují uprostřed žalostné přítomnosti, aby dokázali budovat světlejší budoucnost v neobvyklé newyorské love story herce a režiséra Paula Bettanyho. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

venca163 

všechny recenze uživatele

Protože to byl letos můj jedinej febiofest film, nekoukal jsem na něj skrz festivalový brejle a přiznam se, že mě to trochu nakrkávalo. Nevzpomenu si na žádnej zásadnější moment, kterej bych neuhádnul vždycky nejdýl ve chvíli, kdy se k němu schylovalo. Člověk si říká "to přece (tvůrci) neudělaj, budou chytřejší, to by bylo hrozný klišé...počkat, no to snad? óóó, džíz, ok...". Můžeme jen doufat, že odpornost Jennifer Connelly (třeba když se našlehává rovnou do vagíny =) ) je vlastně jen kvalitní práce maskérů (hlavně Jennifer by měla doufat). Ponaučení: na nějaký "I used to be somebody" vám každej hodí bobek (všichni bezďácký fetky byly nejmíň vlkové z wall street, mhm, píšu si...) a než jedete na dovolenou, pořádně si zamkněte barák! (65%) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak to, že jsem se o výkonu Jennifer dozvěděl až na Febiofestu? Vždyť předvedla spolu s Anthonym takový výkon, že kdyby k nim Růžička postavil Jágra, bylo by v květnu na Staromáku zase jednou plno. Krásná studie života dvou lidí, ve které není rozhodující kde, nýbrž jak. Pro mě jasná jednička letošního ročníku Febia. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý režijní debut Paula Bettanyho, které jsem prostě potřeboval vidět. Zvládnuté je to dobře, myslím. Všechno sedí, všechno funguje po filmařské stránce na jedničku, to se musí nechat. Nicméně je to jen čistá deprese, bez nějakých světlejších okamžiků. To by mi asi nevadilo, ale když už se točí takto depresivní film, tak bych ho očekával ještě trošku surovější a živočišnější. Tohle si hraje na velký underground, ale mohlo by se v pohodě přidat. Věřím, že v evropské produkci by to vypadalo drsněji. Jinak Anthony Mackie je výborný, hudba je super a Jennifer Connelly nechává vzpomenout na Requiem za sen. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bettanyho režisérska prvotina podľa môjho názoru nedopadla veľmi dobre. Istá snaha by tu bola, niekoľko scén tu po dramatickej stránke vyčnieva, avšak ako celok to pôsobí šedivo, nudne a s minimom emócií. Pritom tu bolo všetko, čo má mať poriadna sociálna dráma, no skrátka to nefungovalo. Do istej miery je to spôsobené tým, že základ pointy u hlavnej hrdinky plával na vode, bol nesympatický a na mňa pôsobil rušivo. Každý deň stratia milióny ľudí po svete životného partnera, to však neznamená, že sa vykašlem na dieťa a odídem si plniť svoj feťácky bezdomovecký sen. Takže už len z princípu som k hlavnej ženskej postave ihneď zaujal negatívny postoj, preto sa ani nemohli dostaviť žiadne emócie. Na druhú stranu ale uznávam, po hereckej stránke bola premena J. Connelly na vychrtlého kostlivca celkom zaujímavá. Našlo by sa tu však pár scénok, kde som jej to hranie moc neuveril. To už skôr sa mi pozdával ten černoch, ktorého cesta za vykúpením nebola tak nesympatická a aj ako postava ma bavil viac. Suma sumárum, veľmi slabá dráma. 50/100 ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

První půlhodina snímku si udržuje pomalé tempo a jako exkurz do tragického života lidí bez domova je přesná. Náhlý příval komplikací, jaký krutý svět dvěma ústředním figurám přichystá, ale nebere konce. Bettany, nejen na pozici režiséra, ale i scenáristy, se do špíny noří víc a víc a utrpení svých postav odmítá kompenzovat byť jen malými záblesky naděje. Když začne užívat i tělních tekutin a emocionálního vyděračství, přechyluje se film do ubohého "torture porna", kde se autentičnost i struktura vyprávění podvolí sadistickým požadavkům. Odpudivá snaha o nezávislé umění. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama