Reklama

Reklama

Úkryt

(festivalový název)
  • USA Shelter
Trailer

Obsahy(1)

Hannah (Jennifer Connelly) a Tahir (Anthony Mackie) se potkali na Manhattanu a zamilovali se do sebe. Jenže jejich láska se neodehrává v módních barech nad sklenkou cosmopolitanu a pak v saténovém povlečení, ale uprostřed krabic, nedopalků cigaret a zbytků z popelnic. Hannah je bývalá feťačka a stejně jako Tahir skončila na ulici jako bezdomovkyně, ve starém oblečení a s kartonovou cedulí s nápisem „bývala jsem někdo". Čím blíže si Hannah s Tahirem jsou, tím více zjišťují, jak moc se vzájemně potřebují uprostřed žalostné přítomnosti, aby dokázali budovat světlejší budoucnost v neobvyklé newyorské love story herce a režiséra Paula Bettanyho. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Keby to ten kokso tak nezneidealizoval. Ono bolo pekné síce, že im obom na chvíľku dal ľudskú tvár v tom bejváku, ale kde sa toto deje, že? Len vo filme. Mno a záverečný samurajský akt so snehovými vločkami bol tiež trochu teatrálny úlet. Dobre sa mi na to dívalo, ale tieto veci mi dosť kazili výsledný efekt. 55% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Neviem aké okolnosti prinútia človeka,aby sa ocitol na odvrátenej strane ,,slnka",ale keď už, tak život na ulici je kurva ťažký.Aj keď s miernou dávkou nadsázky,tomuto príbehu dominovala pouličná love story,nenadarmo,láska je prítomná všade okolo nás.Po dlhom čase sa mi opäť vtlačila slza do očí.I keď hl.hrdina na houmlesáka vyzeral príliš zdravo,nepoškodene a vyrovnano,čo sa o jeho parťáčke/feťáčke povedať nedalo...(správny výber herečky).Veľmi slušný počin,na ktorý sa oplatí pozrieť a navyše záver nekončí happyendom.Čo si budeme navrávať,však život predsa nie je prechádzka ružovou záhradou,lež tŕňovou korunou. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak to, že jsem se o výkonu Jennifer dozvěděl až na Febiofestu? Vždyť předvedla spolu s Anthonym takový výkon, že kdyby k nim Růžička postavil Jágra, bylo by v květnu na Staromáku zase jednou plno. Krásná studie života dvou lidí, ve které není rozhodující kde, nýbrž jak. Pro mě jasná jednička letošního ročníku Febia. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý režijní debut Paula Bettanyho, které jsem prostě potřeboval vidět. Zvládnuté je to dobře, myslím. Všechno sedí, všechno funguje po filmařské stránce na jedničku, to se musí nechat. Nicméně je to jen čistá deprese, bez nějakých světlejších okamžiků. To by mi asi nevadilo, ale když už se točí takto depresivní film, tak bych ho očekával ještě trošku surovější a živočišnější. Tohle si hraje na velký underground, ale mohlo by se v pohodě přidat. Věřím, že v evropské produkci by to vypadalo drsněji. Jinak Anthony Mackie je výborný, hudba je super a Jennifer Connelly nechává vzpomenout na Requiem za sen. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Houmlesácká love story sice není téma, které by mě lákalo, ale kvůli Jennifer Connelly jsem tomu dal šanci. A chyba to určitě nebyla. Předně je třeba říct, že Bettany citově vydírá a to fest. Ale v kombinaci s bezútěšnou atmosférou, na kost vyhublou Jennifer a dobře hrajícím Mackiem to tolik nebije do očí, jako by tomu nejspíš bylo v jiných případech. Výsledkem je bezútěšná deprese s nádechem klišé a trošku přehnanou stopáží, která se sice nezapíše do dějin, ale rozhodně stojí za vidění. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama