Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Severoamerické tržby byly 52,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 113 milionů. (NIRO)
  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)
  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)
  • V 34. minúte sa objaví kresba Billyho, bábky zo série Saw (2004-?). (Marceloo)
  • Vo filme si zahral malú rolu aj režisér prvej a druhej časti James Wan. Hral jedného z prísediacich pri prijímačkách na divadelnú školu. (Kadas97)
  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama