Reklama

Reklama

Eminem: Lose Yourself

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2002, 5:23 min

Obsahy(1)

Skladba amerického rappera Eminema. Byla vydána v roce 2002 jako součást soundtracku k filmu 8 Mile a poté i ve stejnojmenném albu. (Jocker94)

Recenze (33)

NusratFAK 

všechny recenze uživatele

Já sice hop-hipu (nebo jak se to jmenuje) neholduji, však doznati se musím, že tuto skladbu nehorázně miluji. Úvodní intimní klavírní motiv přejde do svůdně drsného a neučesaného kytarového riffu a dá vzniknout jedné z nejdokonalejších skladeb své generace. Kdo tento majstrštyk dosud nezná, tak honem hup na JúŤup a pozorně naslouchat! A vychutnávat! ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jedna z nejzásadnějších hip hopových písniček všech dob, definice žánru. Tenhle jedinej track přivedl Marshallovi Oscara, pro kterého si však nedorazil, raděj sledoval animák se svojí dcerkou. Podle dobovejch výpovědí Eminem všechny tři sloky nahrál na jedinej take (zátah), což je prostě nadlidské vzhledem k tomu, jakej slovosled a jakou skladbu rýmů písnička má. Chirurgicky přesné frázování umocňuje epická hudba na pozadí s kultovním pianem a celé je to doprovázené emocionálním projevem, kterej ve třetí sloce bere dech a na netu lidi píšou, jak jim právě ona třetí sloka změnila život. Rozbor Lose Yourself by byl skutečně na dlouho, je zde tolik fascinujících prvků, které dokazují, že Eminem je numero uno ve svém žánru. ()

Zajímavosti (9)

  • Skladbu „Lose Yourself“ nahral Eminem na prvýkrát, počas prestávky od natáčania filmu 8. míľa (2002). (busev)
  • Eminem prozradil, že skládání písničky bylo tzv. „na koleni“, při přestávkách, během natáčení 8 míle (2002). Taryn Manning pro MTV prozradila, že během každičké pauzy Eminem psal, respektive „mohli jste z něj poznat, jak si to formuluje v hlavě.“ Steven King, studio inženýr, prohlásil, že Eminem „Lose Yourself“ nahrál během přestávky na „one take“ (jeden zátah), všechny tři sloky. (Ouwen)

Reklama

Reklama