Reklama

Reklama

Cela smrti: Ve věznici státu Indiana

(TV film)
  • Velká Británie Inside Death Row with Trevor McDonald
Velká Británie / USA, 2012, 2x46 min

Hudba:

Samuel Sim

Obsahy(1)

Realita trestu smrti. Život dvanácti odsouzených v americké státní věznici... V americkém státě Indiana se nachází jedna z nejstarších a nejlépe střežených věznic v Americe. Většina zdejších vězňů si tu odpykává dlouhé tresty, někteří z nich však čekají na trest smrti. Britský reportér Trevor MacDonald se svým televizním štábem měl výjimečnou možnost tuto věznici po dobu dvou týdnů navštěvovat, aby zjistil, kdo jsou odsouzení k nejvyššímu trestu a jak se s pobytem v cele smrti vyrovnávají. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímá mě psychologie těch lidí, jak zvládají žít z touto zátěží, jak se staví ke svému činu, jak dokáží žít bez svobody... Překvapila kočka v cele smrti i to že že zabít policistu je horší než dítě nebo ženu, tedy to tak aspoň říkal.. Americké soudnictví je děs...(Viděny oba díly) ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Neskutečně drsné a depresivní prostředí věznice... To nejsou ty "lázně" u nás... Myslím, že by to muklové u nás měli vidět a zažít... Jinak ty tresty jsou šílenost... 3x doživotí + 15 let 😀😀😀😀 To prostě nejde pochopit... No dosti dobrý dokument a celkem podrobný bez zbytečného patosu... PS:  jeden by se zamyslel co je lepší zda cela smrti či doživotí...! 🤔🤔🤔 Zatraceně dobrá otázka... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokument, který jsem si vyčapal, protože mě enormně zajímal. Za prvé jsem byl zvědavý, jak vlastně vypadá cela smrti. Dále pak samotný systém amerického vězení, přestože americké filmy jsou v tomto dost bohaté. A také proces usmrcení. Vůbec nejzajímavější pak samozřejmě byl náhled do duší zabijáků. Zpočátku jsem měl pocit, že moderátor nekladl ty správné otázky, ale nakonec je položil. To jen já jsem byl nedočkavý, bylo potřeba se k těm správným otázkám zkrátka jen dopracovat. Překvapilo mě, jak moc si vrahové uvědomují co udělali a soouhlasili se svým trestem. Nebo to bylo jen smíření? Možná by stála za to delší stopáž a více příběhů. I tak mi ještě dlouho zůstal v hlavě chlápek, který byl zavřený v pubertě a sedět bude do nějakých osmdesáti. To je naprosto šílené. Leč, americká spravedlnost mi přijde mnnohem spravedlivější než ta naše. Čím to asi bude? ()

jeany23 

všechny recenze uživatele

Exkurze mezi těžké zločince aneb jak si vlastní blbostí zničit život nejen svůj...Hlouběji jsou zde přiblíženy prohřešky jen několika z odsouzenců, ale i to stačilo, abych se po zhlédnutí dokumentu cítila jak zpráskaný pes; dopomohla k tomu i sugestivní hudba a pár retro záběrů. Sledovat např. zdánlivě neškodného moulu, který přitom jako nic podřízne 4leté dítě, asi nebude pro každého, ale pro mě je tohle jeden z dokumentů, na který jen tak nezapomenu. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama